Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήManagementΤο Σεπτέμβριο οι αιτήσεις για το νέο «Compass Cycle» του ACEin /...

Το Σεπτέμβριο οι αιτήσεις για το νέο «Compass Cycle» του ACEin / ΟΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο Κύκλος Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης «Compass Cycle». Το πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών διοργανώνεται από  το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν και να εδραιωθούν στην αγορά.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον κύκλο 2023-2024 κατάφεραν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πραγματικό περιβάλλον και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τη συνέχεια.

Συγκεκριμένα το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • Εξειδικευμένη εκπαίδευση: Καλύφθηκαν θέματα όπως η ανάπτυξη βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου, η στρατηγική επιχειρήσεων, η οικονομική διαχείριση και η τεχνολογική καινοτομία.
  • Υπηρεσίες coaching: Όλες τις ομάδες καθοδήγησε ένας έμπειρος coach, ο οποίος συμβούλευε τις ομάδες σε εβδομαδιαία βάση για τα επόμενα τους βήματα, έχοντας πάντα ως στόχο τη συνεχή υποστήριξη της ανάπτυξης των ιδεών τους και την εκπλήρωση των μακροχρόνιων στόχων που είχαν τεθεί στην αρχή του οκταμήνου.
  • Καθοδήγηση από μέντορες: Οι ομάδες συνεργάστηκαν με εξειδικευμένους μέντορες που παρείχαν εξατομικευμένη καθοδήγηση, συμβουλές και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι μέντορες βοήθησαν τις ομάδες να μάθουν περισσότερα για την αγορά που στοχεύουν, και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του προϊόντος τους.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης: Οι συμμετέχοντες είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως λογιστική και νομική συμβουλευτική, που τους βοήθησαν να διαχειριστούν τις πρακτικές πτυχές της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
  • Δικτύωση: Το πρόγραμμα παρείχε ευκαιρίες δικτύωσης, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να συνδεθούν με άλλους επιχειρηματίες, επενδυτές και επαγγελματίες του κλάδου. Οι εκδηλώσεις και τα workshops που διοργανώθηκαν αποτέλεσαν πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.
  • Προετοιμασία για την αγορά: Οι ομάδες προετοιμάστηκαν εντατικά για την εισαγωγή τους στην αγορά, με εστίαση στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια τελική εκδήλωση, όπου οι ομάδες παρουσίασαν τα έργα τους σε μέντορες και στελέχη του ACEin. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τις ομάδες να προβληθούν και να λάβουν feedback σχετικά με τα επόμενα βήματα τους.

Το ACEin συνεχάρη τις συμμετάσχουσες ομάδες Agrofelis, BINTER, Electribe, iSpace, Nom-Nom, Optimalifts, Rhoe, Seansor, Stellarpaq, UniStudents και Uplodio για την αφοσίωση, την καινοτομία που αναπτύσσουν και την πρόοδό τους, τονίζοντας ότι η επιτυχία τους αποτελεί πηγή έμπνευσης και απόδειξη της δυναμικής του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η υποβολή των αιτήσεων για τον επόμενο Κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης «Compass Cycle» θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://acein.aueb.gr/join-the-incubator-gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ