Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΔωρεά του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στους εθελοντές πυροσβέστες του Υμηττού  

Δωρεά του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στους εθελοντές πυροσβέστες του Υμηττού  

Ένα όχημα All-Terrain Vehicle (ATV) Segway Snarler AT6L της Segway Powersports, εφοδιασμένο με αντλία πυρόσβεσης και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη κατά των πυρκαγιών, στη δασοπροστασία και στη δασοπυρόσβεση, παραχώρησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ).

Ο όμιλος τονίζει ότι με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου στέκεται εμπράκτως στο πλευρό του σωματείου, για την ενίσχυση του σημαντικού έργου των εθελοντών ειδικά την απαιτητική περίοδο της πυροπροστασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το απίστευτα ευέλικτο όχημα παντός εδάφους είναι το ιδανικό εργαλείο για τους πυροσβέστες καθώς έχει τη δυνατότητα να χωράει παντού και να πηγαίνει παντού. Φέρει δεξαμενή νερού 110 λίτρων και έχει δυνατότητα μεταφοράς πυροσβεστήρων. Επίσης είναι εξοπλισμένο με ρυμουλκούμενη κατασκευή, ώστε να μεταφέρει δεξαμενή τουλάχιστον 400 λίτρων νερού, ενώ έχει εμπρόσθιο χώρο φόρτωσης και υδραυλικά εξαρτήματα για πιο αποτελεσματική πυρόσβεση.

Χάρη στην ευελιξία, στην απίστευτη ικανότητα αναρρίχησης και στην ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, είναι ιδανικό για περιπολίες και για άμεση επέμβαση στο σημείο που υπάρχει ανάγκη.

Επιπλέον ο όμιλος έκανε δωρεά σημαιών οι οποίες φέρουν ενδεικτικές σημάνσεις για τους δείκτες επικινδυνότητας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι νέες σημαίες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της περιοχής ευθύνης του ΣΕΠΠΒΑΤΥ, με σκοπό να συμβάλλουν στην πρόληψη πυρκαγιών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η δωρεά αυτή αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην προσπάθεια του ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής  υποστηρίζεται ο 15ος Παγκόσμιος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών «Ζωή στη Στεριά».

Η κ. Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε σχετικά: «Η δέσμευσή μας να είμαστε ωφέλιμοι απέναντι στην ανθρωπότητα και στο φυσικό περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας εδώ και 102 χρόνια. Η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αφορούν το περιβάλλον, αλλά την ανθρωπότητα, και στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο σε ό,τι κάνουμε και στον τρόπο που λειτουργούμε και δραστηριοποιούμαστε, για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ