Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣυσκευασίαΣΥΒΙΠΥΣ: Webinar για το πολυπροπυλένιο (ΡΡ) στις 19 Οκτωβρίου

ΣΥΒΙΠΥΣ: Webinar για το πολυπροπυλένιο (ΡΡ) στις 19 Οκτωβρίου

Επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για τις νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης και ανάκτησης συσκευασιών τροφίμων από ΡΡ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) σε συνεργασία με την εταιρεία Nextek Ltd, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου (ώρα 12:00 – 13:00).

Το σεμινάριο έχει τίτλο «NEXTLOOPP – closing the loop on post-consumer packaging by creating food-grade recycled polypropylene» και θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • 12.00 -12.03 Welcome by AGMPM
  • 12.03 -12.45 Presentation of NextLoopp project by Dr. Edward Kosior (CEO and Founder at Nextek Ltd)
  • 12.45 – 13.00 Q&A session

Το πολυπροπυλένιο χρησιμοποιείται ευρέως σε ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές (από τις χειρουργικές μάσκες έως τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων), αλλά και σε κρίσιμες συσκευασίες τροφίμων και ποτών όπως είναι γιαούρτια, σούπες, κρέμες, σνακ, κρουασάν, φρούτα, λαχανικά κ.ά.

Η αποστολή του NextLoopp είναι να δημιουργήσει ένα μοντέλο για τη συλλογή, τη διαλογή και την αξιοποίηση συσκευασιών τροφίμων από ΡΡ. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν επίσης ορισμένες νέες τεχνολογίες ταξινόμησης που βασίζονται σε δείκτες prism (ψηφιακά υδατογραφήματα), αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές πλύσης και απολύμανσης για τον καθαρισμό των συσκευασιών μετά τη διαλογή.

Για την παρακολούθηση της διαδικτυακής εκδήλωσης (χωρίς οικονομικό κόστος), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail info@pac.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ