Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣυσκευασίαΟι Έλληνες παραγωγοί χάρτινης συσκευασίας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Έλληνες παραγωγοί χάρτινης συσκευασίας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πλησιάζει η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύσταση του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Χάρτινης Συσκευασίας (Hellenic Paper Packaging Association / ΗΡΡΑ). Ο HPPΑ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από την πλειοψηφία των εταιρειών κυματοειδούς συσκευασίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες DS Smith Hellas, Dunapack Packaging Hellas, Sakis Pack, Elpack, Nova Packaging Hellas, Unipak Hellas και Cartontec ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την αξία του κλάδου και να αναδείξουν τα οφέλη της χάρτινης  συσκευασίας στην Ελλάδα. Στον σύνδεσμο μετέχουν μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου, με συνολικό τζίρο ύψους 1.000.000.000 ευρώ, οι οποίες απασχολούν 3.000 εργαζομένους.

Η χάρτινη κυματοειδής συσκευασία αποτελεί την πλέον ανακυκλώσιμη μορφή συσκευασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό ανακυκλωσιμότητας πάνω από το 90% σε ένα ήδη υπάρχον λειτουργικό σύστημα, ενώ η κατασκευή της γίνεται με κατά μέσο όρο 89% ανακυκλωμένα υλικά.

Ο σκοπός, οι αρχές και το όραμα του νεοσύστατου συνδέσμου

Κύρια προτεραιότητα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Χάρτινης Συσκευασίας είναι να αναπτύξει συνέργειες και συνεργασίες με φορείς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας του κλάδου, καθώς και να φέρει σε επαφή τα μέλη του και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.

Το όραμα του συνδέσμου, όπως διατυπώνεται από τον ίδιο, είναι να προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη που προωθείται από τον κλάδο, με σύμμαχο τις ισχυρές αξίες που θεμελιώνουν την κουλτούρα του και οι οποίες αφορούν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη των μελών του, τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των ενεργειών του, καθώς και την υγεία και την  ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ