Hellenic Ferry Services S.A.: Πλήθος υπηρεσιών στήριξης της θαλάσσιας μεταφοράς*

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ναυτιλιακής πρακτόρευσης και σε συνεργασία με τις πιο ανταγωνιστικές και αξιόπιστες ναυτιλιακές εταιρείες, η Hellenic Ferry Services δηλώνει έτοιμη να καλύψει αποτελεσματικά και αποδοτικά τις ανάγκες οποιασδήποτε θαλάσσιας μεταφοράς σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία εξυπηρετεί τους πελάτες της δυναμικά, δίνοντας λύση για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό προορισμό, καθώς συνεργάζεται με πολλές ναυτιλιακές εταιρείες στην Ευρώπη (P&O Ferries, Grimaldi Lines, StenaLine, Scanlines, Minoan Lines, TT Lines, Tirrenia Lines και Moby). Όπως τονίζει η ίδια, φροντίζει πάντα για την καλύτερη λύση σε κάθε δρομολόγιο, με όπλο της το σεβασμό και την κατανόηση του δύσκολου έργου της μεταφοράς.

Πρόσφατα η Hellenic Ferry Services S.A., ως αποκλειστική πράκτορας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, ανακοίνωσε με χαρά τη συνεργασία της με την P&O Ferries στο κανάλι της Μάγχης (Calais – Dover), καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα περάσματα που εξυπηρετεί η ναυτιλιακή γραμμή (Hull – Rotterdam, Hull – Zeebrugge, Teesport – Rotterdam, Teesport -Zeebrugge, Tilbury – Zeebrugge, Larne – Cairnryan και Dublin – Liverpool), με έως και 70 αναχωρήσεις ημερησίως στο δρομολόγιο Calais – Dover – Calais.

Επιπλέον η εταιρεία, σε συνεργασία με έναν από τους ηγέτες στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, τον όμιλο Grimaldi, αποτελεί –όπως υποστηρίζει η ίδια– την ιδανική επιλογή για τα περάσματα στην Αδριατική και στην Ισπανία (Πάτρα – Αγκόνα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι – Τσιβιταβέκια), αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε τη θέση σας στην καλύτερη τιμή της αγοράς».

Η Hellenic Ferry Services εξυπηρετεί επίσης τα περάσματα μεταξύ Γερμανίας και Δανίας, και συγκεκριμένα: Puttgarden – Rodby, Helsingor – Helsingborg και Rostock – Gedser.

Η Scandlines εκτελεί δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια με μεγάλη συχνότητα και χωρητικότητα. Έξι από τα καράβια είναι υδριβικά και το ένα είναι επιπλέον εξοπλισμένο με ένα πανί ρότορα, το οποίο συμβάλλει ώστε να γίνουν πιο «πράσινα» τα πλοία της εταιρείας.

Το δίκτυο εμπορευματικών δρομολογίων Stena Line είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, συνδέοντας βασικά λιμάνια και οδικές αρτηρίες σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη. Οι πελάτες της Hellenic Ferry Services μπορούν να επωφεληθούν από ένα φάσμα λύσεων μεταφοράς για φορτηγά, ρυμουλκούμενα ή εμπορευματοκιβώτια.

Επιστροφή Φ.Π.Α.

H Hellenic Ferry Services S.A., για περισσότερο από έξι χρόνια, παρέχει στους πελάτες της –μέσω καταρτισμένου τμήματος της οικονομικής της διεύθυνσης– την υπηρεσία επιστροφής ενδοκοινοτικού Φ.Π.Α. Η εν λόγω υπηρεσία αφορά μεταφορικές εταιρείες, καθώς και ιδιοκτήτες μεγάλων οχημάτων που εκτελούν μεταφορές με σκοπό την παράδοση εμπορευμάτων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαίωμα επιστροφής Φ.Π.Α. από άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κάθε επιχείρηση η οποία υπάγεται σε Φ.Π.Α. στην Ελλάδα, για επαγγελματικές δαπάνες (σχετικές με παράδοση αγαθών ή / και παροχή υπηρεσιών) που πραγματοποίησε σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α., εναρμονισμένη σε επίπεδο E.E., εφαρμόζεται από όλα τα κράτη-μέλη, σύμφωνα με την Οδηγία 2008/9/ΕΚ.

Η Hellenic Ferry Services αναλαμβάνει τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την επιστροφή του ενδοκοινοτικού Φ.Π.Α. των πελατών της.

Τούνελ και τρένο

Η Hellenic Ferry Services παρέχει τις υπηρεσίες της και στις διελεύσεις μέσω τούνελ. Σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί την καλύτερη λύση για τις διελεύσεις προς Ιταλία – Γαλλία – Ιταλία μέσω των τούνελ Frejus και Mont Blanc, σε ανταγωνιστικές τιμές και με άμεση ανταπόκριση. Επιπλέον υποστηρίζει τις διελεύσεις με τρένο μέσω της Ralpin, η οποία, όπως τονίζει η Hellenic Ferry Services, είναι η καλύτερη και ιδανική λύση για να διασχίσει κανείς τις Άλπεις.

Σύμφωνα με τη Hellenic Ferry Services, για δρομολόγια μεταξύ Novara – Freiburg, η Rola είναι η ιδανικότερη λύση για να διασχίσει κανείς την Αυστρία, όπως και για τα δρομολόγια μεταξύ Worgl – Brenner, Worgl – Trento και Wels – Maribor.

Τέλος, η Hellenic Ferry Services αναλαμβάνει την οργάνωση διακοπών και τις σχετικές κρατήσεις, σε συνεργασία με ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες αλλά και με ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διακοπές και Hellenic Ferry Services πάνε μαζί!».

Ηλεκτρονικά διόδια μέσω δορυφόρου

Η Hellenic Ferry Services έχει εισέλθει δυναμικά, εδώ και δύο χρόνια, σε έναν νέο και πρωτοπόρο τομέα για τα ελληνικά δεδομένα: την υπηρεσία παροχής ηλεκτρονικών διοδίων. Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να απαλλάξει τον πελάτη από οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και παράλληλα να εξασφαλίσει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ποιότητας υπηρεσιών και ανταγωνιστικών τιμών.

Η κάλυψη της υπηρεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά εξής χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Τσεχία.

Η πρωτοποριακή δορυφορική συσκευή Toll Box Sat, πιστοποιημένη από το κορυφαίο σύστημα διοδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EETS), δίνει άμεση λύση για 13 ευρωπαϊκούς προορισμούς: Αυστρία, Βέλγιο (και τούνελ Liefkenshoek), Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία Α4, Πολωνία ETOLL, Πορτογαλία και Σκανδιναβία.

Τα οφέλη της συσκευής με μια ματιά:

 1. Μία συσκευή, ένα κόστος ενοικίασης για πολλές χώρες.
 2. Εξατομίκευση ανά όχημα.
 3. Τεχνολογία SAT & Microwave.
 4. Άμεση ενεργοποίηση νέου προορισμού.
 5. Εύκολη αλλαγή μεταξύ των οχημάτων του στόλου.
 6. Αναφορά συναλλαγών για κάθε όχημα.
 7. Εύκολη εγκατάσταση.
 8. Πληρωμή πάρκινγκ.
 9. Άμεση διακοπή της υπηρεσίας σε περίπτωση κλοπής.
 10. Μηδενική διαχείριση μετρητών.
 11. Εύκολη επιστροφή Φ.Π.Α.
 12. Δυνατότητα εκπτώσεων.
 13. Μικρότερο διαχειριστικό κόστος.

Η κάρτα διοδίων HFS μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα ως τρόπος πληρωμής σε πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς ή να συνδεθεί με πομποδέκτες (π.χ. Σλοβενία, Τσεχία). Tα οφέλη της κάρτας διοδίων HFS είναι ακόλουθα:

 1. Εξατομίκευση ανά όχημα.
 2. Αναφορά συναλλαγών για κάθε όχημα.
 3. Άμεση διακοπή της υπηρεσίας σε περίπτωση κλοπής.
 4. Δυνατότητα μπλοκαρίσματος σε συγκεκριμένους προορισμούς.
 5. Δυνατότητα ορίου συναλλαγών.
 6. Μηδενική διαχείριση μετρητών.
 7. Εύκολη επιστροφή Φ.Π.Α.
 8. Μικρότερο διαχειριστικό κόστος.

*(Έντυπο τεύχος Δεκεμβρίου 2021)

Ελέγξτε επίσης

O Jesper Bo Hansen θα ηγηθεί του τμήματος εσόδων της ZeroNorth

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου, …

Τα Περιοδικά μας