Ergomatic: Προτάσεις αυτοματισμού για πληθώρα εφαρμογών*

Από το 2004 που ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα, η Ergomatic αποτελεί μια υγιή και δυναμική εταιρεία στους τομείς του τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων και των συστημάτων διαχείρισης χώρων στάθμευσης και ελεγχόμενης πρόσβασης προσωπικού και οχημάτων.

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο των αυτοματισμών οικιακής, επαγγελματικής και βιομηχανικής χρήσης, οι καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η Ergomatic συνδυάζουν την ποιότητα με την ισορροπία τιμών, καθώς και την απλότητα χρήσης με την εγγύηση μακροζωίας.

Όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία, το όραμά της είναι να κάνει την καθημερινότητα των πελατών της –και των δικών τους πελατών– εύκολη και ευχάριστη. Με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, την άρτια γνώση και την άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρει η Ergomatic, συμβάλλει στην ασφάλεια και στην ελευθερία των κινήσεων κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών της.

«Οι νέες σειρές των προϊόντων μας προσφέρουν τέλειες λύσεις, ακόμα και σε κτίρια όπου απαιτείται μία αρχιτεκτονικά εκλεπτυσμένη ιδέα ή πρόσοψη και όπου η ευκολία χρήσης είναι ύψιστης σημασίας» τονίζει η Ergomatic.

Ανάμεσα στις προηγμένες λύσεις της διακρίνονται τα συστήματα πάρκινγκ, οι αυτόματες, οι νοσοκομειακές και οι βιομηχανικές πόρτες, η ελεγχόμενη πρόσβαση ατόμων και οχημάτων, το access control, τα τουρνικέ (σ.σ. περιστρεφόμενοι μηχανισμοί για διέλευση ενός ατόμου κάθε φορά), οι πυράντοχες πόρτες και τα συστήματα logistics.

Η Ergomatic έχει αναπτύξει αποκλειστικές συνεργασίες με πάνω από 20 εργοστάσια, ενώ η επιλογή των προμηθευτών της για κάθε ένα από τα προϊόντα της γίνεται με ενδελεχή έρευνα, έχοντας ως κύριο κριτήριο την υψηλή ποιότητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες της είναι οι πιο αξιόπιστοι διαφημιστές της ποιότητας των συνεργασιών της. Στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται μεγάλες φίρμες του εμπορίου, της βιομηχανίας των κατασκευών και των υπηρεσιών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, ενώ η παρουσία της εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 5.000 εγκαταστάσεις.

Γιατί Ergomatic

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα έργα και οι άριστες σχέσεις της με τους πελάτες της μιλούν για την Ergomatic και για την αξιοπιστία της. Σύμφωνα με την ίδια, η καταξίωσή της στην ελληνική αγορά και η εμπιστοσύνη των πελατών της βασίζεται σε εννιά παράγοντες, που είναι:

 1. Η τεχνολογική αρτιότητα.
 2. Η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών, την οποία προσφέρουν τα συστήματα της εταιρείας.
 3. Η ποιότητα κατασκευής και η τεχνολογία αιχμής των προϊόντων που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της.
 4. Η εμπειρία και η εξειδίκευση των στελεχών της.
 5. Η άρτια και άμεση τεχνική υποστήριξη που προσφέρει.
 6. Η πιστοποίηση των προϊόντων της.
 7. Η διετής ή τριετής εγγύηση καλής λειτουργίας για τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη των συστημάτων της.
 8. Η after sale κάλυψη.
 9. Η παροχή πακέτου οικονομικών συμβολαίων προγραμματισμένης κάλυψης.

«Διατηρώντας την απαραίτητη ευελιξία, τονίζει η εταιρεία, είμαστε οι μόνοι που παρέχουμε ένα πλήρες πακέτο συστημάτων αυτοματισμού και ασφάλειας για οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική χρήση. Συμβάλλουμε υπεύθυνα στην άνεση και στην ασφάλεια των χώρων που κινούνται οι πελάτες μας, παρέχοντας προστιθέμενη αξία σε όλα τα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας».

Όραμα και στρατηγική

Το όραμα της Ergomatic είναι να παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες αυστηρών προδιαγραφών, καθιστώντας το όνομά της συνώνυμο της υψηλής ποιότητας. Η στρατηγική της συνίσταται στην προσπάθεια για παροχή άρτιων υπηρεσιών, στην ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων του πελάτη, στη συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις εφαρμογής, καθώς επίσης στη δέσμευση για παροχή όλων των αναγκαίων πόρων για την τήρηση και τη συνεχή βελτίωση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας.

Εφαρμόζοντας τη στρατηγική της, η εταιρεία δεσμεύεται για:

 • Διαρκή αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών της.
 • Ελαχιστοποίηση των παραπόνων των πελατών.
 • Μείωση των αστοχιών που παρουσιάζονται κατά την παροχή κάθε υπηρεσίας.
 • Μηδενισμό των ατυχημάτων εργασιακής υγείας και ασφάλειας κατά την παροχή της υπηρεσίας.
 • Απαρέγκλιτη τήρηση των εφαρμοστέων απαιτήσεων.
 • Διαρκή εκπαίδευση των εργαζομένων.
 • Συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών του συστήματος διαχείρισης.
 • Ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή, των άρτια εκπαιδευμένων σε Ιταλία, Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία και Ισπανία τεχνικών συνεργείων της, ώστε να τίθενται στη διάθεση των πελατών της, είτε αυτοί βρίσκονται μέσα στα όρια της εγγύησης είτε όχι.
 • Διατήρηση επαρκούς αποθέματος ανταλλακτικών και συσκευών.
 • Άμεση ανταπόκριση του δικτύου συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, και οπωσδήποτε εντός 72 ωρών από τη στιγμή της κλήσης.

Η εταιρεία τονίζει ότι ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα και συνέπεια σε οποιαδήποτε ανάγκη των πελατών της, διασφαλίζοντας την υψηλή αξιοπιστία όλων των συστημάτων αυτοματισμού που παρέχει.

Τέλος, εφαρμόζει σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2015 της TUV Austria Hellas.

Αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις

Η Ergomatic, με τη δυναμική της στραμμένη προς το μέλλον, ακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας παρέχοντας λύσεις για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των πελατών της. Γι’ αυτό και έχει εντάξει πλέον στην γκάμα των προϊόντων της τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, προσφέρεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα του κορυφαίου ισπανικού εργοστασίου Circontrol, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα και λύσεις ειδικά σχεδιασμένα για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία τονίζει ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα που στοχεύει στην παροχή φιλικών προς το χρήστη λύσεων για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε περίπτωση, όπως σε αστικές ή υπεραστικές οδούς και σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, για πολλούς ή μεμονωμένους χρήστες.

*(Έντυπο τεύχος Δεκεμβρίου 2021)

Ελέγξτε επίσης

LogisticsWay: Η «έξυπνη» αποθήκη ξεκινά από την τοποθεσία της

Η βελτιστοποίηση του δικτύου logistics για την εξασφάλιση πλεονεκτημάτων με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των …

Τα Περιοδικά μας