Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΕλληνική Εταιρεία Logistics: Η απαρχή και η πορεία της στο χρόνο, μέσα...

Ελληνική Εταιρεία Logistics: Η απαρχή και η πορεία της στο χρόνο, μέσα από την εκπομπή LOGI-Talk

Στην εκπομπή LOGI-Talk της ΤPress webTV φιλοξενήθηκε ο πρώτος πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL) κ. Ιωάννης Γεωργιάδης –και επίτιμος πρόεδρός της σήμερα. Παρέα με τον επί σειρά ετών (πρώην) πρόεδρο ΔΣ της ΕΕL κ. Νίκο Ροδόπουλο, σύμβουλο έκδοσης του περιοδικού Logistics & Management και παρουσιαστή της εκπομπής, οι τηλεθεατές απόλαυσαν μια συγκινητική ιστορική αναδρομή στην πορεία των ελληνικών Logistics, από δύο ανθρώπους που υπηρέτησαν με αγάπη και πάθος την ΕΕL και οι οποίοι δαπάνησαν αμέτρητες ώρες για να υποστηρίξουν το όραμά της και για να καθιερώσουν την επιστήμη των Logistics ως αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι κ. Γεωργιάδης και Ροδόπουλος μίλησαν για την άρρηκτη σχέση της EEL με την ιστορία των ελληνικών Logistics και αναφέρθηκαν στις προσπάθειες, στις δυσκολίες αλλά και στις επιτυχίες που είχε στο έργο της η πρώτη ομάδα δημιουργίας και διοίκησης της EEL. Μεγάλες επιτυχίες της ήταν, για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Συνέδριο Logistics που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για Business Logistics, το οποίο υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε μια χρονική περίοδο που στην Ελλάδα η έννοια των Logistics ήταν άγνωστη ακόμα και στις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Δείτε την εκπομπή LOGI-Talk εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4c5KzUsskT8

Η πορεία της EEL κατά τα πρώτα της 20 χρόνια της -επομένως και όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή- εμπεριέχονται στο επετειακό λεύκωμα της EEL που μπορείτε να δείτε εδώ: https://eel.gr/wp…/uploads/2021/03/EEL_20-xronia_low.pdf

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ