Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΜεταφορέςΠέντε σχήματα διεκδικούν την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου στη Φυλή

Πέντε σχήματα διεκδικούν την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου στη Φυλή

Ξεκίνησαν οι πρώτες τυπικές διαδικασίες για την απαλλαγή του Βοτανικού και της ευρύτερης περιοχής από τα πρακτορεία μεταφορών, τα οποία λειτουργούν σε άναρχο καθεστώς εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας καθημερινά κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό και σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση με σύμβαση παραχώρησης ενός σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου του στη θέση «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής ολοκληρώθηκε χθες, 2 Ιουλίου. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι εκδηλώθηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από τα εξής πέντε  σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  1. Αιγαίον Οϊλ ΑΕ Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών.
  2. Γκολνταίρ Κάργκο Εταιρεία Διεθνών Μεταφορών και Logistics, Ανώνυμος Εταιρεία Α.Ε.
  3. Ένωση εταιρειών: «Ειδησεοφωνική Ελλάς – Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία – Υπηρεσίες Τηλεηχοπληροφόρησης – Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» – «Call Center Ελλάς Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας» – «Αθηναϊκό Κέντρο Επικοινωνιών και Πληροφορικής Ανώνυμη Εταιρεία» – «Λεβάντε Εξπρές Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» – «Planning Σύμβουλοι Οργανώσεως Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία» – «Π. Βαρβαρίγος & Σία ΟΕ».
  4. Ορφεύς Βεϊνόγλου Διεθνής Μεταφορική Ανώνυμη Εταιρεία.
  5. Fincop Infrastructure LTD.

H πρώτη φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την προεπιλογή των υποψήφιων που θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, η οποία αποτελείται από τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 35 έτη τη χρηματοδότηση, το σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του επιχειρηματικού πάρκου.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ ωρίμασε και ολοκλήρωσε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση του ακινήτου στο επενδυτικό σχήμα που θα επιλεγεί.

Το επιχειρηματικό πάρκο, συνολικής επιφάνειας περίπου 437 στρεμμάτων, θα αποτελέσει ένα σύγχρονο, πράσινο και καινοτόμο εθνικό κέντρο μεταφορών και Logistics, που θα υποστηρίζει συνολικά και αποτελεσματικά τις ανάγκες της εθνικής αγοράς εμπορευματικών μεταφορών, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει ριζικά την περιοχή της Δυτικής Αττικής, θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής, όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας.

Στις προβλεπόμενες χρήσεις γης του ακινήτου περιλαμβάνεται και η ειδική χρήση τουριστικών καταλυμάτων – ξενοδοχείων, για την ορθή λειτουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ