«Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.»: Ανερχόμενη δύναμη, με ισχυρές δεσμεύσεις

Με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και την προσθήκη της παραγωγής χειρουργικών μασκών και αντισηπτικών στις δραστηριότητές της, η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» παραμένει –ύστερα από 40 χρόνια– κορυφαία στον κλάδο της.

Η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» (Pascal Packaging Systems S.A.) εξειδικεύεται στις υπηρεσίες και στα προϊόντα βιομηχανικού εξοπλισμού παραγωγής και συσκευασίας. Από το 1978 παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και συστήματα που εγγυημένα προσδίδουν υψηλή αξία στο τελικό προϊόν. Η διαρκής εξέλιξη της εταιρείας, κατά τη μακροχρόνια πορεία της, της επιτρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής βιομηχανίας με απόλυτη επιτυχία.

Βασική δέσμευσή της είναι η αξιοπιστία σε κάθε επίπεδο των συνεργασιών της. Η πελατοκεντρική φιλοσοφία της την καθιστά πολύτιμο συνεργάτη ηγέτιδων εταιρειών από τους κλάδους των τροφίμων –ποτών, των φαρμάκων– καλλυντικών, της καπνοβιομηχανίας, των δομικών υλικών, της βιομηχανίας πλαστικών και των γραφικών τεχνών.

Η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της. Σε αυτό το πλαίσιο, η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» εντάσσει τόσο τις συνεργασίες που διατηρεί με τους οίκους του εξωτερικού που εκπροσωπεί, όσο και τις επενδύσεις που πραγματοποιεί σε εταιρικό επίπεδο.

Σε μια χρονιά με πρωτοφανείς συνθήκες, η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις και να μείνει συνεπής στο πλάνο της για εξέλιξη. Εμπλούτισε τη στρατηγική της επενδύοντας σε νέα προϊόντα, εγκαινιάζοντας καινούργιες συνεργασίες και υποστηρίζοντας το ανθρώπινο κεφάλαιό της.

 Ο κ. Μάρκος Στρούζας, διευθύνων σύμβουλος της «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» τονίζει χαρακτηριστικά:

«Ο σκοπός να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, σύντομα προσαρμόστηκε στις πραγματικές ανάγκες και στα δεδομένα της εταιρείας, κάτι που μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και πάλι στον άξονα της ανάπτυξης. Έτσι, σταδιακά ολοκληρώθηκε μια συνολική αναδιοργάνωση των τμημάτων και των διαδικασιών μας, ενώ όχι μόνο διατηρήθηκαν οι θέσεις εργασίας στο ακέραιο, αλλά δημιουργήθηκαν και νέες, ενισχύοντας περαιτέρω τις υπάρχουσες ομάδες μας.

»Η αναδιοργάνωση της εταιρείας επεκτάθηκε και στη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεών μας, οι οποίες τους τελευταίους μήνες αναβαθμίζονται, ώστε να παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα περισσότερο λειτουργικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον».

Στη διαδρομή της μέχρι σήμερα, η φιλοσοφία της εταιρείας είναι καταρχήν ανθρωποκεντρική, από το διοικητικό έως το καθημερινό επίπεδο. «Οι άνθρωποί μας είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, και οι ενέργειές μας σε αυτή τη βάση θα παραμένουν διαρκείς, δηλώνει ο κ. Στρούζας. Όλα μας τα βήματα γίνονται υπό το πρίσμα της εξασφάλισης τέτοιων εργασιακών συνθηκών, ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργεί και να παράγει, ως μέλος της ευρύτερης ομάδας, με σταθερότητα και συνέπεια. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πως οι ενωμένες ομάδες είναι εκείνες που φέρνουν ιδέες, λύσεις και, τελικά, επιτυχία».

Η επιτυχία της εταιρείας αποτυπώνεται στις νέες συνεργασίες της με οίκους του εξωτερικού, που διευρύνουν την ποικιλία των εφαρμογών που μπορεί να προσφέρει, ενώ εδραιώνουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της. Η συνεργασία της με τους οίκους Palomat, Rynan και Techik, για παράδειγμα, προσθέτει πολλά στην τεχνογνωσία της. Έχοντας στη διάθεσή της μια σειρά καινούργιων εφαρμογών, η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» δημιουργεί νέα εμπορικά προϊόντα και αναπτύσσει περαιτέρω τα μεσαία και τα μεγάλα έργα που αναλαμβάνει.

«Καθώς, όμως, η επιτυχία οφείλεται στην ομάδα της “Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.”, φροντίζουμε να την απολαμβάνουμε ομαδικά, υπογραμμίζει ο κ. Στρούζας. Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα της τρέχουσας παγκόσμιας συνθήκης, παραμένει στρατηγική η απόφασή μας να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας, με τα μέσα και τις διαδικασίες που προβλέπονται. Επομένως, η διατήρηση της ανοδικής μας πορείας για ακόμα μία χρονιά αποτελεί διπλή επιτυχία, που είχαμε τη δυνατότητα και τη χαρά να τη μοιραστούμε και να την ανταποδώσουμε στο προσωπικό μας, το οποίο υποστήριξε με τη σειρά του το όραμά μας».

Αστραπιαία αντανακλαστικά και στην πανδημία

Αξιοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες της, η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» κατάφερε εγκαίρως να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις που προέκυψαν από την πανδημία Covid-19. Μέσω καινοτόμων εφαρμογών, η εταιρεία πλέον υποστηρίζει την ελληνική παραγωγή και συσκευασία χειρουργικών μασκών και αντισηπτικών προϊόντων, για τη σταδιακή κάλυψη της αυξημένης ζήτησης. Διαθέτει απλές μηχανές, αλλά και πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα, που περιλαμβάνουν ακόμα και το τελευταίο στάδιο της συσκευασίας, αποτελούμενα από μια ευρεία γκάμα μηχανών που διασφαλίζει την ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Ωστόσο, βασικός άξονας της στρατηγικής της, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία, παραμένουν οι άνθρωποί της. Η εταιρεία διανύει σήμερα την τέταρτη γενιά διαχείρισής της, και διαχρονικά το κεφάλαιο «ανθρώπινο δυναμικό» βρίσκεται στον πυρήνα της δομής της. Γι’ αυτό το λόγο, μέλημά της εξαρχής υπήρξε η ασφάλεια του προσωπικού της και η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Παραμένοντας αφοσιωμένη στην επίτευξη της υγιούς ανάπτυξης και στη δημιουργία μιας δυναμικής και εξελισσόμενης ομάδας, η εταιρεία ακολούθησε απαρέγκλιτα τους κανονισμούς και τις οδηγίες για την προστασία όλων από τον κορονοϊό. Παράλληλα, προγραμμάτισε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο τακτική διενέργεια rapid test στους χώρους της, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους της και για τις οικογένειές τους.

 

 

Ελέγξτε επίσης

ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.: Ένταξη στον οργανισμό TAPPI και στην πλατφόρμα Recyclass

Εγκρίθηκε στις 17 Μαρτίου η συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας στην τεχνολογική …

Τα Περιοδικά μας