Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣυσκευασίαΜάρκος Στρούζας (Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε): «Καταλυτικός ο ρόλος των προμηθευτών εξοπλισμού...

Μάρκος Στρούζας (Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε): «Καταλυτικός ο ρόλος των προμηθευτών εξοπλισμού στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων»

Η φετινή χρονιά αποτελεί κομβικό σημείο στις παγκόσμιες διεργασίες σχετικά με τη βιωσιμότητα και την εταιρική περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς ο κόσμος, ίσως περισσότερο από ποτέ, αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον.

Άρθρο του κ. Μάρκου Στρούζα, COO της «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» (έντυπο τεύχος Νοεμβρίου ’21)

Οι καταναλωτές φαίνεται πλέον να ανταποκρίνονται θετικά στις προσπάθειες των βιομηχανιών για παραγωγή και διάθεση προϊόντων με μικρό οικολογικό αποτύπωμα, και σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος των προμηθευτών εξοπλισμού συσκευασίας μπορεί να είναι καταλυτικός. Η εμπειρία και ο σταθερός μας στόχος για καινοτομία μπορούν να αξιοποιηθούν με τρόπο που θα προστατεύει τους απειλούμενους πόρους και θα μειώνει τους κινδύνους επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Παρατηρώντας τη μεγάλη εικόνα, αυτή τη στιγμή οι εταιρείες στην Ευρώπη δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε βιώσιμες λύσεις στον τομέα της συσκευασίας, ενώ το κόστος των μη βιώσιμων λύσεων παραμένει υψηλό. Ωστόσο, αυτό το κόστος είναι μικρότερο σε εταιρείες με έδρα την Αμερική. Τέτοιου είδους διαφορές έχουν σχέση με την τοπική νομοθεσία, γι’ αυτό και οι εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται εκτός της περιοχής τους, είναι απαραίτητο να λαμβάνουν γνώση αυτών των διαφορών.

Οι μεγάλες πολυεθνικές βιομηχανίες έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν εξειδικευμένες ομάδες που να παρακολουθούν και να κατανοούν όχι μόνο την τρέχουσα νομοθεσία, αλλά και τον τρόπο που διαμορφώνεται και εξελίσσεται ο τομέας της βιωσιμότητας. Η πρόκληση και το πεδίο όπου οι προμηθευτές βιομηχανικού εξοπλισμού μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικά, είναι οι εταιρείες μικρότερης δομής.

Η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» έχει πετύχει να σταθεί στρατηγικός συνεργάτης της ελληνικής βιομηχανίας για περισσότερα από 40 χρόνια, παρέχοντας και εξελίσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις και συστήματα, που εγγυημένα προσδίδουν υψηλή αξία στο τελικό προϊόν. Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας που αναζητούν περισσότερα από έναν προμηθευτή εξοπλισμού· που αναζητούν, δηλαδή, ένα συνεργάτη που να κατανοεί τις ανάγκες και την πολυπλοκότητα του χώρου όπου δραστηριοποιούνται.

Οι νέες αυτές ανάγκες που διαμορφώνουν τη σχέση μας με τους πελάτες μας, χαράζουν παράλληλα και το δρόμο της δικής μας ανάπτυξης. Αφενός, στο επίκεντρο των στόχων μας βρίσκονται η συνεχής εκπαίδευση της εμπορικής και της τεχνικής μας ομάδας σε ό,τι αφορά το νέο εξοπλισμό, η επιμονή μας στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η τάση μας προς την καινοτομία. Αφετέρου, σε εμπορικό επίπεδο, γνωρίζουμε ότι πρέπει να παρέχουμε ενεργειακά αποδοτικό εξοπλισμό, ο οποίος να είναι συμβατός με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά συσκευασίας.

Την ώρα που οι εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα των υλικών συσκευασίας προτείνουν νέες και βιώσιμες λύσεις, η «Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.» αποτελεί το συνδετικό κρίκο που μπορεί να ενσωματώσει τα νέα υλικά στον εξοπλισμό που προσφέρει.

Θετικός ο φετινός απολογισμός 

Πλησιάζοντας στο τέλος του 2021, ο απολογισμός για την εταιρεία μας κλείνει θετικά, με δεδομένες πάντα τις τρέχουσες συνθήκες σε επίπεδο παγκόσμιας και τοπικής οικονομίας, αλλά και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της βιομηχανίας.

Η πρόκληση ήταν να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, καθώς αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο κρίσεις, την υγειονομική και την ενεργειακή, οι οποίες επηρεάζουν τις τιμές πρώτων υλών, των μεταφορών και της ενέργειας, καθώς και τους χρόνους ολοκλήρωσης των έργων.

Συνεπείς στην ανθρωποκεντρική μας φιλοσοφία, υποστηρίξαμε την ομάδα μας συνολικά, ώστε να συνεχίσει να δημιουργεί, να παράγει και να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και ιδέες, σε εργασιακές συνθήκες που βασίζονται στη σταθερότητα και στην ασφάλεια. Έχουμε τη χαρά, λοιπόν, να σημειώνουμε ανοδική πορεία για ακόμα μία χρονιά, να ενισχύουμε τη θέση μας στην ελληνική βιομηχανία, και πάλι να απολαμβάνουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα με τους δικούς μας ανθρώπους, που σταθερά στηρίζουν το όραμά μας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ