Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυσκευασίαΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. ΚΑΙ Π.Ε.ΤΕ.T. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. ΚΑΙ Π.Ε.ΤΕ.T. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες συσκευασίες με στόχο τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων», που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.) και η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), στο πλαίσιο της έκθεσης Syskevasia 2018, που διοργανώθηκε 12-15 Οκτωβρίου. Οι ομιλητές τόνισαν τον καθοριστικό ρόλο της συσκευασίας στη μείωση των υψηλών απωλειών που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι άρτιες αναλύσεις των κ.κ.   Χ. Μουρτζιόπουλου (Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Μπάρμπα Στάθης Α.Ε.), Θ. Παρασκευόπουλου (R&D Χατζόπουλος Α.Ε.) και  Α. Αντωνίου (Γεωπόνος–Τεχνολόγος Τροφίμων),καθόρισαν το τεχνικό πλαίσιο της  ημερίδας. Με τη συνεισφορά των ακαδημαϊκών συνεργατών [ομάδα Δρ. Π. Ταούκη στο ΕΜΠ, Δρ. Θεοφανία Τσιρώνη – Δρ. Ελένη Γώγου, Δρ. Σ. Παπαδάκης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), Δρ. Α. Καναβούρα, ΓΠΑ],παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα ερευνητικά εργαστήρια και εφαρμόζονται με επιτυχία στη βιομηχανία. Ανώτερα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων κατέδειξαν πώς το όραμα για την προστασία  των τροφίμων και του περιβάλλοντος μετουσιώνεται σε βιομηχανική πρακτική ακολουθώντας επιτυχημένες στρατηγικές. 

Ο ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ., ως μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας SAVE FOOD θα συνεχίσει τις εστιασμένες δράσεις στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ