Το νέο εργοστάσιο της Megaplast στη Θήβα

«Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.»: Πολυσύνθετες κατασκευές με ποιότητα και ασφάλεια

Η «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.», 100% θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΙΝΟΙΛ, υλοποιεί υψηλού επιπέδου ιδιωτικά τεχνικά έργα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με τη δυναμική της ανάπτυξη αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Παρουσίαση από την κ. Νατάσα Λαζαρίδου, μηχανολόγο μηχανικό και εμπορική διευθύντρια της «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» (έντυπο τεύχος Νοεμβρίου 2021)

Η «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» εξειδικεύεται από το 2000 στην κατασκευή τεχνικών έργων (όπως είναι εμπορικά κτίρια [retail], κτίρια γραφείων, πολυώροφα parking, βιομηχανικά κτίρια, logistic centers και ξενοδοχεία), καθώς και στην παροχή υπηρεσιών μελετών και τεχνικής υποστήριξης.

Η εταιρεία διαθέτει τεράστια γνώση στην κατασκευή πολυσύνθετων έργων, βασισμένη στην πολύχρονη παρουσία της στον κατασκευαστικό κλάδο, με αποτέλεσμα να κινείται συνεχώς ανοδικά, αναλαμβάνοντας την κατασκευή όλο και πιο μεγάλων project με ανταγωνιστικό κόστος και ισχυροποιώντας τη θέση της στον κατασκευαστικό κλάδο.

Καλλιεργώντας τη συνεχή προσωπική επικοινωνία και επαφή, η εταιρεία έχει στόχο τη δημιουργία συνθηκών που διασφαλίζουν μια επαγγελματική συνεργασία με μηδενικά προβλήματα για τον πελάτη, σε μια πραγματική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Τη δυναμική της «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» ενισχύει και διασφαλίζει η εξαιρετικά υψηλή αξιοπιστία και φερεγγυότητα της ΕΛΙΝΟΙΛ.

Η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση έργων, ενώ με στόχο την ασφάλεια στελεχών, πελατών και συνεργατών, εφαρμόζει αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας, από το εργοτάξιο μέχρι την τελική παράδοση, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα πρόληψης που διασφαλίζουν το στόχο αυτό, ιδιαίτερα κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως είναι οι σημερινές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» συνέχισε απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου όλα τα επιπρόσθετα κόστη, ενώ παρέδωσε όλα τα έργα της εντός χρονοδιαγράμματος. Η εταιρεία εδώ και 20 χρόνια διατηρεί ένα ισχυρό προφίλ και αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες υλοποιώντας την κατασκευή μεγάλων εγκαταστάσεων logistics.

Ενδεικτικά έργα logistics της «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» είναι:

–           Νέο ισόγειο βιομηχανικό κτίριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, για την εταιρεία Weidenhamer, επιφάνειας 4.000 τ.μ., με 10.000 τ.μ. περιβάλλοντα χώρο.

–           Επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων εμπορικής αποθήκης με ψυκτικούς θαλάμους, κτίρια γραφείων και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι Τρικάλων, για μεγάλη γερμανική αλυσίδα τροφίμων (επιφάνεια 37.000 τ.μ., συν 15.000 τ.μ. περιβάλλων χώρος).

–           Προσθήκη κατ’ επέκταση ισόγειας βιομηχανικής αποθήκης και υπόστεγου σε υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο, καθώς και διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος χώρου στη Ριτσώνα Αυλίδας, για την εταιρεία Slider (επιφάνεια 2.500 τ.μ., συν 10.000 τ.μ. περιβάλλων χώρος).

–           Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μεθυλεστέρων και λιπαρών οξέων (biodiesel) στην ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, για την εταιρεία VERD (επιφάνεια 13.000 τ.μ.).

–           Οικοδομικές εργασίες στο νέο κτίριο αποθήκευσης και διανομής (ΚΑΔ) της εταιρείας «Πλαίσιο» στη Μάνδρα Αττικής και εργασίες περιβάλλοντος χώρου 11.500 τ.μ.

–           Επέκταση του εργοστασίου της εταιρείας Knauf στην Αμφιλοχία, επιφάνειας 3.500 τ.μ., και κατασκευή νέου βιομηχανικού δαπέδου έκτασης 13.100 τ.μ.

–           Εκσυγχρονισμός κέντρου διανομής μεγάλης γερμανικής υπεραγοράς τροφίμων, στα Καλύβια Αττικής.

Η «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και διαθέτει έναν άρτια οργανωμένο μηχανισμό λειτουργίας με εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, αποτελούμενο κυρίως από μηχανικούς (μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τεχνολόγους), πιστοποιημένους ως προς τα πρότυπα LEED & BREEAM. Σημαντική είναι η δραστηριοποίηση της εταιρείας και στην Κύπρο, όπου επεκτείνει τις συνεργασίες που διατηρεί στην Ελλάδα, έχοντας αναλάβει έργα για σημαντικό αριθμό πελατών της.

Δύο νέα έργα στον τομέα της εφοδιαστικής

Σήμερα η «Ελίν Τεχνική Α.Τ.Ε.» πραγματοποιεί τα ακόλουθα δύο σημαντικά έργα για το κύκλωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα:

  1. Ανέγερση βιομηχανικής μονάδας για την εταιρεία Megaplast στη Θήβα (διάρκεια κατασκευής 11 μήνες). Πρόκειται για νέο βιομηχανικό συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 8.210,40 τ.μ., το οποίο χωροθετείται στο βόρειο τμήμα κεντρικά του οικοπέδου. Το τμήμα των διοικητικών λειτουργιών και της κεντρικής εισόδου τοποθετείται στην κύρια όψη του εργοστασίου και μπροστά από το χώρο παραγωγής, σε άμεση επαφή με την είσοδο στο γήπεδο. Η πρόσβαση στην αποθήκη γίνεται επίσης από την κύρια όψη, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των οχημάτων φορτοεκφόρτωσης.

Ο φέρων οργανισμός του βιομηχανικού χώρου παραγωγής, καθώς και του χώρου της αποθήκης, προβλέπεται να είναι μεταλλικός, από δομικό χάλυβα κατάλληλων διατομών. Τα δύο κτίρια είναι στατικά ανεξάρτητα, βρίσκονται σε απόσταση 24,50 μ. μεταξύ τους και στεγάζονται από 3 δίριχτες στέγες. Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από τρία στατικά ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα.

  1. Αντικατάσταση βιομηχανικών δαπέδων, εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση γραφείων και υπαίθριου χώρου στάθμευσης με νέα είσοδο – έξοδο, στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας ΑΒ, στη Μάνδρα Αττικής (διάρκεια κατασκευής 12 μήνες).

Το έργο περιλαμβάνει την τμηματική κατασκευή νέου βιομηχανικού δαπέδου σε συνολική επιφάνεια 12.500 τ.μ., με τοποθέτηση μεταλλικών βιομηχανικών αρμών βαρέος τύπου. Πραγματοποιείται καθαίρεση της υφιστάμενης εδαφόπλακας προοδευτικά, σε 8 φάσεις, χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργία της αποθήκης. Κατασκευάζεται διώροφο μεταλλικό κτίριο, τροποποιείται και γίνεται πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ διαμορφώνεται νέος χώρος στάθμευσης. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται σε εν λειτουργία αποθήκες, χωρίς την παραμικρή διατάραξη του προγράμματος εργασίας του προσωπικού.

Ο όμιλος ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει δίκτυο 620 πρατηρίων σε όλη τη χώρα, με πωλήσεις που την κατατάσσουν στην πρώτη δεκάδα όλων των ελληνικών επιχειρήσεων από πλευράς κύκλου εργασιών. Κατέχει εδώ και δεκαετίες ηγετικό ρόλο στο χώρο του εφοδιασμού των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά, ενώ δραστηριοποιείται με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδας, στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά. Επίσης εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οικιών και κτιρίων με πετρέλαιο θέρμανσης, διαθέτοντας ιδιόκτητο στόλο βυτιοφόρων.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει αναπτύξει πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, πουλώντας πετρελαιοειδή προϊόντα σε πέντε ηπείρους, και σήμερα συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Η εταιρεία προετοιμάζεται έγκαιρα για τις τεράστιες αλλαγές στον ενεργειακό χώρο, προχωρώντας με πολύ δυναμικά βήματα στην ανάπτυξη πωλήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Epsilon SingularLogic: Δυναμική είσοδος στον κλάδο των φαρμακαποθηκών

Το Galaxy ERP της Epsilon SingularLogic, εταιρείας-μέλους του ομίλου Epsilon Net επέλεξε ο όμιλος Lelos …

Τα Περιοδικά μας