«BlueFuel»: ΕΛΙΝΟΙΛ και Blue Grid δημιουργούν τη νέα εταιρεία στην ελληνική αγορά LNG

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την ενεργειακή της εξέλιξη, ενώνει τις δυνάμεις της με την Blue Grid (την ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη) και ανακοινώνει την ίδρυση της νέας εταιρείας «BlueFuel».

Η νέα εταιρεία που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), θα προσφέρει το πλέον ανταγωνιστικό και «πράσινο» καύσιμο κίνησης στους Έλληνες οδηγούς και θα καταλάβει στρατηγικό μέρος αυτής της ραγδαία αναπτυσσόμενης αγοράς διεθνώς.

Η συμμετοχή της κάθε εταιρείας στη νέα εταιρεία ανέρχεται σε ποσοστό 50%.

Μέσω του κοινού αυτού εγχειρήματος, η «BlueFuel» θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG, με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «ελίν» και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ, επιδιώκοντας να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η «BlueFuel» θα επικεντρωθεί κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων, κυρίως σε κομβικά σημεία της εγχώριας αγοράς.

Με βάση τα σχέδια και τις σημερινές συνθήκες, εκτιμάται ότι η «BlueFuel» θα είναι σε θέση να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με LNG εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους, οι σταθμοί ανεφοδιασμού της «BlueFuel» μέσα από το δίκτυο πρατηρίων «ελίν» θα προσφέρουν στους πελάτες τους πανελλήνια κάλυψη σε LNG.

Με την είσοδό της στη νέα αγορά του LNG, η ΕΛΙΝΟΙΛ επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να εξελιχθεί σε έναν ενεργειακό όμιλο, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή. Αντίστοιχα, η Blue Grid, μέσω της εν λόγω σύμπραξης κάνει πράξη το στρατηγικό πλάνο της για την προμήθεια LNG σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα πελατών πέραν αυτών της βιομηχανίας.

 Σχετικά με την ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 620 πρατηρίων. Συγχρόνως εδώ και δεκαετίες κατέχει ηγετικό ρόλο στον χώρο του εφοδιασμού των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδας στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οικιών και κτηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης, διαθέτοντας έναν ιδιόκτητο στόλο βυτιοφόρων για τον σκοπό αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει αναπτύξει μια πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, πουλώντας πετρελαιοειδή προϊόντα σε 4 ηπείρους και σήμερα συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προετοιμάζεται έγκαιρα για τις τεράστιες αλλαγές στον ενεργειακό χώρο, προχωρώντας με πολύ δυναμικά βήματα στην ανάπτυξη πωλήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

 Σχετικά με την Blue Grid

Η Blue Grid ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην εμπορία LNG και καθαρών καυσίμων στις αγορές τις Ελλάδας, της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία με αποκλειστική στόχευση την τροφοδοσία καθαρών καυσίμων, και στα πλαίσια αυτά έχει ήδη αναπτύξει την πρώτη ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα LNG στην περιοχή. Προτεραιότητα για την εταιρία αποτελούν ο κλάδος της βιομηχανίας, ο κλάδος της ναυτιλίας, και ο κλάδος των μεταφορών στον οποίο δραστηριοποιείται μέσω της BlueFuel, σε κοινοπραξία με την ΕΛΙΝΟΙΛ.

 

Ελέγξτε επίσης

ΣΥΝΔΔΕ&L: Αναδιαμόρφωση στόχων για το 2021

Με την καθιερωμένη ατζέντα πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση …

Τα Περιοδικά μας