Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήManagementTUV Hellas (TUV Nord)*  Ρεκόρ τζίρου κατά την πανδημία, χωρίς «εκπτώσεις» στην...

TUV Hellas (TUV Nord)*  Ρεκόρ τζίρου κατά την πανδημία, χωρίς «εκπτώσεις» στην ποιότητα

Με παρουσία στην Ελλάδα από το 1987 και έχοντας πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 συστήματα διαχείρισης, η TUV Hellas (TUV Nord) είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός επιθεώρησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης στη χώρα.

Ουσιαστικά η TUV Hellas (TUV Nord) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της πιστοποίησης στη χώρα μας. Όπως αναφέρει η ίδια, έχει πρωταγωνιστήσει στα μεγαλύτερα έργα και έχει εντάξει στον κλάδο μια σειρά από καινοτομίες, οι οποίες άλλαξαν άρδην την εικόνα και τις πρακτικές των εταιρειών. Ειδικά για τους κλάδους των μεταφορών και των logistics, ο φορέας διαθέτει εξειδικευμένους συνεργάτες και υπηρεσίες, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίες στο αντικείμενό τους εταιρείες, αποκτώντας, κατά τον τρόπο αυτό, εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Στα 35 χρόνια δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, η TUV Hellas (TUV Nord) προσφέρει  ανεξάρτητες υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), παρέχοντας στους συνεργάτες της πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση, τα οποία αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές στην Κύπρο και στην Αίγυπτο, καθώς και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα παραμένει πιστή στο τρίπτυχο αξιών «κύρος – αξιοπιστία – προστιθέμενη αξία» και δηλώνει υπερήφανη για τις μακροχρόνιες συνεργασίες της και για το γεγονός ότι ποτέ δεν έκανε «εκπτώσεις» στις υπηρεσίες της. Παράλληλα η TUV Hellas (TUV Nord) επενδύει συνεχώς στους ανθρώπους της, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την αξία και τη σημασία τους, τόσο για τη δική της ανάπτυξη όσο και για τους συνεργάτες της.

Σύμφωνα με την ίδια, η TUV Hellas (TUV Nord) σήμερα είναι με διαφορά ο κορυφαίος και μεγαλύτερος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα, ενώ σταθερά αυξάνει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των συνεργατών της και τις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, στα πεδία τόσο του ελέγχου και της πιστοποίησης όσο και  της εκπαίδευσης.

Απτή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι το 2021 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε ιστορικά υψηλά, καθώς –συμπεριλαμβανομένων των δύο θυγατρικών της στην Αίγυπτο και στην Κύπρο– ξεπέρασε τα 22 εκατ. ευρώ. Μόνο στην Ελλάδα, ο κύκλος εργασιών της άγγιξε τα 15,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, παρά την πανδημία, η TUV Hellas (TUV Nord) αύξησε το προσωπικό της, προχωρώντας σε 30 νέες προσλήψεις, και πλέον απασχολεί 128 άτομα ως μόνιμο  προσωπικό και 140 εξωτερικούς συνεργάτες.

Ως μέλος του γερμανικού οργανισμού TUV Nord Group, προσφέρει υπηρεσίες που συνδυάζουν το κύρος, την αξιοπιστία, την αναγνωρισιμότητα και την προστιθέμενη αξία,  τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Έχει πιστοποιήσει και επιθεωρήσει έργα σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, από την Ασία μέχρι την Αμερική, και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος TUV Nord ανακοίνωσε το 2021 πωλήσεις ύψους 1,37 δισ. ευρώ, έναντι 1,27 δισ. ευρώ το 2020, ενώ αντίστοιχα τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 73,1 εκατ. ευρώ, έναντι 47,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας δηλαδή και αυτά σημαντική άνοδο, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Κορυφαίες συνεργασίες και διά βίου μάθηση

Στη χώρα μας η TUV Hellas (TUV Nord) έχει συνεργαστεί με χιλιάδες επιχειρήσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, συνδέοντας το όνομά της με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια έργα υποδομής και ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών.

Έχοντας πιστοποιήσει φορείς, εταιρείες και διαδικασίες στους τομείς της τεχνολογίας, της ποιότητας, της ασφάλειας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, η TUV Hellas (TUV Nord) συμβάλλει έμμεσα αλλά έμπρακτα στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων και των κατασκευών.

Ειδικά στο σκέλος της πιστοποίησης εταιρειών logistics αλλά και ευρύτερα στον κλάδο της βιομηχανίας, η  εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία, ενώ εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες, που διασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα των πιστοποιημένων επιχειρήσεων και πρακτικών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της εταιρείας υποστηρίζει ενεργά τη διά βίου μάθηση και την εργασιακή ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού των επιχειρήσεων, μέσα από τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα σεμινάρια. Συνολικά έχει διοργανώσει περισσότερα από 5.000 σεμινάρια με 45.000 συμμετοχές.

Αντίστοιχα, η Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων προσφέρει συγκεκριμένο και μετρήσιμο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, έχοντας πιστοποιήσει περισσότερους από 60.000 επαγγελματίες σε πάνω από 150 διαφορετικά σχήματα πιστοποίησης.

Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών, η TUV Hellas (TUV Nord) έχει υιοθετήσει τις πιο σύγχρονες μεθόδους εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και εκπαίδευσης, ενώ ενσωματώνει άμεσα τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σε όλα τα πεδία δραστηριοτήτων της.

Ενδεικτικό είναι ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η εταιρεία υιοθέτησε όχι μόνο την εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες ελέγχων, πιστοποίησης και εκπαίδευσης. Έτσι συνέχισε να προσφέρει απρόσκοπτα το σύνολο των υπηρεσιών της στους συνεργάτες της (εσωτερικούς και εξωτερικούς), μεριμνώντας ταυτόχρονα για την άμεση εκπαίδευσή τους, ώστε να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα.

Σήμερα, αξιοποιώντας τη γνώση αυτή, έχει εμπλουτίσει τις διαθέσιμες υπηρεσίες της με δυνατότητες εξ αποστάσεως ελέγχων και πιστοποίησης, όπως και εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας έτσι πλήθος επιλογών, δίχως συμβιβασμούς στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 *Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Μαΐου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ