Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΜεταφορέςElikon Logistics:* Επιχειρησιακή πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων

Elikon Logistics:* Επιχειρησιακή πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων

Γιορτάζοντας φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας της, η Elikon Logistics δηλώνει ότι «θα συνεχίσει με την ίδια ορμή να παραδίδει αυτό που υπόσχεται».

Για την Εlikon Logistics το 2022 είναι μια χρονιά-σταθμός σε έναν κόσμο διαρκών αλλαγών. Από το 1996 που ιδρύθηκε και από την έναρξη της λειτουργίας της, το 1997, η Elikon Logistics επιδιώκει να αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Λόγω της στρατηγικής της θέσης στη Στερεά Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λιβαδειά, από όπου έχει πρόσβαση σε όλους τους κύριους οδικούς άξονες, η εταιρεία ξεκίνησε να εξυπηρετεί αρχικά την κεντρική Ελλάδα και στη συνέχεια ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Από το 2002 έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ φτάνει και στην ανατολική Ευρώπη, στη Βαλτική, και εν μέρει στη Σκανδιναβία. Όπως τονίζεται από την ίδια, διαθέτοντας ένα ευρωπαϊκό δίκτυο προσεκτικά επιλεγμένων συνεργατών, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο European Logistics Operator· είναι δηλαδή μια μοντέρνα επιχειρησιακή πλατφόρμα που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας διεθνώς, προωθώντας τους κόπους, τις ιδέες και τις προσδοκίες παραγωγών και επιχειρήσεων της Ελλάδας στη μεγάλη αγορά της Ε.Ε. και καταφέρνοντας να κάνει τις μεγάλες αποστάσεις να φαίνονται μικρές.

Πλέον η Elikon Logistics διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις για τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τις ενδοκοινοτικές φορτώσεις, καθώς και για τη μεταφορά και διανομή ξηρού και ψυχόμενου φορτίου. Τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να προσφέρει ακόμη πιο tailor made λύσεις, η εταιρεία παρέχει επιπλέον την υπηρεσία μεταφοράς με sprinter van. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά αποστολές στις οποίες ο χρόνος διεκπεραίωσης παίζει τον κύριο ρόλο, οπότε εύλογα απαιτείται ένα έμπιστο δίκτυο για άμεση παράδοση. Με την express αποστολή η εταιρεία ενώνει τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης σε 48 έως 72 ώρες και διεκπεραιώνει αποστολές ικανοποιώντας ακόμη και τα πιο αυστηρά deadline, απογειώνοντας έτσι τη δυναμική των πελατών της.

Εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογικές δεξιότητες, εφαρμόζοντας ένα επιτυχημένο μοντέλο δικτυωτής οργάνωσης και προχωρώντας σε επενδύσεις στην τεχνολογία, καθώς και σε άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, η επιχείρηση σήμερα διαχειρίζεται ένα στόλο μεγάλης γκάμας φορτηγών (ρυμουλκούμενων jumbo, mega, normal taut liners και ψυγείων), ενώ υποστηρίζει συμβόλαια Logistics ετήσιας διάρκειας.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της, η Εlikon Logistics τους επόμενους μήνες θα θέσει σε λειτουργία web portal, με τη χρήση του οποίου θα εισάγονται ηλεκτρονικά τα δεδομένα της μεταφοράς και θα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικά αρχεία. Με την επένδυση αυτή η εταιρεία εφαρμόζει στην πράξη την ψηφιοποίηση της μεταφοράς, καθώς ο εκάστοτε πελάτης θα μπορεί πλέον να ανιχνεύσει ηλεκτρονικά το τιμολόγιο, το έντυπο της διεθνούς φορτωτικής CMR και πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες φόρτωσης / παράδοσης του φορτίου του.

Η ψηφιακή μετάβαση του τομέα των εμπορευματικών μεταφορών έχει άμεσα οφέλη για το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιτυγχάνοντας μείωση του λειτουργικού κόστους, διαφάνεια και ακρίβεια στη ροή της πληροφορίας, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της εξάλειψης της χρήσης του χαρτιού.

Για την κάλυψη των αναγκών του πελατολογίου της και των διεθνών μεταφορών, η Εlikon Logistics παρέχει επίσης τις απαραίτητες συνθήκες για αποθήκευση. Στη διάθεσή της έχει ενοικιαζόμενους αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο, στη Θεσσαλονίκη και στη Λιβαδειά, μέσα από τους οποίους διενεργούνται όλες οι παραλαβές και οι παραδόσεις των εμπορευμάτων με οχήματα τα οποία διαθέτουν υδραυλικές πόρτες, καλύπτοντας τόσο την ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Διαθέσιμες είναι επίσης συμπληρωματικές υπηρεσίες που δίνουν επιπρόσθετη αξία στο cross docking, όπως είναι η εκφόρτωση, η παλετοποίηση, η ανασυσκευασία, η προσωρινή εναπόθεση ή η μακροχρόνια αποθήκευση και το picking.

One Stop Shop in Supply Chain

«Κάθε βελτίωση μάς κάνει πιο ευέλικτους και αποφασιστικούς, και μας επιτρέπει να προσφέρουμε πιο ολοκληρωμένες λύσεις και πληροφορίες, δηλώνει ο founder & CEO της Εlikon Logistics κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους. Αξιοποιούμε αυτή τη δύναμη για να προετοιμαστούμε για την επόμενη τεχνολογική μετάβαση, παρά τις περίπλοκες καταστάσεις των τελευταίων χρόνων, όπου η νέα κανονικότητα συνίσταται στις γρήγορες και συνεχείς αλλαγές».

Όπως τονίζει ο κ. Παπαχαραλάμπους, θεμελιώδης στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τη φιλοσοφία του One Stop Shop in Supply Chain. Συγκεκριμένα η εταιρεία επιδιώκει να μεταφέρει και να διανέμει τα προϊόντα των πελατών της με το βέλτιστο συνδυασμό κόστους, χρόνου και αξιοπιστίας, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το όραμά μας είναι να παραμείνουμε η πρώτη επιλογή για τις μεταφορές των πελατών μας. Σήμερα η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις μεγάλες εξελίξεις που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και ειδικότερα το Logistics 4.0, και διατηρώντας το όραμα και τις αξίες της, εξακολουθεί να προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα και ακολουθεί τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή».

*Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Ιουνίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ