Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΜεταφορέςΟδικέςΤο φορτηγό της Volvo με τις περισσότερες πωλήσεις γιόρτασε 30 χρόνια καινοτομίας...

Το φορτηγό της Volvo με τις περισσότερες πωλήσεις γιόρτασε 30 χρόνια καινοτομίας στις 8 Σεπτεμβρίου

Με το σύνθημα «Ώρα να γιορτάσουμε!» η Volvo Trucks ανακοίνωσε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που παρουσίασε το Volvo FH, το φορτηγό της εταιρείας με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, το κορυφαίο μοντέλο της Volvo χαρακτηρίζεται από τον ξεχωριστό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του, την εξαιρετική άνεση του οδηγού και τις τεχνικά προηγμένες λύσεις απόδοσης και ασφάλειας.

Το Volvo FH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της βιομηχανίας με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις σε περίπου 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Καινούργιο από την αρχή, με εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και αποδοτικότητα καυσίμου, το Volvo FH έγινε γρήγορα ένα εντελώς νέο πρότυπο στην οδήγηση φορτηγών, όταν κυκλοφόρησε το 1993.

Τριάντα χρόνια αργότερα, το Volvo FH είναι πραγματικά εμβληματικό και ακόμα στην κορυφή, τονίζει η εταιρεία.

«Το Volvo FH είναι το τέλειο παράδειγμα της πελατοκεντρικής μας νοοτροπίας και ενός μοντέλου που ξεπερνά τα όρια εδώ και 30 χρόνια. Σε όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως είναι η άνεση του οδηγού, η αποδοτικότητα καυσίμου, η ασφάλεια και η παραγωγικότητα, δεν σταματήσαμε ποτέ να βελτιώνουμε αυτό το φορτηγό. Είμαι πολύ περήφανος που σήμερα οι πελάτες μας μπορούν να παραγγείλουν το Volvo FH ως ηλεκτρικό, με αέριο ή  πετρελαιοκίνητο», δήλωσε ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Ένας πρωτοποριακός ηγέτης της καινοτομίας

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εταιρείας. το Volvo FH ήταν και παραμένει πρωτοπόρο στην καινοτομία. Παρουσιάστηκε με ένα εντελώς νέο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας μια σχεδίαση που διευκόλυνε ευέλικτες λύσεις για διαφορετικές εφαρμογές μεταφορών. Το πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης κίνησης διέθετε έναν εντελώς νέο κινητήρα 12 λίτρων (16 λίτρων για το Volvo FH16) και η ολοκαίνουργια καμπίνα προσέφερε εξαιρετική αεροδυναμική και άνεση για τον οδηγό.

Οι καινοτομίες συνεχίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, πάντα με αφετηρία τις αξίες της Volvo, δηλαδή την ασφάλεια, την ποιότητα και τη φροντίδα για το περιβάλλον. Σταθμοί καινοτομίας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες υπήρξαν ο αερόσακος του οδηγού, το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων IShift και το Volvo Dynamic Steering, το οποίο προσφέρει ευκολία στην οδήγηση και μεγάλη ευελιξία.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, οι καθρέφτες οπισθοπορείας με τη μοναδική λεπτή σχεδίαση που προσφέρει καλύτερη και άμεση όραση στον οδηγό, και οι προβολείς σχήματος V που προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα και άνεση για τον οδηγό, ενώ παράλληλα δίνουν στο φορτηγό τη χαρακτηριστική του εμφάνιση, είναι δύο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία και η σχεδίαση της Volvo χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στον οδηγό.

«Η πρώτη γενιά του Volvo FH άλλαξε τα δεδομένα και μεταμόρφωσε πλήρως την έννοια του σύγχρονου φορτηγού. Έκτοτε, συνεχίσαμε να θέτουμε νέα πρότυπα στη μεταφορά φορτηγών και λανσάραμε πέντε ακόμη γενιές αυτού του φορτηγού. Η συνταγή της επιτυχίας μας ήταν να χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τρόπο που να προσθέτει πάντα σαφή οφέλη για τους πελάτες και τους οδηγούς μας. Ως απόδειξη των επιτυχημένων προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση και διαρκή εξέλιξη, είμαι πολύ περήφανη που το Volvo FH είναι το μοναδικό φορτηγό που έχει επιλεγεί τρεις φορές ως “Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς”», τόνισε η Ylva Dalerstedt, Διευθύντρια Τμήματος Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων της Volvo Trucks.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ