Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήLogistics 4.0OPTIMO RaaS: Βελτιστοποίηση δρομολογίων σε ευρωπαϊκή πλατφόρμα, με την υπογραφή της iLink

OPTIMO RaaS: Βελτιστοποίηση δρομολογίων σε ευρωπαϊκή πλατφόρμα, με την υπογραφή της iLink

Η δρομολόγηση οχημάτων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για πολλές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από αποτελεσματικές και οικονομικές μεταφορικές λύσεις. Η τεχνολογία SaaS (Software as a Service) στον τομέα αυτόν αξιοποιείται για να αναπτυχθούν πρωτοποριακές λύσεις για τη βελτιστοποίηση της δρομολόγησης οχημάτων, προσφέροντας αποτελεσματικότητα, εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, καθώς και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς αυξάνονται, η iLink έχοντας αναπτύξει μία από τις  πληρέστερες πλατφόρμες για τη διαχείριση οχημάτων και δρομολογίων, την PowerFleet Management Suite, υποστηρίζει τις επιχειρήσεις με πλήθος νέων λειτουργιών και αναφορών. Μέσω της πλατφόρμας, και ειδικότερα μέσω του module OPTIMO  επιτυγχάνεται ο εύκολος και άμεσος σχεδιασμός των καθημερινών παραδόσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση διαθέσιμου χρόνου και πόρων, η real time και online παρακολούθηση εξέλιξης δρομολογίου, η αυτόματη ανάθεση δρομολογίων σε οδηγούς μέσω mobile app, η άμεση επικοινωνία, η πλοήγηση και η υπηρεσία Proof Of Delivery, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί επιπλέον παράδοση από τον ίδιο τον οδηγό ενημερώνοντας αυτόματα το γραφείο κίνησης.

Partner (Use Case owner) στο 5G-Induce EU και Application Area leader, στο INCODE EU Project

Η τεχνολογική εξέλιξη του RaaS (Routing as a Service) στο PowerFleet OPTIMO αποτέλεσε καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή της iLink να συμμετέχει ως partner (Use Case owner) στο 5G-Induce EU και Application Area leader στο INCODE EU Project. Στόχος της, όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία, είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στον τομέα του “Smart Logistics and transport quality value chain”. To INCODE πρόκειται να προσφέρει μια πλατφόρμα με υψηλού επιπέδου δυνατότητες γύρω από το 5G και Edge Computing.

Σε αυτό το πλαίσιο, η iLink, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους partners, καλείται να προσφέρει εξελιγμένα software applications που αξιοποιούν ένα ευρύ φάσμα πρωτογενών δεδομένων από IoT αισθητήρες, edge processors, τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές τηλεματικής, τα οποία συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτιστοποίηση επιχειρησιακών πόρων και διαδικασιών.

Σύμφωνα με την iLink, η ευρωπαϊκή πορεία της εξασφαλίζει το κατάλληλο περιβάλλον με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές, ώστε το τμήμα R&D της εταιρείας να δοκιμάζει νέες λειτουργίες, και να τις εισάγει στα προϊόντα της στο μέγιστο βαθμό ωριμότητάς τους. Το PowerFleet OPTIMO RaaS είναι μία δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη πρόταση για τη βελτιστοποίηση της δρομολόγησης οχημάτων, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση για τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον αποτελεσματικό και αειφόρο προγραμματισμό των μεταφορών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ