ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.: Ένταξη στον οργανισμό TAPPI και στην πλατφόρμα Recyclass

Εγκρίθηκε στις 17 Μαρτίου η συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας στην τεχνολογική πλατφόρμα Recyclass ως Supporting Organization με τους ευρωπαϊκούς συνδέσμους FINNAT και EUPIA.

Η πλατφόρμα Recyclass δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανακυκλωτών Πλαστικών (PRE – Plastics Recyclers Europe), με στόχο την ανάπτυξη εναρμονισμένων προδιαγραφών ανακυκλωσιμότητας των πλαστικών, καθώς και τη σύσταση πρωτοκόλλων ελέγχου πιστοποίησης για τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις διακινούμενες στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά πλαστικές συσκευασίες.

Στις τεχνικές επιτροπές της πλατφόρμας Recyclass εκπονείται σημαντικό έργο για τη σύνταξη οδηγών ανακυκλωσιμότητας ανά πολυμερές και ανά εφαρμογή, δοκιμάζονται νέες τεχνολογίες πλαστικών συσκευασιών πριν αυτές κυκλοφορήσουν στην αγορά, ενώ διαχέεται η τεχνογνωσία επί του επιστημονικού αντικειμένου της ανακύκλωσης.

Επιπρόσθετα, ο ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. έγινε πλήρες μέλος στο διεθνή οργανισμό TAPPI (Technical Association of the Pulp and Paper Industry), ο οποίος έχει έδρα την Ατλάντα (Η.Π.Α.). Ο TAPPI ιδρύθηκε το 1915 και αποτελεί το σημείο τεχνολογικής αναφοράς στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, για την παραγωγή και επεξεργασία χαρτιού, χαρτονιού και χαρτοκιβωτίου.

Τα μέλη του TAPPI ξεπερνούν τις 14.000, κι ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ερευνητές, μηχανικοί, ακαδημαϊκοί και expert στην τεχνολογία του χαρτιού.

 

Ελέγξτε επίσης

«Πασκάλ Συστήματα Συσκευασίας Α.Ε.»: Ανερχόμενη δύναμη, με ισχυρές δεσμεύσεις

Με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και την προσθήκη της παραγωγής χειρουργικών μασκών και αντισηπτικών …

Τα Περιοδικά μας