Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑποθήκευσηStoract*: Επιλεγμένοι συνεργάτες για ολιστική εξυπηρέτηση στην αποθήκη

Storact*: Επιλεγμένοι συνεργάτες για ολιστική εξυπηρέτηση στην αποθήκη

Με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά, με τη συσσωρευμένη από το 1976 εμπειρία του ιδρυτή της κ. Δημήτρη Δημητριάδη, καθώς και με τη συνεργασία της με την εταιρεία Mecalux από το 1995, η Storact έχει κερδίσει μία από τις ηγετικές θέσεις στο χώρο των συστημάτων αποθήκευσης.

Ως αποκλειστική συνεργάτιδα της Mecalux για την ελληνική αγορά, η Storact τονίζει ότι έχει να επιδείξει ίσως το μεγαλύτερο πελατολόγιο στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της και αναλαμβάνοντας τον εξοπλισμό των σημαντικότερων αποθηκών και κέντρων παροχής υπηρεσιών logistics σε όλη την επικράτεια. Μέχρι σήμερα, 3.000 επιχειρήσεις έχουν καλύψει μικρές ή μεγάλες ανάγκες τους με ράφια από τη Storact, ενώ οι 500 από αυτές την έχουν εμπιστευτεί για την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης για συνολικά 600.000 παλέτες.

Πέρα από τα απλά ράφια τύπου picking, σε οποιαδήποτε μορφή, η Storact προσφέρει μια ευρεία γκάμα ραφιών για παλέτες, πάνω στην οποία, όπως επισημαίνει η ίδια, βασίζει και την ηγετική της θέση στην αγορά.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία διαθέτει:

– Conventional Pallet Racking: Το απλούστερο σύστημα ραφιών, η καλύτερη λύση για τις αποθήκες όπου είναι αναγκαίο να αποθηκεύονται σε παλέτες προϊόντα σε διάφορους τύπους.

– Drive In: Σύστημα συσσώρευσης παλετών, ιδανικό για αποθήκες με μεγάλες ποσότητες ανά κωδικό είδους.

– Push Back: Σύστημα συσσώρευσης με το οποίο οι παλέτες στο πίσω τμήμα μετακινούνται προς τα εμπρός, όταν μετακινείται η παλέτα που βρίσκεται πιο κοντά στο διάδρομο.

– Live Storage: Σύστημα αποθήκευσης FIFO, ιδανικό για αποθήκες με ευπαθή τρόφιμα (που μπορεί να αλλοιωθούν), για αποθήκες που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ζώνες εργασίας, για περιοχές διεκπεραίωσης όπου οι παλέτες πρέπει να αποσύρονται γρήγορα, καθώς και για αποθήκες holding (με ήδη έτοιμες παραγγελίες, με κανάλια ταξινόμησης σε αυτόματους κύκλους κλπ.).

Αυτοματοποίηση

Πέραν όμως των στατικών ραφιών, ακολουθώντας τις εξελίξεις και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής, η Storact έχει επίσης να επιδείξει σημαντικότατα έργα με ημιαυτοματοποιημένα ή πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα.

Μερικά από τα συστήματα που έχει εξελίξει και εγκαθιστά η εταιρεία είναι ενδεικτικά τα ακόλουθα:

– Pallet Shuttle: Ένα συμπαγές σύστημα αποθήκευσης στο οποίο ένα φορείο που κινείται σε ράγες από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, μέσα στα κανάλια αποθήκευσης, αντικαθιστά τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους λειτουργίας και επιτρέποντας την ομαδοποίηση των κωδικών κατά κανάλια αντί για πλήρεις λωρίδες.

– Mobile Racking: Με το σύστημα mobile τα ράφια γίνονται πιο συμπαγή και η χωρητικότητα αποθήκευσης αυξάνεται σημαντικά. Τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα προσφέρονται με τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε οποιαδήποτε παλέτα. Οι μονάδες ραφιών εγκαθίστανται πάνω σε καθοδηγούμενες κινητές βάσεις που ολισθαίνουν πλευρικά, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για διαδρόμους. Οι κινητές βάσεις διαθέτουν κινητήρες, ολισθητήρες και πολλά συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να εγγυώνται μια ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία.

– Αυτόματες αποθήκες με χρήση γερανών: Μηχανήματα σχεδιασμένα για την αυτοματοποιημένη αποθήκευση υλικών, κινούνται στους διαδρόμους της αποθήκης, όπου μπαίνουν, τοποθετούν και εξάγουν παλέτες. Οι γερανοί στοίβασης καθοδηγούνται από ένα σύστημα λογισμικού διαχείρισης, το οποίο συντονίζει όλες τις δραστηριότητες. Η γκάμα των γερανών στοίβασης προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες κάθε αποθήκης (όσον αφορά τη χωρητικότητα, τις διαστάσεις, το ύψος του κτιρίου και τους κύκλους εργασιών), κι έτσι μπορεί να καλύψει ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών.

Η παγκόσμια υπεροχή της ισπανικής Mecalux

Η Mecalux, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής συστημάτων αποθήκευσης στον κόσμο, σχεδιάζει, παράγει και προμηθεύει από απλά μεταλλικά ράφια μέχρι τα πιο πολύπλοκα αυτόματα συστήματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη της και αναλαμβάνοντας την πλήρη εξυπηρέτησή του πριν και μετά την πώληση.

Από την ίδρυσή της στη Βαρκελώνη το 1966, μέχρι και σήμερα, η πορεία της Mecalux χαρακτηρίζεται από τη συνεχή εξάπλωση και εξέλιξή της. Σήμερα η εταιρεία υποστηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο διανομής σε Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Πολωνία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Περού, Βραζιλία, Χιλή, Παναμά, Μεξικό, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η στρατηγική θέση των 11 εργοστασίων της, στην Ισπανία (σε Βαρκελώνη, Χιχόν και Παλένθια), στην Πολωνία (στο Γκλιβίτσε), στις ΗΠΑ (σε Σικάγο, Σάμτερ και Πόντιακ), στο Μεξικό (σε Τιχουάνα και Ματαμόρος), στη Βραζιλία (στο Σάο Πάολο) και στην Αργεντινή (στο Μπουένος Άιρες), προσφέρει στην εταιρεία τη δυνατότητα για γρήγορη και ευέλικτη εξυπηρέτηση των πελατών της.

*(έντυπο τεύχος Ιανουαρίου 2022)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ