Εconomou Transport*: Πολυετής πείρα σε εισαγωγές, εξαγωγές και 3PL υπηρεσίες

Με δραστηριότητα στο χώρο των μεταφορών από το 1990, η Εconomou Transport κατέχει σήμερα σημαντική θέση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχοντας επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στην Ευρώπη και στην Αγγλία.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Εconomou Transport έχει επενδύσει και έχει εισχωρήσει δυναμικά στον κλάδο των logistics, προσφέροντας ολοκληρωμένες ή επιμέρους υπηρεσίες μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων. Παρέχει ευέλικτες και αξιόπιστες λύσεις, συνδυάζοντας την πολυετή γνώση και την πείρα της με την άρτια οργάνωση και τον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό της.

Η εταιρεία διοικείται από τα αδέλφια Δημήτρη και Ηλία Οικονόμου, οι οποίοι επιδιώκουν να συνεχίσουν τη μακρά και επιτυχημένη πορεία της στο χώρο της μεταφοράς και της αποθήκευσης. Διαθέτει προσωπικό περίπου 35 ατόμων, κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της. Με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη, το ανθρώπινο δυναμικό της παραμένει τακτικά ενημερωμένο, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια για όλες τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στον κλάδο.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις και συνεργασίες με ένα διευρυμένο δίκτυο διανομών στους 52 νομούς της ελληνικής επικράτειας, ενώ συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο τοπικών αντιπροσώπων στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια, στην Αγγλία και στις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Σύγχρονος στόλος

Η Economou Transport διαθέτει εγκαταστάσεις στη Θήβα, στο Κορωπί και στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και ιδιόκτητο στόλο 30 φορτηγών όλων των τύπων, όπως tilt trailers διεθνών μεταφορών, ψυγεία (bi-temperature και meat-hung), φορτηγά διανομών και οχήματα 7,5 τόνων. Ο στόλος των οχημάτων της περιλαμβάνει και θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη μεταφορά ευαίσθητων προϊόντων κάθε είδους.

Χάρη σε αυτό τον εξοπλισμό, η Economou Transport αναλαμβάνει μεταφορές πλήρων καθώς και ενοποιημένων φορτίων (groupage) από και προς το εξωτερικό, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη της. Ακόμη, διακινεί ξηρό, υπό συντήρηση και κατεψυγμένο φορτίο, προετοιμάζοντας η ίδια όλα τα σχετικά παραστατικά και έγγραφα, ενώ χάρη στην πολύχρονη πείρα της παρέχει και υπηρεσίες εκτελωνισμού στους πελάτες της.

Η εταιρεία αναλαμβάνει εισαγωγές και εξαγωγές με οδική μεταφορά στην Ευρώπη και στην Αγγλία, καθώς και αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο (με εξειδίκευση στη μετά το Brexit εποχή), στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλους προορισμούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελατολογίου της.

Ειδικότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, υλοποιώντας το μότο της «Leaders in connecting UK to EU», εξυπηρετεί εδώ και 30 χρόνια όλες τις μεταφορές, κατά την εποχή πριν και μετά το Brexit. Σύμφωνα με την ίδια, θεωρείται ηγέτιδα στο χώρο της, παρέχοντας υπηρεσίες τελωνείου εισαγωγών / εξαγωγών, τελωνειακούς χώρους αποθήκευσης, καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα εκτελωνισμού εισαγωγής / εξαγωγής προς τρίτες χώρες.

Πλήρες πακέτο υπηρεσιών 3PL με προηγμένα μέσα

Στον τομέα των 3rd Party Logistics, η Economou Transport δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια. Κατέχοντας προηγμένα συστήματα πληροφορικής (Warehouse Management System [WMS], Enterprise Resource Planning [ERP] και Transport Management System [TMS]), διαχειρίζεται τα αποθέματα τρίτων, τις επιστροφές και τα serial number των προϊόντων. Η αποστολή των δεδομένων των παραγγελιών της γίνεται με ηλεκτρονική λήψη, ενώ στη συνέχεια τηρούνται οι διαδικασίες FIFO, FEFO, LIFO και LOT. Η εταιρεία παρέχει πρόσβαση στους πελάτες της για την online παρακολούθηση των αποθεμάτων τους, καθώς και kpi reportings.

Με τη χρήση ασύρματων τερματικών (RF) η Economou Transport έχει αυτοματοποιήσει όλες οι διαδικασίες της, όπως είναι η εισαγωγή / παραλαβή στην και από την αποθήκη, το picking in, η τοποθέτηση, η εσωτερική διακίνηση, η φόρτωση και το «proof of delivery» για εντοπισμό (tracking) των παραγγελιών των πελατών της.

Στους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας χρησιμοποιείται ο πλέον σύγχρονος, πιστοποιημένος και φιλικός προς το περιβάλλον μηχανολογικός εξοπλισμός, ενώ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και στη χρήση πράσινων ενεργειακών τεχνολογιών.

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, η εταιρεία έχει δημιουργήσει επίσης μία σύγχρονη μονάδα ανασυσκευασίας. Μέσω του αυτόματου μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας, όπως και του άρτια εκπαιδευμένου και έμπειρου προσωπικού της, μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες της αγοράς για συρρίκνωση προϊόντων, ετικετοποίηση και αεροστεγή συσκευασία, και γενικότερα οποιαδήποτε ενέργεια για την παραγωγή προωθητικών συσκευασιών.

Η Economou Transport είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 για τον τομέα των logistics και των μεταφορών, και κατά ISO 45001 για την υγεία και την ασφάλεια, ενώ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης για την ασφάλεια τροφίμων FSSC 22000 Food Safety Management. Παράλληλα, είναι πλήρως συμμορφωμένη με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας GDP Affirmation σχετικά με τη διανομή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση.

*(Παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Ιανουαρίου 2022)

Ελέγξτε επίσης

ΟΦΑΕ: Σε δεινή θέση οι Έλληνες αυτοκινητιστές – Ζητείται άμεση λήψη μέτρων από το Υπουργείο Μεταφορών

Με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων «Οικονομικών» και «Ανάπτυξης και Επενδύσεων», στις …

Τα Περιοδικά μας