Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΣτο Χαροκόπειο, την 1η Ιουνίου, το 6ο Διεθνές Logistics Forum του ILME...

Στο Χαροκόπειο, την 1η Ιουνίου, το 6ο Διεθνές Logistics Forum του ILME σε συνεργασία με τον ELA

Το Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ILME) ανταποκρίνεται στην ανάγκη ενημέρωσης της ελληνικής αγοράς και σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Logistics (European Logistics Association – ELA), του οποίου είναι μέλος, διοργανώνει το 6ο Διεθνές Logistics Forum την 1η Ιουνίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Mε θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές στην εποχή της αβεβαιότητας», το συνέδριο θα διεξαχθεί σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και με το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Ο σκοπός του συνεδρίου

Η αβεβαιότητα αποτελεί κυρίαρχη είδηση το τελευταίο  διάστημα, καθώς το γεωπολιτικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις αναταραχές που προκάλεσε η πανδημία, προκαλούν αστάθεια στις αγορές και στις αλυσίδες εφοδιασμού. Παραδοσιακά, η υψηλότερη αβεβαιότητα καταστέλλει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Για την εφοδιαστική αλυσίδα, η αβεβαιότητα μπορεί να προέρχεται είτε από οικονομική αστάθεια των προμηθευτών είτε από αυξημένη μεταβλητότητα των πελατών της.  Ο συνδυασμός των δυο τάσεων επηρεάζει το «χρονισμό» των αλυσίδων.  Ποιο είναι το διεθνές περιβάλλον; Ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα; Ποιος ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα και της τεχνολογίας; Οι επενδύσεις στην ανάπτυξη και η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελούν κλειδί για την επιτυχία. Μπορούν οι επενδύσεις να είναι ελκυστικές σε συνθήκες αβεβαιότητας;

Τα International Logistics Forum (ILF) διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές στελεχών της αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας και ακαδημαϊκών, οι οποίες σταθερά ξεπερνούν τις 300 –ενδεικτικά στα διαδικτυακά (λόγω πανδημίας) συνέδρια του 2021 και του 2022 οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 400. Το γεγονός αυτό αποτελεί αναγνώριση  της ουσιαστικής συμβολής της εκδήλωσης στη διάχυση της τεχνογνωσίας και των τάσεων που προκύπτουν από τις ελληνικές και τις διεθνείς εμπειρίες στο χώρο των Logistics.

Θεματικές ενότητες και ομιλητές

Διακεκριμένοι διεθνώς ομιλητές από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους θα αναφερθούν στις σημερινές προκλήσεις και θα μοιραστούν σύγχρονες λύσεις και βέλτιστες πρακτικές αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας αλλά και την αξία του ανθρώπινου παράγοντα στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων, έχοντας πάντα τον πελάτη στο επίκεντρο των αποφάσεων.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι τρεις:

  1. Το διεθνές περιβάλλον
  2. Η ελληνική πραγματικότητα
  3. Άνθρωπος και πιστοποίηση

Το 6ο Διεθνές Logistics Forum απευθύνεται σε επαγγελματίες Logisticians από τους επιχειρηματικούς κλάδους της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των μεταφορών, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

  • Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του συνεδρίου είναι τα περιοδικά Logistics & Management και Car&Truck.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ilme.gr/6th-international-logistics-forum/

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ