Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΣημαντικές παρουσιάσεις στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την καινοτομία στην εφοδιαστική...

Σημαντικές παρουσιάσεις στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την καινοτομία στην εφοδιαστική αλυσίδα

Ερευνητική ημερίδα με θέμα «Καινοτομία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, στις 12 Μαΐου, το τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος.

Παρευρέθηκαν πολλά στελέχη της αγοράς, μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ), καθώς και μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές. Χαιρετισμό απευθύνανε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και δια Βίου Εκπαίδευσης και Οικονομικών κ. Δημοσθένης Κυριαζής, η Αντιπρύτανης  Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Στυλιανή Σοφιανοπούλου, ο διευθυντής του ΠΜΣ στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία κ. Γρηγόρης Χονδροκούκης και ο πρόεδρος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας κ. Βασίλειος Δεδούσης.

Στην ημερίδα έγιναν οι ακόλουθες τρεις σημαντικές παρουσιάσεις:

  1. Παρουσίαση με θέμα «eFTI – Ηλεκτρονικές πληροφορίες εμπορευματικών μεταφορών» από τον κ. Νικόλαο Ραχανιώτη, επίκουρο καθηγητή του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στα πλαίσια της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «Υποστήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια  Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ) στον Πειραιά».
  2. Παρουσίαση με θέμα «Ασφαλής διαχείριση ιχνηλάτησης εφοδιαστικής αλυσίδας με χρήση κατανεμημένων και ενσωματωμένων μηχανισμών ασφάλειας» από τον κ. Θωμά Δασακλή, επίκουρο καθηγητή της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «ΑΡΤΕΜΙΣ».
  3. Παρουσίαση με θέμα «Υποστηρίζοντας την καινοτομία και καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα» από τον κ. Συμεών Ρετάλη, καθηγητή του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του  Πανεπιστημίου Πειραιώς, στα πλαίσια της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «Υποστήριξη δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ωρίμανσης για την αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας και των νέων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς», με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γρηγόρη Χονδροκούκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε κύκλος ερωτήσεων και συζήτησης, με συντονιστή τον κ. Νικόλαο  Ραχανιώτη, και η ημερίδα έκλεισε με ελαφρύ γεύμα που παρατέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ