Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσεις SOLUTIONS 12: Βαδίζοντας από το Logistics 4.0 στην εποχή Logistics 5.0

 SOLUTIONS 12: Βαδίζοντας από το Logistics 4.0 στην εποχή Logistics 5.0

Η κορυφαία εκδήλωση που ενώνει την κοινότητα Logistics έρχεται στις 17/05 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning διοργανώνει το 12o συνέδριο της επιτυχημένης σειράς Solutions, στην αίθουσα “Φάρος” του ΚΠΙΣΝ, επίκαιρο και καινοτόμο όπως πάντα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Supply Chain Institute αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε 1 ημέρα θα δοθούν όλες οι απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη logistics σήμερα.

Στην 1η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντάμε όλα τα ερωτήματα με βάση τη νέα εποχή Logistics 5.0. Θα καθόσασταν σε ένα meeting ή θα ήσασταν σε θέση να κάνατε συνεργασία με ένα ρομπότ; Θα συνομιλούσατε με ένα software; Τι συναντάμε στο επίκεντρο της εποχής Logistics 5.0; Ποιες οι τάσεις, οι μεθοδολογίες και τα εργαλεία στη νέα εποχή; Τι αλλαγές φέρνει το  Logistics 5.0; Μεθοδολογίες, εργαλεία, λύσεις.

Στη 2η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντάμε όλα τα ερωτήματα με βάση το νέο ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον σχετικά με τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής. Σε ό,τι αφορά το νέο ΓΠΣ Ασπροπύργου: Ποιες περιοχές εντάσσονται και με ποιους όρους δόμησης; Τι είναι προτιμότερο: μεταλλικό ή προκατασκευασμένο κτίριο; Επιτρέπεται η υπαίθρια αποθήκευση; Τι επιβάλλει η πυροσβεστική και οι έλεγχοί της σε περίπτωση υπαίθριας αποθήκευσης; Τα μεταλλικά πατάρια μετράνε στη δόμηση; Τι επιβάλλει η πυροσβεστική για τα μεταλλικά πατάρια; Δάπεδα: το πάχος τους και η σύνδεση με την αντισεισμικότητα των ραφιών. Αυτοματισμοί και «επιπεδότητα». Το κόστος κατασκευής κτιρίων υπό τα νέα δεδομένα ανατιμήσεων οικοδομικών υλικών. Οι λύσεις τεχνολογίας σήμερα, το κόστος και τα αποτελέσματα κάθε λύσης.

Στην 3η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντάμε όλα τα ερωτήματα με βάση το νέο πρίσμα στη μεταφορά. Πώς θα επηρεαστεί το κόστος ενέργειας στις μεταφορές από το νέο χρηματιστήριο ρύπων; Γιατί το Fit for 55 αλλάζει ριζικά τον τρόπο αγοράς και πώλησης υπηρεσιών Logistics; Πώς το πράσινο μπορεί να γίνει και βιώσιμο οικονομικά; Μοντέλο κόστους-οφέλους ηλεκτροκίνησης στην αστική διανομή. Είναι οι περιορισμοί πρόσβασης στο κέντρο η νέα πραγματικότητα; Πώς αλλάζει το μοντέλο City Logistics στην Αττική σήμερα; Οι εξελίξεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση των πρακτορείων.

Με κορυφαίους ομιλητές στο βήμα να παρουσιάζουν case studies, εκλεκτούς πανελίστες σε συντονισμένες συζητήσεις και διαδραστική συμμετοχή των παρευρισκομένων με televoting,  η ημερίδα που ενώνει την αγορά Logistics παρέχει γνώση και ευκαιρίες δικτύωσης. Μα πάνω από όλα παρέχει  solutions στο ακροατήριο.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου: MANTIS

Το συνέδριο στηρίζουν οι χρυσοί χορηγοί: Jungheinrich, Cargo Group, Truck & Cargo Insurance, STAMH, Utilize, Voyatzoglou και οι χορηγοί: Erganet, Entersoft, Ics, Qualco, Mega Hellas, Delatolas, Vianox, Pebro.

  • Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι το περιοδικό Logistics & Management.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ