Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΣτις 30 Μαΐου το 19ο Φοιτητικό Συνέδριο ΔΕΤ (ΦΣΔΕΤ) του ΟΠΑ, με...

Στις 30 Μαΐου το 19ο Φοιτητικό Συνέδριο ΔΕΤ (ΦΣΔΕΤ) του ΟΠΑ, με θέμα τη βιωσιμότητα  

Για 19η συνεχή χρονιά, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με την επίβλεψη του επιστημονικού υπεύθυνου, επίκουρου καθηγητή κ. Δημήτριου Ζήση, διοργανώνουν το Φοιτητικό Συνέδριο ΔΕΤ (ΦΣΔΕΤ) στις 30 Μαΐου, στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας.

Το τμήμα ΔΕΤ είναι το πρώτο στην ειδίκευσή του στην Ελλάδα πανεπιστημιακό τμήμα που συνδυάζει τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις νέες τεχνολογίες (πληροφορική, επικοινωνίες), με τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του (ΔΕΠ) και τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) να διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η σταθερά πρώτη θέση κατάταξης στον ακαδημαϊκό χάρτη -επί σειρά ετών, το τμήμα αποτελεί την πρώτη προτίμηση των υποψηφίων στο 4ο επιστημονικό πεδίο των πανελλαδικών εξετάσεων- επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα σπουδών που προσφέρει το τμήμα, η οποία αναγνωρίστηκε πρόσφατα με την πιστοποίηση του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

To προφίλ του συνεδρίου

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της ενημέρωσης και της περαιτέρω εξοικείωσης της φοιτητικής κοινότητας με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, το ΔΕΤ διοργανώνει από το 2004 το ΦΣΔΕΤ, το οποίο αποτελεί το μοναδικό ετήσιο επιστημονικό φοιτητικό συνέδριο στην Αθήνα και μία πανελλήνια συνάντηση ακαδημαϊκών, ερευνητών/τριών και φοιτητών/τριών. Ο θεσμός προσφέρει σε νέους ερευνητές και ερευνήτριες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο σε ένα περιβάλλον με άμεσο feedback, φέρνοντάς τους σε επαφή με καθηγητές και άλλους φοιτητές που πραγματοποιούν έρευνα σε αντικείμενο συναφή με το δικό τους.

Κάθε χρόνο το συνέδριο φιλοξενεί μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθηγητές και καθηγήτριες, καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων, από προπτυχιακούς/ές έως διδακτορικούς/ές, ενώ η θεματολογία εστιάζει πάντα στις νέες τάσεις στα πεδία της διοίκησης και της τεχνολογίας. Έτσι, το φετινό θέμα του συνεδρίου είναι «Sustainability: Εξισορροπώντας τις ανάγκες του ανθρώπου, της οικονομίας και του περιβάλλοντος».

Η βιωσιμότητα αφορά τρεις πυλώνες: την οικονομική αποτελεσματικότητα, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική δικαιοσύνη, προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κοινωνία, για το σύγχρονο επιχειρείν και για το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, το 19ο ΦΣΔΕΤ θα μελετήσει και θα αναλύσει θέματα που άπτονται του πεδίου της διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στους τομείς της επιστήμης, της υγείας, της διοίκησης, της (τηλε-)εκπαίδευσης, της ναυτιλίας, της ενέργειας και της παραγωγής.

Ομιλητές και keynote speaker

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και θα ακολουθήσει η ομιλία του διαπρεπούς Έλληνα ακαδημαϊκού κ. Νίκου Τριχάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο MIT Sloan School of Management.

Στα πάνελ θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από το πεδίο του επιχειρείν και από τον ακαδημαϊκό χώρο, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Θεόδωρος Ευγενίου, καθηγητής Decision Sciences and Technology Management στο Business School for the World INSEAD, Κωνσταντίνος Μαύρος CEO της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, γενικός διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αγγελική Μπούρα, εμπειρογνώμονας, πρέσβειρα σύμβουλος Α΄ επί διεθνών ενεργειακών θεμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ).

Φοιτητές όλων των βαθμίδων  θα παρουσιάσουν εργασίες και το ερευνητικό τους έργο, ενώ θα διεκδικήσουν το βραβείο της δημοφιλέστερης εργασίας. Οι εργασίες αφορούν τη βιωσιμότητα στους προαναφερθέντες τρεις άξονες (της οικονομικής αποτελεσματικότητας, της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης). Παράλληλα οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ενδιαφέροντα workshops που διοργανώνονται σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς.

Οι χορηγοί του συνεδρίου

Το 19ο ΦΣΔΤ τιμά με τη στήριξή του πλήθος χορηγών. Συγκεκριμένα, χρυσοί χορηγοί θα είναι οι εταιρείες ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», αργυρός η SAP και χορηγός ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Το «παρών» θα δώσουν και οι προϊοντικοί χορηγοί Apivita, Creta Carob, Eleni Tsaprali, Food Events, Global Prep, Globe Williams, Glykaki, Maped, Melimnos, Messinian Spa, Mondelez, Novoville, Pizza fan, Ploos Design, Printa-Ροές, Public, Unilever, ΑΒ Βασιλόπουλος, ΕΨΑ, The Writing Fields. Τέλος, τη διοργάνωση του συνεδρίου υποστηρίζουν οι εξής στρατηγικοί συνεργάτες: Athens Negotiation Tournament, Soft Skills Academy, TEDxNTUA, Women Do Business, Young Executives Shipping Forum, ThinkBiz και  TEDxAUEB.

  • Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου θα είναι το περιοδικό Logistics & Management, καθώς και τα εξής μέσα: Capital.gr, Direction, Epixeiro.gr, gr και Vaskosports.gr.
  • Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί προσεχώς.
  • Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες, στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου:
fsdet.dmst.aueb.gr – Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ, καθώς και στα  προφίλ του ΦΣΔΕΤ στις πλατφόρμες του Instagram, του Facebook, του LinkedIn και του Twitter.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ