Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣυσκευασίαΣεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία

Σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) πραγματοποίησε στις 19 Ιουνίου διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις καλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στη βιομηχανία, σε συνεργασία με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δρ. Γ. Ιωαννίδη (Διευθυντής Εργαστηρίου Κτιριακών και Βιομηχανικών Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών) και Κ. Ψωμόπουλο  (Διευθυντής Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων και Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών).

Οι εισηγητές αφού ανέλυσαν τους βασικούς ενεργειακούς δείκτες  για τις βιομηχανικές διεργασίες και τόνισαν τα όρια του εκάστοτε συστήματος, παρέθεσαν καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα εξοικονόμησης ενέργειας στους τομείς του φωτισμού, της ηλεκτροκίνησης, των φωτοβολταϊκών, της ηλιοθερμίας και της θερμομόνωσης.

Στις παρουσιάσεις επίσης δόθηκε έμφαση στη γνώση της εκάστοτε διεργασίας / διεργασιών που επιτελούνται σε κάθε κέντρο εργασίας, στον προσδιορισμό του ενεργειακού κόστους  ανά παραγόμενη μονάδα αλλά και στην εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για τον ακριβή υπολογισμό της απόσβεσης επένδυσης, με σκοπό τη μείωση κατανάλωσης  ρεύματος.

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες για τα μέλη και τους συνεργάτες του ΣΥΒΙΠΥΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ