Πρόταση έργου για την «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις χερσαίες οδικές μεταφορές»  κατέθεσαν η ΈΒΨ&L και η ΟΦΑΕ

 Η Ένωση Βιομηχανιών  Ψύχους & Logistics και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος κατέθεσαν κοινή πρόταση έργου στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων , με θέμα: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις χερσαίες οδικές μεταφορές, για την κάλυψη οριζόντιων αναγκών των κλάδων της οικονομίας: Ολοκληρωμένη δράση επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης & απασχόλησης των νέων  στις μεταφορές».

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο φορέων αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με την  έλλειψη οδηγών φορτηγών να αυξάνεται παγκοσμίως και να αναμένεται να αγγίξει έως και το  40% το 2022 (σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων [IRU]), η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό την εκπαίδευση 3.000 ανέργων σε νέους οδηγούς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την ανάπτυξη της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής πληροφόρησης, προσανατολισμού, συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων & μαθητείας  για την απασχόληση των ανέργων ως οδηγών στις χερσαίες οδικές μεταφορές, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, καθώς επίσης βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες.

Οι σύνδεσμοι προσδοκούν να ενσωματώσουν μεγάλο μέρος ανέργων,  αναδεικνύοντας το επάγγελμα του οδηγού, αλλά και να αυξήσουν την ενσωμάτωση των γυναικών σε αυτό, δημιουργώντας ένα νέο προφίλ με  δεξιότητες στο σύγχρονο τεχνολογικό «πρόσωπο» των νέων φορτηγών”.

Ελέγξτε επίσης

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας από την Ελληνική Εταιρεία Logistics  

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) διοργανώνει το  «24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Leading Supply Chains …

Τα Περιοδικά μας