ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ* Attica Group: Πρωτοπόροι σε μεταφορές και σε κατασκευή πλοίων

Με 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας, η «Attica Α.Ε. Συμμετοχών» είναι ο μεγαλύτερος ακτοπλοϊκός όμιλος στην Ελλάδα, ο 3ος στη Μεσόγειο και μεταξύ των 10 μεγαλύτερων στην Ευρώπη.

O στόλος της Attica Group αριθμεί σήμερα 32 πλοία, τα οποία προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς σε επιβάτες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά οχήματα.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας μέσω των θυγατρικών του με τα εμπορικά σήματα Blue Star Ferries (BSF) και Hellenic Seaways (HSW) –με δρομολόγια στις γραμμές εσωτερικού (σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά Σαρωνικού και βορειανατολικού Αιγαίου, Σποράδες και Κρήτη)– καθώς και μέσω της θυγατρικής του Superfast Ferries (SFF), η οποία εκτελεί δρομολόγια στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας. Επιπλέον, η Attica Group συμμετέχει με ποσοστό 49% στην εταιρεία Africa Morocco Links (AML), πραγματοποιώντας δρομολόγια μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης. Ο όμιλος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι μέλος της «Marfin Investment Group Συμμετοχών Α.Ε.» (MIG).

Κατά τη διάρκεια της εικοσιπενταετούς παρουσίας της στον ναυτιλιακό κλάδο, η Attica Group εισήγαγε έναν πρωτοποριακό και καινοτόμο σχεδιασμό πλοίων, γι’ αυτό και κατέχει πλέον ηγετική θέση παγκοσμίως στην κατασκευή νέων πλοίων τύπου RO/PAX. Ο όμιλος έχει ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει 21 πλοία σε κορυφαία ναυπηγεία της Ευρώπης και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Στις δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνεται επιπλέον ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ολοκληρωμένων λιμενικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων προβλητών, γεφυρών σύνδεσης πλοίου με ξηρά, terminal και εγκαταστάσεων check-in, τόσο σε ελληνικά όσο και σε ευρωπαϊκά λιμάνια. Σκοπός των έργων αυτών είναι η επίτευξη της ασφαλούς και αποτελεσματικότερης εισόδου των επιβατών, καθώς και η πλέον κατάλληλη φόρτωση και εκφόρτωση των οχημάτων.

Το 2019, τα πλοία του ομίλου μετέφεραν στην ανατολική Μεσόγειο πάνω από 7.400.000 επιβάτες, 1.100.000 Ι.Χ. οχήματα και 440.000 φορτηγά οχήματα, ολοκληρώνοντας 100 φορές το γύρο της γης, σε ένα χρόνο. Το ίδιο έτος η Attica Group εξυπηρέτησε 62 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 78 λιμάνια σε Ελλάδα, Ιταλία, Μαρόκο και Ισπανία.

Στις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές, ο όμιλος μέσω των εταιρειών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways δραστηριοποιείται με γρήγορα και σύγχρονα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και με ένα πλοίο RO-RO, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για επιβάτες, φορτηγά και Ι.Χ. όλο το χρόνο και ικανοποιώντας κάθε εμπορική και επαγγελματική ανάγκη στις μεταφορές.

Με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τα πλοία του ομίλου έχουν πιστοποιηθεί από την Bureau Veritas με την ειδική σήμανση Safeguard, για την εφαρμογή ειδικών και αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης λοιμώξεων και για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τη νόσο Covid-19.

Η Attica Group διατηρεί ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο με 30 κεντρικούς αντιπροσώπους (Premium Sales Agents) και με λιμενικούς πράκτορες σε όλα τα λιμάνια αναχώρησης των πλοίων. Το κεντρικό σύστημα κρατήσεων του ομίλου συνδέεται με τα διεθνή δίκτυα κρατήσεων, μέσω των οποίων συνδέονται online περισσότερα από 10.000 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν εύκολα, μέσω των αντιπροσώπων του ομίλου σε όλα τα λιμάνια, τους οποίους μπορεί εύκολα να βρει κάθε ενδιαφερόμενος μέσα από τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες των θυγατρικών εταιρειών της Attica Group.

Seacargo υψηλού επιπέδου

Τα πλοία του ομίλου είναι πιστοποιημένα για να μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία, ζώντα ζώα και οχήματα ειδικών διαστάσεων. Ιδιαίτερα στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας, η άνετη διαμονή εν πλω επιτρέπει στους επαγγελματίες οδηγούς να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν ώστε να είναι έτοιμοι για μια ολόκληρη ημέρα οδήγησης κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του προορισμού τους.

Η εξειδίκευση και ο επαγγελματισμός τού προσεκτικά επιλεγμένου προσωπικού συμβάλλουν στην άνεση κάθε ταξιδιού, προσφέροντας τόσο στους επιβάτες όσο και στους επαγγελματίες οδηγούς μια εξαιρετική εμπειρία εν πλω καθ’ όλη τη διάρκειά του. Επιπλέον, οι επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν τα συνεχόμενα δρομολόγια κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ημέρες κατά τις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων στις εθνικές οδούς.

Οι ώρες των δρομολογίων είναι ειδικά επιλεγμένες για να βελτιστοποιούν τη διακίνηση των φορτηγών, ενώ τα συνεπή δρομολόγια, όλο το χρόνο, διευκολύνουν τον προγραμματισμό των μεταφορικών εταιρειών και συνεισφέρουν στη σύντομη παράδοση των ευαίσθητων προϊόντων.

Όλα τα γκαράζ των πλοίων ελέγχονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ενώ διαθέτουν πρίζες 380 βολτ με μετασχηματιστή 220 βολτ για τα φορτηγά ψυγεία.

Στον ειδικό χώρο αναψυχής οδηγών (Drivers’ Lounge), οι επαγγελματίες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα ή το δείπνο τους και να χαλαρώσουν με έναν καφέ ή αναψυκτικό, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους εκπομπή στην τηλεόραση.

*Στο έντυπο τεύχος Οκτωβρίου 2021

Ελέγξτε επίσης

ΕΕΣΥΜ: 2η συντονιστική τηλεδιάσκεψη κομβικών φορέων για τα city logistics

Με  μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, η 2η συντονιστική τηλεδιάσκεψη των …

Τα Περιοδικά μας