Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑποθήκευσηΌμιλος Voyatzoglou: Η Cubiscan στην ελληνική αγορά*

Όμιλος Voyatzoglou: Η Cubiscan στην ελληνική αγορά*

Την αποκλειστική συνεργασία του με την αμερικανική εταιρεία Cubiscan, μία από τις ηγέτιδες, παγκοσμίως, στα συστήματα μέτρησης διαστάσεων, όγκου και βάρους αντικειμένων, ανακοίνωσε ο όμιλος Voyatzoglou,

Με πορεία μεγαλύτερη των 30 χρόνων και με δραστηριότητα στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στην Κύπρο, ο όμιλος Voyatzoglou είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία δηλώνει ότι σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή ολοκληρωμένων λύσεων εξοπλισμού, Logistics και intralogistics application σε large scale αποθήκες και κέντρα διανομής. Σύμφωνα με την ίδια, η εμπειρία και η τεχνογνωσία της σε turn-key λύσεις διαχείρισης και μεταφοράς εμπορευμάτων, την οδηγούν σε συνεργασίες που προσφέρουν εφαρμογές υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας, οι οποίες ανταποκρίνονται στις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Cubiscan, η οποία εξειδικεύεται στα συστήματα μέτρησης και έχει υλοποιήσει περισσότερες από 13.000 εφαρμογές σε όλο τον κόσμο.

Ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου Voyatzoglou κ. Χρήστος Γαλάνης εξηγεί: «Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος της διανομής, της μεταφοράς και της αποθήκευσης εμπορευμάτων πάντα αναζητούσε λύσεις βελτιστοποίησής του, τόσο για το στατικό stock της εταιρείας και για τη διανομή όσο και για το φορτίο μεταφοράς –γιατί ο όποιος χώρος καταλαμβάνεται, ισούται πάντα με χρήμα. Για το λόγο αυτό, ο κατάλληλος εξοπλισμός μέτρησης, διαστασιολόγησης και βάρους είναι καίριας σημασίας. Στο παρελθόν η συλλογή των εν λόγω δεδομένων (και ειδικά όταν επρόκειτο για μεγάλο εύρος ειδών ποικίλων διαστάσεων) ήταν εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα, με μεγάλα εργατικά κόστη και με αμφίβολο αποτέλεσμα.

»Αν συνυπολογίσουμε το κόστος σε χρόνο και σε προσωπικό, τότε στα ογκομετρικά τιμολόγια μεταφορών (όπου η χρέωση της αποστολής γίνεται με βάση τον όγκο και όχι το βάρος, διότι τις περισσότερες φορές συναντούμε bulk out καταστάσεις, δηλαδή εξαντλείται ο χώρος πριν εξαντληθεί η χωρητικότητα βάρους) κάνουν επιτακτική την  ανάγκη για χρήση αξιόπιστων συστημάτων μέτρησης όγκου – 3D dimensioning, και όχι μόνο βάρους! Εξίσου επιτακτική είναι η ανάγκη για ακριβή μέτρηση των εμπορευμάτων όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουμε ποιος είναι ο σωστός χώρος αποθήκευσης, καθώς η σχετική απόφαση αποτελεί άλλον ένα σημαντικό παράγοντα κόστους που καθορίζει την κερδοφορία της επιχείρησης».

Η Voyatzoglou τονίζει ότι, έχοντας αφουγκραστεί τις απαιτήσεις του δικτύου των πελατών της, επέλεξε να συνεργαστεί με την αμερικανική Cubiscan, λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών των συστημάτων της και των πλεονεκτημάτων της έναντι άλλων προτάσεων της αγοράς. Σύμφωνα με την ίδια, τα βασικά οφέλη των συστημάτων της Cubiscan είναι τα ακόλουθα:

  1. Απόλυτη ακρίβεια μέτρησης.
  2. Εξαιρετικά μικροί χρόνοι (παράγοντας σημαντικός εάν αναλογιστεί κανείς την αύξηση της ζήτησης στο e-commerce περιβάλλον, η οποία ζήτηση έχει οδηγήσει σε αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς).
  3. Απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, ανταποκρινόμενη και στις πιο σκληρές συνθήκες περιβάλλοντος.
  4. Προσμέτρηση διαστάσεων και βάρους την ίδια στιγμή, χωρίς καμία επιπλέον εργασία.
  5. Ευκολία στη χρήση.
  6. Διασυνδεσιμότητα με οποιοδήποτε σύστημα WMS, έτσι ώστε να μην διακυβεύεται σε καμία περίπτωση η αποδοτικότητα σε οποιοδήποτε stage (receiving, picking και shipping). Με τον τρόπο αυτό η διαστασιολόγηση και η ζύγιση γίνονται μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος Industry 4.0 και 5.0.
  7. «Qbit. Data Collection Software at its utmost»: Το software της Cubiscan ακολουθεί κάθε παραγγελία συστήματος και κάνει πραγματικά εύκολη τη συλλογή πληροφορίας και τη διοχέτευσή της στο info flow της επιχείρησης.

Ο όμιλος επισημαίνει ότι το R&D της Cubiscan προάγει state of the art τεχνολογικές εφαρμογές ανίχνευσης (με υπερήχους, laser, κάμερες CCD, υπέρυθρο φως κλπ.), έτσι ώστε να γίνεται η σάρωση κατά μήκος, πλάτος και ύψος αντικειμένου ή κιβωτίου, με ταυτόχρονη ζύγιση στατική ή in line. Επίσης μπορεί να γίνει συνδυασμός με άλλες τεχνολογίες, όπως είναι το barcode scanning και οι ετικετέζες.

Τα συστήματα της Cubiscan διαθέτουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, εξυπηρετώντας τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε εταιρείας. Προσφέρουν λύσεις για μικρές και μεγάλες συσκευασίες, με μικρό ή εξαιρετικά μεγάλο βάρος, ακόμα και με ακανόνιστο σχήμα, για συσκευασίες που βρίσκονται εν κινήσει είτε είναι σταθερές ή βρίσκονται σε περιτύλιξη (κάθετη περιτύλιξη παλέτας).

Σύμφωνα με τον όμιλο, το κόστος της επένδυσης σε συστήματα της Cubiscan δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με διστακτικότητα, καθώς η χρήση τους προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

  • Σωστή επιλογή αποθηκευτικού χώρου αποθεμάτων, πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, καθώς και χρήση όλης της δυναμικής του, ειδικά εάν συνδυαστεί με αυτοματοποιημένα συστήματα αποθήκευσης, τα οποία μπορεί να προτείνει συνδυαστικά το τμήμα μηχανικών της Voyatzoglou.
  • Ορθή επιλογή συσκευασιών για αποθήκευση και αποστολή / μεταφορά.
  • Ειδικά για τις εταιρείες μεταφορών, βελτιστοποίηση της χρήσης του χώρου ενός container ή trailer, με το σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού και αποδοτικού πλάνου φόρτωσης.

Ο πρόεδρος και CEO του ομίλου κ. Νίκος Βιογιατζόγλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η άρτια εφαρμογή της εγκατάστασης έως και την πιο μικρή λεπτομέρεια, η ευελιξία και η ανταπόκριση του after sales support είναι καθοριστικοί παράγοντες για την απόδοση του κάθε project. Γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία μας με την εταιρεία Cubiscan έχει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές, εφόσον στον όμιλό μας οι μηχανικοί και οι τεχνικοί του τμήματος Service & After Sales Support διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτείται».

*Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Δεκεμβρίου 2023.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ