O Jesper Bo Hansen θα ηγηθεί του τμήματος εσόδων της ZeroNorth

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου, ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου το διορισμό του Jesper Bo Hansen ως νέου Chief Revenue Officer.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Jesper εντάσσεται στη ZeroNorth με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ναυτιλίας που έχει αποκτήσει σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, στις εταιρείες Torm και Heidmar και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Team Tankers International.  Στην προηγούμενη θέση του, ως διευθύνοντος συμβούλου της Maersk Broker Advisory Services, ο Jesper ίδρυσε το τμήμα των  συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με  κλιματικές υποθέσεις, προς ναυτιλιακές εταιρείες, επενδυτές και δανειστές, παρέχοντας συμβουλές για επενδύσεις στην απανθρακοποίηση και για εταιρική χρηματοδότηση.

Ο Jesper έχει ηγηθεί στο παρελθόν πρωτοβουλιών απανθρακοποίησης στη ναυτιλία, επιτυγχάνοντας φιλόδοξους στόχους μέσω της ανάπτυξης ισχυρών ομάδων και συνεργασιών. Πρωτοστάτησε σε ένα πρωτοποριακό έργο που ασχολείται με τη μετάβαση της ναυτιλίας προς την απανθρακοποίηση μαζί με τη McKinsey και μοιράστηκε τις απόψεις του στο COP26 συμβάλλοντας στην ώθηση προς μηδενικούς ρύπους στη ναυτιλία έως το 2050. Αυτό σημαίνει ότι είναι άψογα προετοιμασμένος για να υποστηρίξει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ZeroNorth στις ναυτιλιακές εταιρείες ώστε να προετοιμάσουν τους στόλους τους για τους επερχόμενους κανονισμούς λειτουργίας και να υποστηρίξουν μια βιώσιμη μετάβαση.

Οι διασυνδέσεις του Jesper και η μεγάλη του εμπειρία σε ηγετικούς ρόλους στη βιομηχανία της ναυτιλίας και των επενδύσεων θα βοηθήσουν τη ZeroNorth να αναπτυχθεί περαιτέρω, υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία. Στο νέο του ρόλο, ο Jesper θα ηγηθεί και θα επεκτείνει το διεθνές δίκτυο εσόδων της ZeroNorth φτάνοντάς το σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η πλατφόρμα της ZeroNorth μετατρέπει τα δεδομένα σε γνώση και δράσεις, βελτιστοποιώντας το ταξίδι, την απόδοση του πλοίου και την κατανάλωση καυσίμου, βοηθώντας έτσι τη μετάβαση των ναυτιλιακών εταιρειών προς την απανθρακοποίηση, την ενίσχυση των εσόδων τους και την άμεση μείωση των εκπομπών τους.

Σχετικά με την ανάθεση του ρόλου, ο Søren Christian Meyer, διευθύνων σύμβουλος της ZeroNorth, σχολίασε: «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που ο Jesper εντάσσεται στην ομάδα της ZeroNorth, εμβαθύνοντας περαιτέρω τις κορυφαίες ικανότητες και την τεχνογνωσία μας στην αγορά. Η εμπειρία του στον τομέα της ναυτιλίας και στις επενδύσεις θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξής μας σε νέες περιοχές και αγορές, και ξέρω ότι είναι αφοσιωμένος και έτοιμος να υποστηρίξει την αποστολή μας, που είναι να αφήσουμε τον πλανήτη σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τον βρήκαμε.

»Τα σημαντικά αυτά νέα έρχονται αμέσως μετά την εξαγορά της ClearLynx νωρίτερα φέτος, η οποία μας ανοίγει το δρόμο σε νέες αγορές και νέους πελάτες. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για παγκόσμια επέκταση το 2022. Η γνώση του Jesper για την αγορά, η πρακτική του εμπειρία στη δημιουργία οργανισμών πωλήσεων και η συμβολή του στο ταξίδι της απανθρακοποίησης, μας προετοιμάζει κατάλληλα για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας».

Μιλώντας για το νέο του ρόλο ως Chief Revenue Officer, ο Jesper Bo Hansen είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στο δυναμικό της ZeroNorth σε μια τόσο σημαντική στιγμή για την εταιρεία και σε μια κομβική στιγμή για τον κλάδο μας. Η απανθρακοποίηση είναι ένα ταξίδι που μεταμορφώνει τη ναυτιλία, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι εντάσσομαι σε έναν οργανισμό ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στις ναυτιλιακές εταιρείες να δράσουν άμεσα μέσω της πλατφόρμας ZeroNorth. Η επόμενη γενιά κρατά μία στάση ευθύνης απέναντι τον κλάδο μας όπως ποτέ άλλοτε, και με κάνει να ελπίζω ότι οι περισσότεροι νέοι μπαίνουν στον κλάδο με στόχο να τον μεταμορφώσουν. Η ZeroNorth είναι μέρος αυτής της μεταμόρφωσης και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά και να γίνω κι εγώ μέρος της. Τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά».

Η ZeroNorth ιδρύθηκε για να καταστήσει τον κλάδο της ναυτιλίας πιο βιώσιμο μέσω της ψηφιοποίησης. Προσφέρει καινοτόμο τεχνολογικό τρόπο σκέψης, που βασίζεται σε περισσότερα από 90 χρόνια ναυτικής κληρονομιάς. Η εταιρεία βοηθά τους ιδιοκτήτες και τους ναυλωτές να διευθύνουν τα πλοία τους πιο αποτελεσματικά, με σκοπό τη μείωση των ρύπων, υποστηρίζοντας την προσπάθεια του κλάδου για πιο βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση των εσόδων. Η εταιρεία έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη.

Ελέγξτε επίσης

Επιστολή του ΣΥΝΔΔΕ&L στα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, για την απεργία στο ΣΕΜΠΟ

Από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) λάβαμε και δημοσιεύουμε την …

Τα Περιοδικά μας