KLB Group: Προστιθέμενη αξία με συνδυασμό περονοφόρων και ραφιών

Συνεχίζοντας τη δυναμική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια με νέες συνεργασίες και αντιπροσωπεύσεις, η KLB Group πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία Alpha Dynamics, η οποία εξειδικεύεται στη μελέτη και στην εφαρμογή συστημάτων αποθήκευσης.

Παρουσίαση από την κ. Στέλλα Κολυμπιώτη, marketing director της KLB Group (έντυπο τεύχος Νοεμβρίου 2021)

Η επιλογή των συνεργατών της KLB Group γίνεται με στόχο τη δυνατότητα προσφοράς ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκης που προσθέτουν αξία στην επένδυση των πελατών της. Ειδικότερα οι συνεργασίες της με την αμερικανική κατασκευάστρια περονοφόρων Hyster και την Alpha Dynamics, έχουν σκοπό την παροχή εξατομικευμένων και βιώσιμων «value for money» λύσεων σε επιχειρήσεις που διαθέτουν συστήματα logistics και οργανωμένες αποθήκες.

Η KLB Group είναι πλέον σε θέση να παρέχει συνολικές προτάσεις και εφαρμογές, βασισμένες στην ανάλυση των αναγκών, στον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας της αποθήκης και στον διαθέσιμο προϋπολογισμό κόστους. Προηγείται η ακριβής μελέτη και ο λεπτομερής σχεδιασμός από εξειδικευμένο συνεργάτη, ο οποίος αναλαμβάνει τη συμβουλευτική και την υλοποίηση του project με περονοφόρα υψηλής ποιότητας, όπως είναι αυτά της Hyster, μαζί με συστήματα ραφιών της παγκοσμίου φήμης ιταλικής κατασκευάστριας ROSSS, την οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Alpha Dynamics. Τα οφέλη για τον πελάτη, είτε αυτός θέλει να εξοπλίσει μία νέα αποθήκη είτε να ανανεώσει μία υπάρχουσα, είναι πολλαπλά.

Η ενοποιημένη μελέτη εξοπλισμού, τόσο για τη διαχείριση αποθήκης (περονοφόρα ανυψωτικά) όσο και για τα συστήματα αποθήκευσης, εξασφαλίζει τη βέλτιστη αποθηκευτική ικανότητα χωρίς «λάθος μέτρα», καθώς και τη λειτουργικότητα στο 100%, των κινούμενων οχημάτων στον χώρο, όπως αυτός διαμορφώνεται από τα εγκατεστημένα ράφια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποφεύγονται εκπλήξεις με δυσχέρειες στην κίνηση των περονοφόρων στους αποθηκευτικούς χώρους και στους διαδρόμους και ότι εξασφαλίζεται μια λειτουργική, γρήγορη και παραγωγική ροή εργασίας.

Στη συνέχεια, και αφού λειτουργήσει η αποθήκη, το after sales service όλου αυτού του ενοποιημένου συστήματος αναλαμβάνει ένας προμηθευτής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο ίδιος προμηθευτής γνωρίζει τις αποθηκευτικές πρακτικές του πελάτη, οπότε μπορεί να αναβαθμίσει ή να μετατρέψει την υπάρχουσα εγκατάσταση ανά πάσα στιγμή, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περιορίσει τις απρογραμμάτιστες στάσεις των οχημάτων. Εξασφαλίζεται έτσι η κατά το μέγιστο ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της αποθήκης.

Πλεονεκτήματα

Τα οφέλη της ολοκληρωμένης παροχής περονοφόρων και ραφιών είναι πολύ μεγάλα, και αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του τα ακόλουθα:

  1. Τον επιπλέον χρόνο που θα απαιτούνταν για τη συνεννόηση, αν η επιχείρηση έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικούς προμηθευτές –και στην ουσία διαφορετικά project.
  2. Την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η ποιότητα και η αντοχή των οχημάτων της Hyster, καθώς και των ραφιών της ROSSS. Η Hyster είναι γνωστή για τα ανθεκτικά και στιβαρά οχήματα που κατασκευάζει, ενώ η γκάμα της είναι μεγάλη και προσφέρει ευέλικτους συνδυασμούς. Η ROSSS διαθέτει ράφια σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής ποιότητας, κατεργασμένο εν ψυχρώ, πιστοποιημένα για τις τεχνικές προδιαγραφές τους από διεθνείς οργανισμούς.
  3. Την υποστήριξη και τη συντήρηση του ενοποιημένου συστήματος, και ειδικότερα τη συντήρηση των περονοφόρων Hyster από την τεχνική ομάδα της KLB Group, η οποία –εκτός από την τεχνογνωσία και την εμπειρία– διαθέτει ένα ταχύτατο σύστημα διαχείρισης ανταλλακτικών, ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος απόκρισης.
  4. Τη χρήση του λογισμικού παρακολούθησης των οχημάτων Hyster, το οποίο προσφέρει βέλτιστη οργάνωση του στόλου, έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, παρακολούθηση μπαταριών και προγραμματισμό συντήρησης· προσφέρει δηλαδή δυνατότητες που πολλαπλασιάζουν την παραγωγικότητα της αποθήκης.

Ελέγξτε επίσης

Alfa Cool Hellas: Ψυκτικές εφαρμογές για υψηλές απαιτήσεις*

Με έτος ίδρυσης το 1996, η Alfa Cool Hellas είναι μια ανώνυμη βιομηχανική εμπορική εταιρεία …

Τα Περιοδικά μας