Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑποθήκευσηH «Βογιατζόγλου Systems» προτείνει το Autostore της Swisslog  για τις σύγχρονες αποθήκες...

H «Βογιατζόγλου Systems» προτείνει το Autostore της Swisslog  για τις σύγχρονες αποθήκες του e-commerce 

 

Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία αποτέλεσε την αιτία κατακόρυφης αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών.

Παρουσίαση από τον κ. Νικόλαο Βογιατζόγλου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Βογιατζόγλου Systems» (έντυπο τεύχος Μαΐου 2021).

Πλέον, η εξασφάλιση στον καταναλωτή της δυνατότητας να διαλέγει προϊόντα εύκολα (μέσα από μια μεγάλη ποικιλία) και να επιλέγει τον τρόπο παραλαβής που τον εξυπηρετεί, καθώς και η άμεση εκτέλεση της παραγγελίας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η «Βογιατζόγλου Systems», ως αποκλειστική integrator της «Swisslog» (μίας από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων αυτοματοποιημένων αποθηκών και «Fulfillment Centers») στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, μεταξύ άλλων προτείνει το σύστημα Autostore, το οποίο αντιμετωπίζει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις προαναφερθείσες ανάγκες, σε νέες ή σε ήδη υπάρχουσες αποθήκες, εξασφαλίζοντας τον ελάχιστο δυνατό χρόνο απόσβεσης.

Το σύστημα Autostore φέρει μία καινοτομική τεχνολογία και –από την παρουσίασή του κατά το 2011 στη διεθνή έκθεση LogiMAT (όπου κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Best Product»), έως και σήμερα– έχει αποδείξει στην πράξη τα μοναδικά πλεονεκτήματα και την αξιοπιστία του.

Η αντισεισμική δομική κατασκευή του συστήματος Autostore αποτελείται από έναν πυκνό μεταλλικό κάνναβο, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία κατακόρυφων στοιβών έως και 16 πλαστικών bin, διαστάσεων 400mm x 600mm και ύψους 310mm, στα οποία αποθηκεύονται τα διαχειριζόμενα προϊόντα.

Ταχεία συλλογή

Κάθε bin μπορεί να φιλοξενήσει έναν ή και περισσότερους κωδικούς προϊόντων, στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθούν εσωτερικά διαχωριστικά. Επίσης, ο κάνναβος μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε οποιαδήποτε διαθέσιμη αποθηκευτική επιφάνεια, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή αποθηκευτική πυκνότητα (από +40% έως +60%) από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία αποθήκευσης και διαχείρισης προϊόντων σήμερα.

Για την αποθήκευση και την ανάκτηση των bin χρησιμοποιείται μια ομάδα από ρομπότ μικρών διαστάσεων, τα οποία κινούνται αυτόνομα στο πάνω μέρος του κάνναβου. Επιπλέον, τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με έναν ανυψωτικό μηχανισμό που τους επιτρέπει να ανασύρουν σειριακά τα αποθηκευμένα bin και στη συνέχεια να μεταφέρουν τα επιθυμητά bin στα σημεία εξόδου και εισόδου του συστήματος.

Αυτορρύθμιση

Το σύστημα Autostore εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά κίνησης των διαχειριζόμενων προϊόντων (κατανομή PARETO) και αυτορρυθμίζεται κατά τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, με την πάροδο του χρόνου λειτουργίας, τα bin με τους πιο δημοφιλείς κωδικούς συγκεντρώνονται σταδιακά στο πάνω μέρος κάθε στοίβας, ενώ οι «αργοί» κωδικοί συγκεντρώνονται στα χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χρόνος ανάκτησης των bin.

Η τυπική απόδοση ενός συστήματος κυμαίνεται από 350 έως 650 παραγγελίες ανά ώρα σε κάθε έξοδό του. Το σύστημα Autostore μπορεί να λειτουργεί 24/7 χωρίς διαλείμματα, χάρη στη δυνατότητα περιστασιακής φόρτισης των ρομπότ. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να προστίθενται ρομπότ ανάλογα με την επιθυμητή απόδοση ή τα εποχιακά peak.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ