Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣυσκευασία GRIP-FIX (Hellagro Α.Ε.):  Νέα, καινοτομική αλλά και green λύση παλετοποίησης

 GRIP-FIX (Hellagro Α.Ε.):  Νέα, καινοτομική αλλά και green λύση παλετοποίησης

Το σύστημα σταθεροποίησης παλέτας με κόλλα GRIP-FIX προτείνει η Hellagro Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται από το 2001 στον κλάδο της παραγωγής και εμπορίας υλικών και λύσεων συσκευασίας, καθώς και προϊόντων αγροτικών εφαρμογών.

Το GRIP-FIX (https://www.hellagro.gr/product/grip-fix-systima-kollas/) είναι μία καινοτομική λύση που προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα η Hellagro Α.Ε. Ο αναγκαίος εξοπλισμός τοποθετείται εύκολα σε αυτόματες ή ημιαυτόματες γραμμές παλετοποίησης και ουσιαστικά καταργεί τη χρήση του stretch film.

H κόλλα GRIP-FIX είναι σε υγρή μορφή και μπορεί να τοποθετηθεί σε σακιά (χάρτινα, πολυαιθυλενίου ή υφαντά), σε χαρτοκιβώτια ή σε συσκευασίες από συρρικνούμενο φιλμ. Μετά από λίγα λεπτά, η παλέτα με τα προϊόντα στα οποία έχει τοποθετηθεί η κόλλα είναι έτοιμη για μεταφορά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ο τελικός παραλήπτης μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα τα προϊόντα με μία απλή ανύψωση, χωρίς αυτά να καταστραφούν.

Πλεονεκτήματα

Οι λόγοι για να επιλέξει κάποια επιχείρηση το GRIP-FIX είναι πολλοί και σημαντικοί:

  1. Μείωση κόστους σε σχέση με το stretch film (https://www.hellagro.gr/product-category/proionta-ana-agorastiko-koino/viomixania/stretch-film-xeiros/): Ανάλογα με τον τύπο του stretch film που χρησιμοποιείται, η μείωση κόστους ανέρχεται σε 30 – 50%.
  2. Μείωση εργατικού κόστους: Ο εργάτης που συλλέγει την έτοιμη παλέτα δεν χάνει χρόνο περιμένοντας να τυλιχτεί η παλέτα με stretch film. Η κόλλα τοποθετείται στα προς παλετοποίηση προϊόντα την ώρα που βρίσκονται πάνω στον εκάστοτε ταινιόδρομο, χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η λειτουργία του ή να ελαττωθεί η ταχύτητά του.
  3. Μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά τη μεταφορά: Οι παλέτες στις οποίες έχει τοποθετηθεί η κόλλα GRIP-FIX ταξιδεύουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Για παράδειγμα, δεν επηρεάζονται από απότομα φρεναρίσματα ή από έκτακτες συνθήκες όπως είναι μια θαλασσοταραχή.
  4. Μηδενισμός φθορών: Η κόλλα GRIP-FIX δεν καταστρέφει τις συσκευασίες στις οποίες τοποθετείται και δεν αφήνει υπολείμματα.
  5. Ακίνδυνη χρήση: Η κόλλα είναι υδατοδιαλυτή και μη τοξική, ενώ διαθέτει πιστοποίηση καταλληλότητας για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα.
  6. Φιλική στο περιβάλλον: Η κόλλα GRIP-FIX βοηθά στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά.

Η «πράσινη» πρόταση της Hellagro Α.Ε.

Η κόλλα GRIP-FIX ανήκει στην κατηγορία των green προϊόντων της Hellagro Α.Ε. Η  επιχείρηση που επιλέγει να τη χρησιμοποιήσει για τη σταθεροποίηση των παλετών της, επιτυγχάνει την κατάργηση ή τουλάχιστον την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης πλαστικού φιλμ (stretch film, stretch hood κ.ά.), περιορίζοντας έτσι τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον.

Με τις εμπορικές δραστηριότητές της να εκτείνονται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Κύπρο και στη Μέση Ανατολή, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για την υπεράσπιση της προστασίας του περιβάλλοντος και ενισχύει τακτικά τις δράσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Μέρος της φιλοσοφίας της αποτελεί η πεποίθηση ότι με τη συνδρομή όλων μας μπορούμε να καταφέρουμε την ελαχιστοποίηση της χρήσης του πλαστικού, καθώς κι ότι η διεκδίκηση ενός καλύτερου κόσμου με λιγότερο πλαστικό είναι υποχρέωση όλων μας, προς την κοινωνία και προς το σύγχρονο άνθρωπο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ