Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑποθήκευσηΕΛΤΡΑΚ: Βιωσιμότητα, καινοτομία και ομαδικό πνεύμα*

ΕΛΤΡΑΚ: Βιωσιμότητα, καινοτομία και ομαδικό πνεύμα*

Ύστερα από μια χρονιά ρεκόρ στα οικονομικά μεγέθη του, ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ (μέλος του ομίλου CP Holdings) γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στην ελληνική και στη διεθνή αγορά.

Με σταθερή εξέλιξη και διαρκή ανάπτυξη από την ίδρυσή του, το 1982, ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ χαράσσει μια σημαντική πορεία και, όπως τονίζεται από τον ίδιο, εξακολουθεί να διακρίνεται για την απαράμιλλη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του απέναντι στους πελάτες και τους συνεργάτες του.

Ταυτισμένος, μεταξύ άλλων, με δύο από τις ηγέτιδες μάρκες παγκοσμίως, την Caterpillar και την Bridgestone, ο όμιλος αντιπροσωπεύει επίσης τις διακεκριμένες διεθνώς εταιρείες JLG, MaK, Palfinger, PowerScreen και MB.

Οι σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τα εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής και οι πιστοποιημένες διαδικασίες λειτουργίας είναι μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσθέτουν αξία στις δραστηριότητες του ομίλου, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με την ΕΛΤΡΑΚ, που έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση και την εξέλιξη της κοινωνίας, τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά είναι προπάντων το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της και οι έμπειρες ομάδες των συνεργατών της, σε συνδυασμό με τη δέσμευση και τις αξίες του ομίλου, που συνοψίζονται στις αρχές της ακεραιότητας, της αποδοτικότητας, της καινοτομίας και του ομαδικού πνεύματος.

Πολιτική και αξίες

Όπως τονίζεται από τον όμιλο, σκοπός του είναι να παρέχει απρόσκοπτα, ανά πάσα στιγμή, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξή τους.

Ένα από τα στοιχεία που καθιστούν την ΕΛΤΡΑΚ ηγέτιδα στην κατηγορία της είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας, κάτι που αποτελεί κρίσιμο συστατικό στην καθημερινότητά της και καθοριστικό συστατικό της εταιρικής κουλτούρας της.

Το σύνολο των ενεργειών και των λειτουργιών του ομίλου ΕΛΤΡΑΚ υποστηρίζει τις θεμελιώδεις αξίες που διέπουν την πορεία του από τη σύστασή του, και οι οποίες είναι:

 • Καινοτομία
 • Ομαδικότητα
 • Ακεραιότητα
 • Τελειότητα
 • Απόδοση
 • Πολιτική περιβάλλοντος.

Από την ίδρυσή του, ο όμιλος λειτουργεί με μια ολιστική αντίληψη των πραγμάτων, θέτοντας υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας τις δραστηριότητες και τις λύσεις που προσφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, η περιβαλλοντική συνείδηση και ευθύνη του δεν αφορά μόνο τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων του, αλλά και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσής του, με την ενίσχυση φιλικών προς το περιβάλλον πρωτοβουλιών και προγραμμάτων.

Η διοίκηση του ομίλου τονίζει: «Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι που το ίδιο ακριβώς πρεσβεύουν και υπηρετούν οι κορυφαίες εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε».

Δραστηριότητες

H επίσημη αντιπροσώπευση μεγάλων διεθνών οίκων αποτελεί το βασικό αντικείμενο των εργασιών του ομίλου ΕΛΤΡΑΚ. Συγκεκριμένα, οι κορυφαίες εταιρείες που αντιπροσωπεύει ο όμιλος είναι οι εξής:

 1. Caterpillar: Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού παγκοσμίως, με τεράστιο εύρος εφαρμογών στην εξόρυξη, στις κατασκευές, στη βιομηχανία, στις μεταφορές (χερσαίες και θαλάσσιες), στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης στην αποθήκευση και στη διακίνηση υλικών.
 2. Όμιλος Bridgestone: Παράγει τα κορυφαία ελαστικά Bridgestone και Firestone, ενώ παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων (από βιομηχανικά υλικά έως και αθλητικό εξοπλισμό), χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα καινοτόμες τεχνολογίες, που έχουν σκοπό να προσφέρουν ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας.
 3. Palfinger: Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, με αντικείμενο τα συστήματα ανύψωσης, φόρτωσης και διαχείρισης φορτίων. Η Palfinger ιδρύθηκε το 1932 και διακρίνεται διεθνώς για τις λύσεις που προσφέρει κατά τη χρήση γερανών σε επαγγελματικά οχήματα, σε πλοία, καθώς και σε σταθερό εξοπλισμό.
 4. MB: Με ποσοστό πάνω από το 90%, η ΜΒ διατηρεί το μεγαλύτερο με διαφορά μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις κάδων θραυστήρα στον κόσμο. Από το 2001, η ΜΒ προσφέρει τη μεγαλύτερη σειρά πατενταρισμένων κάδων σπαστήρα σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε, κατασκεύασε και πούλησε τον κάδο-σπαστήρα με σιαγόνες. Πλέον διαθέτει και νέες κατηγορίες κάδων σπαστήρα για υδραυλικούς εκσκαφείς, φορτωτές πλάγιας ολίσθησης και φορτωτές-εκσκαφείς όλων των διαστάσεων.
 5. Powerscreen: Είναι μία από τις εταιρείες οι οποίες με τις καινοτομίες τους δημιουργούν πρότυπα ποιότητας, αξιοπιστίας και ασφάλειας στον εξοπλισμό θραύσης, διαλογής και ελέγχου, κατασκευάζοντας κινητούς θραυστήρες, κόσκινα / διαλογείς και ταινιόδρομους.
 6. JLG: Διαθέτει κορυφαίες αυτοκινούμενες ανυψωτικές πλατφόρμες και εξέδρες εργασίας, με σημαντική εξειδίκευση στη σχεδίαση και στην κατασκευή τους. Η JLG Industries Inc. καινοτομεί από το 1969, με προϊόντα όπως είναι οι τηλεσκοπικές μπούμες, τα ψαλιδωτής ανύψωσης μηχανήματα και τα μοντέλα κατακόρυφης ανύψωσης.
 7. MaK: Μέλος της Caterpillar Inc. από το 1997, η MaK είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές ναυτικών κινητήρων και γεννητριών στον τομέα της κρουαζιέρας, στα ferry boat, στα επιβατηγά πλοία, στα επιβατηγά – οχηματαγωγά, στις εσωτερικές πλωτές οδούς, στα υπεράκτια, στα ρυμουλκά, στα σωστικά, στα αλιευτικά, στα στρατιωτικά πλοία και στις βυθοκόρους.

Το προφίλ του ομίλου CP Holdings

Ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ είναι μέλος του ευρύτερου ομίλου CP Holdings, ο οποίος ιδρύθηκε το 1956 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σταδιακά επεκτάθηκε στην Κεντρική Ευρώπη, στην Αφρική και στο Ισραήλ.

Μερικοί από τους βασικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η CP Holdings, είναι η διάθεση εξοπλισμένων επαγγελματικών χώρων, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, η εμπορία βαρέων μηχανημάτων αλλά και το διεθνές εμπόριο σε τομείς όπως είναι η γεωργία, η τεχνολογία και λοιπές συναφείς κατηγορίες.

Με την ένταξη του ομίλου ΕΛΤΡΑΚ στο δυναμικό της, η CP Holdings δραστηριοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της τρεις σημαντικές εταιρείες: την ΕΛΤΡΑΚ και την ELTRAK Bulgaria που αντιπροσωπεύουν την Caterpillar, καθώς και την ΕΛΑΣΤΡΑΚ που εμπορεύεται τη μάρκα Bridgestone.

*Εταιρική παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Απριλίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ