Από αριστερά, οι κ. Ιωάννης Ξιφαράς (Γενικός Γραμματέας Μεταφορών), Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος [ΚΕΕΕ] και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών [ΕΕΑ]) και Μιχάλης Αδαμαντιάδης (Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ.).

Ε.Ε.ΣΥ.Μ.: Μεγάλη συμμετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τόσο φυσική όσο και εξ αποστάσεως (διαδικτυακά), ολοκληρώθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου οι συναντήσεις του διοικητικού συμβουλίου και της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη.

Τη συνάντηση (που φιλοξενήθηκε στο ΕΒΕΑ) τίμησαν με τη συμμετοχή τους οι κ.κ. Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Επίτιμος Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Βασίλειος Αυγερινός και Νικόλαος Κουλός, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας και Αν. Οικ. Επόπτης Ε.Ε.ΣΥ.Μ. αντίστοιχα, Δημήτριος Δημητρίου και Ευθύμιος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος και Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αντίστοιχα, Ιωάννης Βουτσινάς, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ), Σωκράτης Αναγνώστου, Πρόεδρος ΟΛ. Βόλου, Ρεγγίνα Δηλαβέρη, Πρόεδρος ΟΛ. Ηγουμενίτσας, Άννα Θυσιάδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ο. Λ. Καβάλας, Απόστολος Καμαρινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ο. Λ. Ελευσίνας, Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Γεώργιος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος Ο. Λ. Λαυρίου, Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μέλος του ΔΣ  Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Εμπορευματικών & Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Παρασκευάς Φραντζέσκος, Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου και Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Χάρης Λαμπρόπουλος, Προέδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ και Γ΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Ζήσης Σαρδάνης, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Έβρου, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Σπύρος Κοπάλης Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Μανόλης Κοτσάκης, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χανίων και Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Δημήτριος Λεμονάκης, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ και Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Ταξιάρχης Μαντζάνας, Μέλος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γιώργος Στεφανίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών & Μέλος Ε.Ε.ΣΥ.Μ.  και Γιώργος Εμμανουλόπουλος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Μέλος Ε.Ε.ΣΥΜ., καθώς και άλλα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Με την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης, τα μέλη κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκλιπόντων μελών της επιμελητηριακής οικογένειας, στενών συνεργατών και φίλων του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Κωνσταντίνου Μίχαλου, τ. προέδρου ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ και τ. επιτίμου προέδρου Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Ανδριανού Μιχάλαρου, τ. προέδρου ΒΕΠ και τ. μέλους Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και Ευάγγελου Σπανουδάκη, τ. προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων και τ. αντιπροέδρου Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Στο χαιρετισμό του στη Γ.Σ. ο κ. Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, επισήμανε τη σημαντική δράση και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΕΕΣΥΜ στο χώρο των μεταφορών και ιδιαίτερα στα θέματα ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών, των αστικών εμπορευματικών μεταφορών (City Logistics), της ψηφιοποίησης κ.ά., ενημέρωσε για τους κύριους άξονες δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και επιβεβαίωσε τη βούληση του υπουργείου να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και τις παραγωγικές τάξεις, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για ζητήματα μεταφορών που απασχολούν τα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Στο δικό του χαιρετισμό προς τη Γ.Σ. ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της ΚΕΕΕ & του ΕΕΑ, εξήρε το έργο του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., τη διοίκηση του οποίου συνεχάρη για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, ανέλυσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και της πρόσφατης αύξησης των  τιμών, ενώ τόνισε την πρόθεσή του (και αυτή της ΚΕΕΕ) να στηρίξει τις προσπάθειες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. σε μία σειρά θεμάτων προτεραιότητας που προωθεί.

Ο κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ παρουσίασε τις δράσεις του συνδέσμου κατά το απερχόμενο έτος, που παρά τις δυσκολίες λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης ήταν αρκετές και σημαντικές, και στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η συνέχιση του θεσμού του ετήσιου Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δ. Τσαμπούλας», η προώθηση της πορθμειακής σύνδεσης Καβάλας – Λαυρίου – Ηρακλείου – Αλεξάνδρειας, η συνεργασία κομβικών φορέων για την ανάπτυξη των City Logistics και η διοργάνωση πανελλήνιου συνεδρίου για τα City Logistics.

Επιπλέον ο κ. Αδαμαντιάδης παρουσίασε τον προγραμματισμό δράσεων για το 2022, ο οποίος περιλαμβάνει την προώθηση της ενημέρωσης και της ανάληψης πιλοτικών δράσεων για τα “City Logistics”, την ψηφιοποίηση των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, την οδική ασφάλεια, τα θέματα ακτοπλοΐας, δικτύου νησιωτικών μεταφορών και ανάπτυξης λιμένων, τον ετήσιο διαγωνισμό του Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας», καθώς και την προώθηση της πορθμειακής σύνδεσης Καβάλας-Λαυρίου-Ηρακλείου-Αλεξάνδρειας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, του O.Λ. Καβάλας, του ΣΕΕΝ και του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Τα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ συζήτησαν γύρω από τις δράσεις που έγιναν μέσα στο χρόνο αλλά και για αυτές που προγραμματίζονται για το νέο έτος, ενώ ενέκριναν ομόφωνα, μαζί με τον προϋπολογισμό του 2022, τον οικονομικό απολογισμό του 2020. Επίσης καλωσόρισαν την επανεγγραφή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ) και της Ravintrans ΕΠΕ, Π. Ραβδάς στη δύναμη των μελών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., όπως και τα  νέα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Truck & Cargo Insurance – I. Σαμολαδά, Φώτη Φωτεινό – δημοσιογράφο, εκδότη metaforespress.gr, Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και PTL Μεταφορική-Αποθηκευτική- Κ. Παπαγεωργίου.

Οι εργασίες του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την ευχή όλων για καλές γιορτές και για ένα νέο έτος δημιουργικό, γεμάτο υγεία και απαλλαγμένο από την πανδημία.

 

Ελέγξτε επίσης

Η ΕΈΒΨ&L ακυρώνει λόγω εθνικού πένθους την ετήσια εκδήλωσή της για την κοπή της καθιερωμένης πίτας

  Λόγω του εθνικού πένθους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το Δ.Σ. της Ελληνικής …

Τα Περιοδικά μας