Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΜεταφορέςΟδικέςCORAL Α.Ε.: Σχεδιάζοντας το πρατήριο του μέλλοντος*

CORAL Α.Ε.: Σχεδιάζοντας το πρατήριο του μέλλοντος*

Τον Ιούνιο του 2010 η Motor Oil απέκτησε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Shell στην Ελλάδα. Kι έτσι η Shell Hellas Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1926, μετονομάστηκε σε Coral Α.Ε.

Η Coral Α.Ε. διαθέτει περισσότερα από 795 πρατήρια με το εμπορικό σήμα Shell. Το 2022 βγήκαν στην ελληνική αγορά τα νέα και βελτιωμένα καύσιμα Shell V-Power, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν 100% καθαριστική δράση. Συνολικά η Coral Α.Ε. αγγίζει μερίδιο αγοράς στα καύσιμα κίνησης 23,1%, αποτελώντας πάντοτε –όπως τονίζει η ίδια– την πρώτη επιλογή κάθε πελάτη και κάθε συνεργάτη της.

Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 300 άτομα, και οι κύριες δραστηριότητές της είναι η διανομή και η εμπορία –μέσω του δικτύου των πρατηρίων της– μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως είναι η βενζίνη, το πετρέλαιο και τα λιπαντικά. Παράλληλα οι δραστηριότητές της εκτείνονται στον εμπορικό τομέα, στα χημικά, καθώς και στη ναυτιλία.

H Coral συμμετέχει κατά 100% στις εταιρείες «Ερμής Α.Ε.Μ.Ε.Ε.» και «Μυρτέα Α.Ε.» (οι οποίες εκμεταλλεύονται πρατήρια), στην Coral Products And Trading (η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών) και στην Coral Innovations A.E. (με αντικείμενο το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών). Επίσης η Coral συμμετέχει με ποσοστό 37,5% στην εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών Rapi A.E. και με ποσοστό 49% στην εταιρεία εμπορίας αεροπορικών καυσίμων Shell & MOH Aviation Fuels A.E.

Από το 2017 η Coral δραστηριοποιείται στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου, μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited. Η κυπριακή θυγατρική διαθέτει 37 πρατήρια, από τα οποία τα 23 είναι ιδιολειτουργούμενα, ενώ στρατηγικός στόχος της είναι η απόκτηση και η λειτουργία 50 πρατηρίων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Από το 2018 η Coral δραστηριοποιείται και στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd, η οποία διαθέτει 9 πρατήρια με το σήμα Shell. Τον Ιανουάριο του 2021 η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της και στην κροατική αγορά, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας και διαθέτοντας πλέον 29 πρατήρια. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2021 η Coral Fuels DOOEL Skopje, θυγατρική της Coral A.E., ξεκίνησε τη λειτουργία των δύο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρεια Μακεδονία με το εμπορικό σήμα Shell, και το 2022 εγκαινίασε το πρώτο της πρατήριο στην πρωτεύουσα της χώρας.

Δυναμικό loyalty

Η Coral Α.Ε. έχει ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα loyalty της αγοράς, με πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές και με 20 χρόνια λειτουργίας. Το allSmart.gr έχει εδραιωθεί ως ένα loyalty marketplace, προσφέροντας περισσότερα από 30.000 διαφορετικά προϊόντα από εκατοντάδες κατηγορίες, καλύπτοντας έτσι μία ευρεία γκάμα αναγκών και παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα δωρεάν παραλαβής από περισσότερα από 530 πρατήρια Shell.

Το 2022 έγινε το λανσάρισμα μιας νέας δυνατότητας επιβράβευσης, του allCount, το οποίο ανταμείβει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές που επιλέγουν τα νέα και βελτιωμένα καύσιμα Shell V-Power.

Η καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, αλλά και αυτή των συνεργατών της, χαρακτηρίζεται από την απαρέγκλιτη τήρηση των γενικών επιχειρησιακών αρχών και του κώδικα δεοντολογίας της, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, προβλέπουν τα ακόλουθα:

  1. Την εφαρμογή της αρχής της αειφόρου ανάπτυξης.
  2. Την ανάπτυξη ενός πλαισίου για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.
  3. Τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.
  4. Την ανάπτυξη και την υλοποίηση ενός διαρκούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αφουγκράζεται τα σύγχρονα αιτήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Η διοίκηση της εταιρείας τονίζει ότι για την Coral Α.Ε. ο «στόχος μηδέν» αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση σε πολύ υψηλό επίπεδο, εφαρμόζεται σε όλες τις δραστηριότητές της και μεταλαμπαδεύεται στην κοινωνία με κάθε τρόπο. Μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα, η εταιρεία εξελίσσεται σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σταδιακά το πρατήριο του μέλλοντος και παρέχοντας πολλαπλές υπηρεσίες και προϊόντα στον καταναλωτή.

Έμφαση στην ηλεκτροφόρτιση

Το 2021 συνεχίστηκε η τοποθέτηση ηλεκτροφορτιστών σε πρατήρια πόλης, εκτός από αυτά των αυτοκινητόδρομων, τα οποία έχουν ήδη εξοπλιστεί από το 2020. Έτσι πλέον δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της να εφοδιάζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε συνολικά 81 πρατήρια της εταιρείας και σε 22 πρατήρια συνεργατών της σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα αναπτύσσεται το δίκτυο της εταιρείας σε εγκαταστάσεις υγραερίου, με συνολικό αριθμό 95 ιδιολειτουργούμενων πρατήριων, τα οποία προσφέρουν autogas, ενώ η Coral Gas προμηθεύει autogas σε 103 συνεργαζόμενα πρατήρια.

Η στρατηγική της εταιρείας συνίσταται στο να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών της, αλλά και να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα.

*Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Φεβρουαρίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ