Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήManagementΧορηγός της ΑΝΙΜΑ γίνεται ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Χορηγός της ΑΝΙΜΑ γίνεται ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Την απόφασή του να στηρίξει ενεργά το έργο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» ανακοίνωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στο φυσικό περιβάλλον ο όμιλος θα συμβάλει έμπρακτα ως χορηγός στην προστασία και στη διατήρηση της πολύτιμης βιοποικιλότητας της Ελλάδας που φέτος επλήγη από τις πυρκαγιές περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αναλυτικά ο όμιλος αναφέρει: «Η οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα σε πολλά σημεία της χώρας είναι πρωτοφανής, γεγονός που επιτάσσει την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση και την αναγέννηση δασών και προστατευόμενων. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Αθροιστικά η καμένη έκταση στην Ελλάδα από την αρχή του 2023 έως και τις 30/8 έφτασε τα 1.610.080 στρέμματα, κατατάσσοντας τη χώρα μας πρώτη μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών.

»Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προϊόν και της κλιματικής κρίσης που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη. επηρεάζουν δραματικά την επιβίωση άγριων ζώων και σπάνιων ειδών. Δασικές και περιαστικές περιοχές αποτελούν το σπίτι για άγρια ελάφια, ζαρκάδια, γύπες, γεράκια, αετούς, κουκουβάγιες, σκαντζόχοιρους, χελώνες, αλεπούδες και πολλά άλλα είδη ζώων, η προστασία της ζωής των οποίων συμβάλλει στην ισορροπία ολόκληρου του φυσικού μας οικοσυστήματος».

Η ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το 2005 και αποτελείται από μία ομάδα εξειδικευμένων κτηνιάτρων, βιολόγων, δασολόγων και φίλων της φύσης και της άγριας ζωής, ενώ συνεργάζεται και με ειδικούς επιστήμονες. Κύρια δραστηριότητά  της είναι η περίθαλψη και η επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης, πραγματοποιεί διασώσεις τραυματισμένων άγριων ζώων από πυρόπληκτες περιοχές σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και τις ομάδες εθελοντών πυροσβεστών.

Η κ. Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου  Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ένας ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένος οργανισμός σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, και μας κάνει πραγματικά υπερήφανους το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε ένα μέρος των εξόδων για τις ανάγκες φροντίδας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων που διασώζει η ΑΝΙΜΑ. Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και συγκεκριμένα με το στόχο 11 για τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, το στόχο 13 για τη δράση για το κλίμα και το στόχο 14 για τη ζωή στη στεριά».

Η πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ κ. Μαρία Γανωτή δήλωσε: «Η ΑΝΙΜΑ σε ετήσια βάση, περιθάλπει, φιλοξενεί και αποδίδει στην ελληνική φύση υγιή πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά. Μεταξύ των ζώων αυτών συγκαταλέγονται και πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση άγρια ζώα. Η υποστήριξη της δραστηριότητάς μας είναι συμβολή στη διατήρηση της πολύτιμης βιοποικιλότητας, που σήμερα αποτελεί κρίσιμο διακύβευμα για όλον τον πλανήτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ