Αλλαγές στην ηγεσία της Siemens Ελλάδoς από την 1η Φεβρουαρίου 2022

Ο δρ. Βασίλης Χατζίκος (φωτό) αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Α.Ε. από την 1η Φεβρουαρίου 2022, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Country Head Digital Industries, διαδεχόμενος τον κ. Johann Goettler, o οποίος παραμένει Πρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

Με πολυετή επαγγελματική παρουσία σε θέσεις διοίκησης, πωλήσεων και marketing στον κλάδο της τεχνολογίας μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και με σημαντικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα, όπως είναι η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ομιλίες και δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά, ο δρ. Βασίλης Χατζίκος εντάχθηκε στο δυναμικό της Siemens Α.Ε. το 2016 αναλαμβάνοντας τη θέση του Business Unit Manager στο τμήμα Electrical Products και στη συνέχεια στο τμήμα Motion Control.

Από το Φεβρουάριο 2021 είναι επικεφαλής της Digital Industries στη Siemens Ελλάδος και ηγείται της προσπάθειας για μεταφορά τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών από το παγκόσμιο δίκτυο της Siemens στην Ελλάδα, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και τη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας στο Industry 4.0.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Johann Goettler, από τη θέση του Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Οικονομικού Διευθυντή προώθησε με επιτυχία τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Siemens Ελλάδος, καθιστώντας την πρωτοπόρο εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα, στους τομείς των ψηφιακών επιχειρήσεων, των έξυπνων υποδομών και της ενέργειας.

 

 

Ελέγξτε επίσης

ΣΒΕ: Τέσσερις δέσμες προτάσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης – Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Αθανάσιος …

Τα Περιοδικά μας