Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑποθήκευσηAlfa Cool Hellas: Ψυκτικές εφαρμογές για υψηλές απαιτήσεις*

Alfa Cool Hellas: Ψυκτικές εφαρμογές για υψηλές απαιτήσεις*

Με έτος ίδρυσης το 1996, η Alfa Cool Hellas είναι μια ανώνυμη βιομηχανική εμπορική εταιρεία (ΑΒΕΕ) βιομηχανικής ψύξης, αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

Η εταιρεία Alfa Cool Hellas δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων γύρω από το ευρύ φάσμα της βιομηχανικής ψύξης. Έργα της συναντούμε σε όλη την Ελλάδα, καθώς είναι σε θέση να υλοποιεί ψυκτικές εγκαταστάσεις από το πρώιμο στάδιο της μελέτης, έως και την τελική παράδοση του έργου. Παράλληλα αναβαθμίζει, εκσυγχρονίζει και βελτιώνει τα λειτουργικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, δημιουργεί έργα βασισμένα σε τεχνολογίες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με εκπομπές επικίνδυνων χημικών συστατικών.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Alfa Cool Hellas αναφέρει: «Ανέκαθεν, και σήμερα, η εταιρεία μας λειτουργεί με άξονα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της. Υποστηρίζει τα έργα της πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους, με δυναμικά προγράμματα τεχνικής υποστήριξης, τα οποία εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων».

Σήμερα, που η εφοδιαστική αλυσίδα από την απλή φύλαξη και την αποθήκευση αγαθών έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής της και η Ελλάδα έχει γίνει σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με σύγχρονους οδικούς σιδηροδρομικούς άξονες και λιμάνια, η Alfa Cool Hellas τονίζει ότι δημιουργεί και υποστηρίζει χώρους ελεγχόμενου περιβάλλοντος σε κάθε είδους εγκαταστάσεις Logistics.

Στα έργα της εταιρείας συγκαταλέγονται εγκαταστάσεις αποθήκευσης προϊόντων, εγκαταστάσεις βραχείας ή μακροχρόνιας συντήρησης, εγκαταστάσεις πρόψυξης, ειδικές εγκαταστάσεις αποπρασινισμού και ωρίμανσης φρούτων και λαχανικών, αποθηκευτικοί χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλήθος άλλα.

Οι περιβαλλοντικοί θάλαμοι που δημιουργούνται από την εταιρεία υποδέχονται μεταξύ άλλων φρούτα και λαχανικά, κρέας και αλλαντικά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, προϊόντα ζύμης και ζαχαροπλαστικής, καθώς και φαρμακευτικά προϊόντα.

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει: «Η Alfa Cool Hellas συμμαχεί με το περιβάλλον και παράγει έργα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, τα οποία υλοποιούνται με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποφυγή της σπατάλης πόρων. Μπαίνοντας στον 26ο χρόνο της λειτουργίας της, η εταιρεία έχει να επιδείξει πλήθος απαιτητικών εφαρμογών, πλούσιο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών και έναν ολοκαίνουργιο, εύχρηστο ιστότοπο».

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Με δυναμική παρουσία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία δραστηριοποιείται δημιουργώντας ψυκτικούς θαλάμους και εγκαταστάσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της με την εφοδιαστική αλυσίδα, η Alfa Cool Hellas παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά σε έργα δημιουργίας κατάλληλου περιβάλλοντος και σε εγκαταστάσεις ιδιωτικές ή 3PL (Third Party Logistics).

Δημιουργεί εξαρχής ή διαμορφώνει νέες συνθήκες σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για την κατάψυξη, την ψύξη ή τη συντήρηση προϊόντων, ενώ μελετά, σχεδιάζει, υλοποιεί και συντηρεί ψυκτικές εγκαταστάσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου.

Από το κρέας και τα ψάρια έως τα φρούτα και τα λαχανικά, η εταιρεία καταθέτει την τεχνογνωσία της στη συντήρηση, στην ψύξη και στην κατάψυξη όλων των προϊόντων της τροφικής αλυσίδας, ενώ εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα πιστοποιημένης αποτελεσματικότητας, στηριγμένα στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Έξυπνες συσκευές ελέγχου PLC (Programmable Logic Controllers), εξελιγμένα ψυκτικά μέσα και κάθε τι που θα διασφαλίσει την υγιεινή των προϊόντων και τη μακροβιότητα της εγκατάστασης χωρίς προβλήματα, είναι όλα όσα σχεδιάζονται από έμπειρους μηχανικούς και εφαρμόζονται από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

*(Εταιρική παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Σεπτεμβρίου 2022)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ