Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήManagementΝ. Καρπάθιος Α.Ε.: Βιώσιμες δομές Logistics, με υψηλά πρότυπα*

Ν. Καρπάθιος Α.Ε.: Βιώσιμες δομές Logistics, με υψηλά πρότυπα*

Με έτος ίδρυσης το 1981, η «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο των Logistics, επενδύοντας στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για λογαριασμό μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Η «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς, με σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και να αναπτυχθούν με οργανικό τρόπο. Σύμφωνα με την ίδια, σκοπός της είναι να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, να ενεργεί με ακεραιότητα και να θεωρείται ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της την τελευταία δεκαετία, είναι να συμβάλλει σε ένα πιο φωτεινό, βιώσιμο και ενεργειακά αποδοτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές, βελτιώνοντας συνεχώς τα κτίριά της σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και δημιουργώντας έτσι βιώσιμες δομές.

Η εταιρεία έχει επενδύσει στην καινοτομική χειροτεχνία, συνεργαζόμενη μόνο με αξιόπιστους εργολάβους από διάφορες βιομηχανίες, με στόχο να διασφαλίσει ότι τα έργα της συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές βιώσιμης ανάπτυξης, τηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα.

Η διοίκηση της «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» τονίζει:

«Τολμάμε να πρωτοπορούμε. Έτσι, κατασκευάζουμε την πρώτη 100% “πράσινη” αποθήκη στην Ελλάδα, έκτασης 22.000 τ.μ., παρουσιάζοντας τις προοπτικές μας για μελλοντικές πράσινες επενδύσεις. Είμαστε “πράσινοι” και το εννοούμε. Με λίγα λόγια, κοιτάμε πέρα από τα κτίρια, για να δημιουργήσουμε ανθεκτικούς χώρους με μακροπρόθεσμα οφέλη για τους πελάτες μας.

»Η πρόκληση για εμάς είναι να δίνουμε λύσεις εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα. Όπου οι άλλοι βλέπουν κτίρια, εμείς βλέπουμε περιουσιακά στοιχεία. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν προκλήσεις, εμείς βλέπουμε ευκαιρίες. Όπου οι άλλοι βλέπουν εταιρείες, εμείς βλέπουμε ανθρώπους. Αντιμετωπίζουμε με βαθιά κατανόηση τις επιχειρηματικές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε εταιρεία στην αλυσίδα εφοδιασμού, αγκαλιάζουμε το όραμα του πελάτη της και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι βασικό μέσο ανάπτυξης.

»Αυτό είναι το DNA μας. Όχι απλά σύναψη συμβάσεων, αλλά ανάπτυξη λύσεων από κοινού, έχοντας κατά νου την επόμενη μέρα της επιχείρησης κάθε πελάτη μας».

 Ανάπτυξη ακινήτων

Κατά τη διάρκεια των 40 ετών της δραστηριότητάς της, η «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000.000 τ.μ. και τονίζει:

«Μας εμπιστεύτηκαν εταιρείες με σκοπό να τους παρέχουμε έργα υψηλού προφίλ, που να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού για τη βιομηχανία, και συγκεκριμένα τη φαρμακευτική, την εμπορική και την οικιακή βιομηχανία. Τα έργα μας παραδίδονται πάντα στην ώρα τους και είναι πάντα υψηλών προδιαγραφών».

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη νέα πρότζεκτ του ομίλου, συνολικής έκτασης 300.000 τ.μ.

Στον τομέα του Consulting, η «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» δραστηριοποιείται παρέχοντας οξυδερκή τεχνογνωσία και προνοητικές συμβουλές ακόμα και σε δυνητικούς πελάτες, και, όπως αναφέρει η ίδια, μπορεί να προσεγγίσει σωστά και να εξυπηρετήσει περίπλοκες και εξειδικευμένες ανάγκες.

 Διαχείριση εγκαταστάσεων

Η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων Logistics 360, με τους ταχύτατους ρυθμούς που χαρακτηρίζουν τον κλάδο, αποτελεί πρόκληση για τη «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» Στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στους επιχειρηματικούς στόχους τους, ενώ αναλαμβάνει η ίδια την υποστήριξη και τη συντήρηση των εγκαταστάσεών τους, ώστε να διατηρούνται στο υψηλότερη επίπεδο οι αποδόσεις τους.

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει: «Το μέλλον στα Logistics είναι λαμπρό. Θα φροντίσουμε να είμαστε η καταιγίδα στην εξέλιξη του κλάδου και όχι κάποιες σταγόνες της».

Δυναμική αποστολή και στόχοι

Για τη «Ν. Καρπάθιος Α.Ε.» η αποστολή της είναι σαφής και βασίζεται σε μια φιλοσοφία η οποία αποτυπώνεται σε 8 άξονες δράσης. Συγκεκριμένα η εταιρεία, όπως αναφέρει:

  1. Αναπτύσσει αποτελεσματικά και καινοτομικά στοιχεία ενεργητικού για την αλυσίδα εφοδιασμού, με τα υψηλότερα πρότυπα.
  2. Παρέχει σύγχρονες λύσεις ανάπτυξης.
  3. Συμβάλλει ενεργά πλέον στην κουλτούρα και στη νοοτροπία της «πράσινης» ανάπτυξης, υιοθετώντας την ως οργανωτική αρχή και καλύπτοντας έτσι τους στόχους ανθρώπινης εξέλιξης από τους οποίους εξαρτώνται η οικονομία και η κοινωνία.
  4. Οι λύσεις της ανοίγουν τις πύλες σε νέες αγορές, οι οποίες δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εστιάζοντας στην ταχύτητα αποτελεσματικά και ελαχιστοποιώντας τον επενδυτικό κίνδυνο.
  5. Δημιουργεί κατά παραγγελία εγκαταστάσεις αιχμής.
  6. Βοηθάει εταιρείες όπως είναι η BMW, η DHL και η Goldair Cargo, να πετύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.
  7. Παραδίδει λύσεις και υπηρεσίες Logistics συνδέοντας τις παγκόσμιες αγορές με τις τοπικές κοινότητες.
  8. Δημιουργεί αποτελεσματικούς κόμβους οι οποίοι ενισχύουν την τοπική οικονομία, τις βιομηχανίες αποθήκευσης (όπως είναι η φαρμακευτική και η βιομηχανία τροφίμων), τη μεταποίηση και τη διανομή, καλύπτοντας διάφορες ανάγκες και υπερβαίνοντας τις προκλήσεις στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ