Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜεταφορέςΑεροπορικέςACI EUROPE Best Airport Award για το αεροδρόμιο της Αθήνας, στην κατηγορία...

ACI EUROPE Best Airport Award για το αεροδρόμιο της Αθήνας, στην κατηγορία των 25-40 εκατ. επιβατών

Οι νικητές του Ετήσιου Βραβείου Καλύτερου Αεροδρομίου του ACI EUROPE ανακοινώθηκαν στις 27 Ιουνίου, στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της Γενικής Συνέλευσης, του Συνεδρίου και της Έκθεσης του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης. Με οικοδεσπότη την εταιρεία των ισπανικών αεροδρομίων AΕΝΑ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των 25-40 εκατομμυρίων επιβατών, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο MNAC – Εθνικό Μουσείο της Καταλονίας.

Με τα ετήσια Βραβεία Καλύτερων Αεροδρομίων, το ACI Europe αναγνωρίζει την αριστεία, τα επιτεύγματα και την ηγετική ικανότητα, με κριτήριο μια σειρά αεροδρομιακών δραστηριοτήτων για αεροδρόμια όλων των μεγεθών. Κοιτάζοντας προς το μέλλον στη μετα-πανδημική εποχή, τα φετινά βραβεία έδωσαν έμφαση σε βασικά θέματα, όπως είναι η βιωσιμότητα, η καινοτομία, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και η ανθεκτικότητα.  

Τα αεροδρόμια που βραβεύτηκαν, αξιολογήθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από εκπροσώπους της Aviation Advocacy, ECAC, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Flight Global, της International Airport Review, του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών και της κοινοπραξίας SESAR 3.  

Στην κατηγορία των 25-40 εκατομμυρίων επιβατών, νικητής του φετινού βραβείου αναδείχθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, λαμβάνοντας εξαιρετικούς επαίνους από τους κριτές για την εστίασή του στην επιχειρησιακή ανθεκτικότητα και για την τολμηρή εταιρική στρατηγική βιωσιμότητας που υλοποίησε.

Με την εντυπωσιακή φιλοδοξία του για Net Zero CO2 ως το 2025, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεχώρισε για την καινοτόμο στρατηγική του «ROUTE 2025», η οποία στοχεύει στην παραγωγή ενέργειας εντός του αεροδρομίου. χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για την κάλυψη του 100% των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια. 

Στην ίδια κατηγορία έλαβαν επίσης επαίνους τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Όσλο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ