Το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει το 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο διεξάγεται  3-5 Ιουνίου στην Πάτρα, θα συμμετάσχει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Φέτος και μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά για την παγκόσμια κοινότητα λόγω της πανδημίας, το RGC (Regional Growth Conference) διοργανώνεται με στοχευμένη θεματολογία που εστιάζει στη μετά την  Covid-19 εποχή. Θα φιλοξενήσει πρόσωπα που μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, να αναπτύξουν προβληματισμούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το επόμενο διάστημα.

Στις 34 συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος θα συμμετάσχουν 200 ομιλητές, ανάμεσά τους και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης (Σ&Δ), Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου (ΕΛΚ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ), Πέτρος Κόκκαλης (Αριστερά), Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ), Γιώργος Κύρτσος (ΕΛΚ), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΕΛΚ), Δημήτρης Παπαδημούλης (Αριστερά) και Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ). Θα πάρουν μέρος  επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Younous Omarjee (Αριστερά, Γαλλία), ο πρόεδρος της επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Norbert Lins (ΕΛΚ, Γερμανία) και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Istvan Ujhelyi (Σ&Δ, Ουγγαρία).

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει επίσης δύο θεματικές ενότητες, τις οποίες συντονίζει ο επικεφαλής του Γραφείου, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης:

  • Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, 17:00-17:50, με θέμα “Η Μεσογειακή διάσταση της ΕΕ – Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης”. Συμμετέχουν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο, Nasser Kamel.
  • Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, 17:15-18:15, με θέμα “40 χρόνια Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση”. Συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Παπαδημούλης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Διαβάστε περισσότερα και παρακολουθήστε τις εργασίες του συνεδρίου εδώ.

 

Ελέγξτε επίσης

PYLON ΕRP: Το ERP της επόμενης μέρας από τον όμιλο Epsilon Net

H πανδημία έφερε στο προσκήνιο τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι επιχειρήσεις που προσαρμόστηκαν …

Τα Περιοδικά μας