Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνεχίζονται τα Masterclass Workshops του Supply Chain Institute, αυτή τη φορά στη...

Συνεχίζονται τα Masterclass Workshops του Supply Chain Institute, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το νέο format των συναντήσεων ανταλλαγής απόψεων που διοργανώθηκαν στην Αθήνα το 4ο τρίμηνο του 2023, τα masterclass workshops του Supply Chain Institute διοργανώνονται πλέον και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο θα διεξαχθούν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις:

  • 1ο workshop Warehousing: Performance measurement & Κοστολόγηση λειτουργιών, στις 20/2.
  • 2ο workshop Τransportation: Κόστος & ασφάλεια μεταφορικού έργου, στις 21/2.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι κορυφαίοι facilitators και έμπειρα στελέχη θα καθίσουν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

Η ιδέα των Masterclass ξεκίνησε από την ανάγκη της αγοράς να μάθει σε βάθος πώς δουλεύουν σήμερα οι επιτυχημένες επιχειρήσεις και στη συνέχεια να καταλήξει στον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε επιχείρηση. Για τα workshops της Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν οι 2 καίριοι πυλώνες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, τα διαδραστικά workshops δεν είναι εκπαιδευτικά σεμινάρια, αλλά συναντήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα ακούσουν σύγχρονες μεθόδους που έχουν εφαρμοστεί σε επιτυχημένα παραδείγματα, θα λάβουν tips και σημεία προσοχής, θα δουν case studies, θα κάτσουν σε μικρές ομάδες  σε στρογγυλά τραπέζια, όπου με τη βοήθεια ενός facilitator θα εργαστούν σε ομάδες και θα αναπτύξουν τη σκέψη τους, ενώ κάθε ομάδα θα παρουσιάσει το δικό της outcome.

Με τη βοήθεια του televoting θα σφυγμομετρείται η αγορά, θα βγαίνουν benchmarks και θα εξελίσσεται η σκέψη των στελεχών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για να επιτευχθεί η διάδραση, ο ανοιχτός διάλογος με τους συμμετέχοντες και η άμεση απάντηση σε ερωτήματα. Στο τέλος κάθε ενότητας θα βγουν συμπεράσματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα στελέχη που εργάζονται σε αποθήκες και κέντρα διανομής βιομηχανικών, παραγωγικών, εμπορικών και 3PL εταιρειών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καθημερινή λειτουργία και απόδοση των τμημάτων τους.

«Ακούμε, Μιλάμε, Ψηφίζουμε, Δουλεύουμε στο workshop, Μαθαίνουμε…. Γινόμαστε Καλύτεροι!»: Αυτό είναι το σύνθημα του του Supply Chain Institute και για τα φετινά workshops στη Θεσσαλονίκη, τα οποία υποστηρίζει με την τεχνογνωσία της η Planning.

Χρυσοί χορηγοί είναι οι εταιρείες Logistic i και  Disco, ενώ χορηγός είναι η εταιρεία  Truck and Cargo Insurance. Tα workshops θα πραγματοποιηθούν και τις 2 ημέρες στο Grand Hotel Palace. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τη θεματολογία, το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής, στο www.scisce.eu

  • Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι τα περιοδικά Logistics & Management και Car & Truck.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ