Στη Χίο, 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 το «Navigator–The Shipping Decision Makers Forum» – Απολογισμός Yes Forum Σεπτ.-Δεκ. 2021 και εξαγγελία νέων δράσεων

Το συνέδριο «Navigator–The Shipping Decision Makers Forum» επιστρέφει το 2022 στη Χίο (δια ζώσης), στις 23-25 Σεπτεμβρίου. Η Navigator Shipping Consultants Ltd, διοργανώτρια  του 21oυ ναυτιλιακού συνεδρίου, ανακοίνωσε επίσης ότι θα προηγηθεί στις 13 Απριλίου 2022 το Navigator Assembly.

Η εταιρεία παράλληλα ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες δράσεις της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου Yes Forum για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, ενώ δημοσιοποίησε τον απολογισμό του Yes Forum για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Δράσεις Σεπτεμβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022

 • Διοργάνωση 1-2 ανοιχτών διαλόγων με στελέχη από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και #Captain_says το μήνα.
 • YES Paper Project (παραγωγή paper 7 θεματικών από ομάδες νέων υπό το συντονισμό έμπειρων στελεχών του χώρου).
 • YES to schools (συμμετοχή σε ημέρες καριέρας και σταδιοδρομίας σε σχολεία ανά την Ελλάδα).
 • Συμμετοχή και παρουσία σε διοργανώσεις οργανισμών με κοινό όραμα και δράσεις.
 • Συμμετοχή στα «Ποσειδώνια» με τη διοργάνωση της ημέρας των νέων, για μια ακόμα φορά.

Απολογισμός δράσεων Yes Forum Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021

Η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου YES FORUM μεταξύ νέων και στελεχών της ναυτιλίας, κατά το διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2021 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 15 δράσεις με τη συμμετοχή 5.000 νέων μαθητών, φοιτητών, αποφοίτων και στελεχών, καθώς και 100 καταξιωμένων μελών από το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας.

Στην ομάδα του Yes Forum συμμετέχουν 80 εθελοντές υπό την καθοδήγηση της  concept Founder κ. Δανάης Μπεζαντάκου.

 • Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας ομάδας του Yes Forum για την οριστικοποίηση της φετινής ατζέντας δράσεων.
 • Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 ομάδα εθελοντών του Yes Forum συμμετείχε στο Race for the Cure με την ομάδα της WISTA Hellas  με σκοπό την υποστήριξη των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού αλλά και την ευαισθητοποίηση των γυναικών σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και την πρόληψη.  Την ίδια μέρα η ομάδα επισκέφθηκε την έκθεση Olympic Yacht Show στο Λαύριο.
 • Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, το Yes Forum για μια ακόμα χρονιά διοργάνωσε το πάνελ ναυτιλίας του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», αυτή τη φορά με τίτλο «Ευκαιρίες και προοπτικές στη ναυτιλία, έναν κλάδο που δεν σταμάτησε ούτε η πανδημία».
 • Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, οι εθελοντές του Yes Forum παρουσίασαν το σχεδιασμό της φετινής χρονιάς στο Advisory Board, το οποίο αποτελείται από υποστηρικτές των δράσεών του, στελέχη από όλο το φάσμα του κλάδου και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
 • Ο μήνας ολοκληρώθηκε με μια δράση κοινωνικής ευθύνης στο πλαίσιο της καμπάνιας της HELMEPA,  η οποία αφορούσε τον καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια στον Πειραιά, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.
 • Ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων μεταξύ νέων και στελεχών της ναυτιλίας ξεκίνησε για την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με την παρουσίαση του «οργανογράμματος της ναυτιλιακής εταιρείας» την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή 12 στελεχών από 12 ναυτιλιακές εταιρείες, που παρουσίασαν 12 διαφορετικά τμήματα.
 • Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2021, το #captain_says με καλεσμένο τον κ. Μάρκο Βασιλικό, Managing Director της Eurobulk, o οποίος συνομίλησε με νέους για την επαγγελματική του σταδιοδρομία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις νέων σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή επικαιρότητα.
 • Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου το Υes Forum διοργάνωσε, ως υποστηρικτής του διαδικτυακού συνεδρίου Maritime SheEO, το πάνελ με θέμα «Επαγγελματικές ευκαιρίες σε λιμάνια ανά τον κόσμο». Στο πάνελ συμμετείχαν νέοι από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, τις Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Ολλανδία.
 • Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, οι εθελοντές του Yes Forum επισκέφθηκαν την έκθεση τέχνης που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά με αφορμή τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία του Παναμά από την Ισπανία,  μετά από πρωτοβουλία της Πρέσβειρας και Γενικής Προξένου του Παναμά στην Ελλάδα, Julie Lymberopulos.
 • Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, προβλήθηκε ζωντανά στο Facebook του Yes Forum η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Χαρτογράφηση εθελοντικών οργανισμών νέων με κεντρικό άξονα την επιχειρηματικότητα».
 • Στο κάλεσμα του Yes Forum με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» που έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. στις 5 Δεκεμβρίου, ανταποκρίθηκαν 23 εθελοντικοί οργανισμοί νέων με  επιχειρηματικό, νομικό, τεχνολογικό background και όχι μόνο, οι οποίοι παρουσίασαν το αντικείμενό τους και τις δράσεις τους, ανέλυσαν τη δομή τους κάνοντας αναφορά στην ιεραρχία των μελών του οργανισμού και στις υπάρχουσες ομάδες και απάντησαν  τις ερωτήσεις των νέων.
 • Ακόμα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό Οpen Day με τη δικηγορική εταιρεία WATSON FARLEY WILLIAMS και με τη συμμετοχή φοιτητών και απόφοιτων νομικών σχολών (και όχι μόνο) που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τον κλάδο της ναυτιλίας.
 • Eνόψει των εορτών των Χριστουγέννων, μέλη της ομάδας του Yes Forum επισκέφθηκαν το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» για να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια και ρούχα στα παιδιά που φιλοξενούν τα δύο ιδρύματα. Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν και μέλη του Yes Forum Advisory Board.
 • Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του  YES FORUM στην Εθνική ομάδα διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία, με την κ. Δανάη Μπεζαντάκου να συμμετέχει σε πολλές ημέρες καριέρας παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης που παρέχει ο κλάδος της ναυτιλίας. Η ίδια είναι μέντορας στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και στα ΕΠΑΛ Ασπροπύργου και Μυκόνου, για τη  δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement.

Oι εταιρείες που υποστηρίζουν τις δράσεις του YES FORUM είναι οι: ALASSIA NEWSHIPS MANAGEMENT – ALBERTA SHIPMANAGEMENT- THE AMERICAN P&I CLUB – ARKAS HELLAS – CAPITAL SHIP MANAGEMENT CORP – CHARTWORLD – CLASS NK -DIANA SHIPPING SERVICES – DNV – DORIAN LPG MANAGEMENT CORPORATION- EASTERN MEDITERRANEAN – EMBASSY OF PANAMA – ERMA FIRST – ERNST & YOUNG – EUROBULK – FRANMAN – GOLDEN CARGO – KATRADIS – LATSCO – LALIZAS – LIBRA GROUP – LG MAR – MARICHEM – MARIGASES – MARINE TRAFFIC – MACGREGOR – METROPOLITAN COLLEGE – MODION MARITIME MANAGEMENT – MOORE – MYKONOS SHIPPING – NAVITAS COMPANIA NAVIERA – NORTH OF ENGLAND P&I ASSOCIATION – OCEANKING – PALAU INTERNATIONAL SHIP REGISTRY (PISR) – RINA HELLAS – SKF HELLAS – SQLEARN – UNIVERSITY of STRATHCLYDE – TEO SHIPPING – THENAMARIS SHIPS MANAGEMENT INC. – TOTOTHEO – VSHIPS – WARTSILA – WATSON FARLEY – ZERONORTH.

Ελέγξτε επίσης

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Νότιας Αφρικής Beryl Rose Sisulu στην ΟΛΘ Α.Ε.

Η πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Beryl Rose Sisulu, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Γενικό …

Τα Περιοδικά μας