Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήLogistics 4.0Solutions 13: Technology day @logistics – Στις 21 Μαΐου η μεγάλη εκδήλωση...

Solutions 13: Technology day @logistics – Στις 21 Μαΐου η μεγάλη εκδήλωση του Supply Chain Institute και της Planning

Το 13ο συνέδριο Solutions έρχεται για ακόμη μία φορά να συγκεντρώσει κορυφαία στελέχη  της εφοδιαστικής αλυσίδας από όλη την Ελλάδα και να παρουσιάσει τις σύγχρονές τάσεις στα Logistics σε ένα αμιγώς τεχνολογικό event.

Tο Solutions 13 με τίτλο «Technology day @logistics» διοργανώνεται και πάλι από το Supply Chain Institute και την Planning SA στις 21 Μαΐου, στο Eleon Loft. Οι διοργανωτές  αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Από το διαρκώς εξελισσόμενο βασίλειο της τεχνολογίας, η εφοδιαστική αλυσίδα και τα Logistics αποτελούν κλάδους που έχουν να κερδίσουν πολλά. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εισαγάγει τα Logistics στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας, παρουσιάζοντας πρωτοπόρες λύσεις που οδηγούν σε προστιθέμενη δυναμική και μείωση του κόστους.

»Σήμερα, η ενίσχυση του Real-Time Supply Chain Visibility αναμένεται να παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα για τα Logistics, ενώ το 70% των οργανισμών το αναφέρουν ως την τρίτη κύρια στρατηγική εστίασή τους. Σύντομα, το ΑΙ θα γίνει βασική τεχνολογία στα Logistics. Η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνει τον κλάδο εμπλουτίζοντας τα δεδομένα, ενισχύοντας τα data analytics, μετασχηματίζοντας το forecast, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας και ενισχύοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε στρατηγικό και σε τακτικό επίπεδο, μέσω ισχυρού σχεδιασμού scenarios.  H τεχνολογία βοηθώντας στο σχεδιασμό σεναρίων θα αποδειχθεί ζωτικό εργαλείο για τη διαχείριση disruptors και κρίσεων στο supply chain.

»Τα data είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο των επιχειρήσεων σήμερα. Με κεντρική διαχείριση των δεδομένων, ενοποιημένα συστήματα και ορατότητα σε ολόκληρη την εικόνα, το έργο Logistics θα εκπονείται ταχύτερα, σωστότερα, με μειωμένο κόστος και αποφεύγοντας τα κρυφά σημεία συμφόρησης. Τα αυτόνομα οχήματα και τα drones που ακόμα βλέπουμε σε πειραματικό στάδιο, ενδέχεται να τα δούμε σε κανονική λειτουργία μέχρι το 2026. Στο αποθηκευτικό έργο, είτε πρόκειται για τεχνολογία που φοριέται, οχήματα χωρίς οδηγό ή πολυλειτουργικά ρομπότ, είναι βέβαιο πως η ρομποτοποίηση βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των διαδικασιών της αποθήκης

»Την Τρίτη 21 Μάϊου 2024, με θέα την Ακρόπολη, σας περιμένουμε στο Eleon Loft, στην πιο επιτυχημένη σειρά συνεδρίων Logistics, που δίνει λύσεις και προετοιμάζει για το αύριο!».

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εταιρείες πρωτοπόρες στον ψηφιακό μετασχηματισμό, θα παρουσιαστούν case studies, θα διεξαχθούν συζητήσεις και σχολιασμοί σε discussion panels, live televoting, θα απαντηθούν ερωτήματα και θα εντοπιστούν οι πιο σημαντικές τεχνολογίες και τάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που θα επαναπροσδιορίσουν τον κλάδο.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου: Mantis. Χρυσοί χορηγοί: Jungheinrich, STAMH. Χορηγοί: Logika, ICS Καραφύλλης Συστήματα Πληροφορικής, Goldair, Mega Hellas Logistics, Supply Chain Insurance και Erganet.

  • Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το περιοδικό Logistics & Management.

Δήλωση συμμετοχών και ενημέρωση για τα τελευταία νέα του συνεδρίου στο site του ινστιτούτου www.scisce.eu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ