ΣΕΠ και ναυπηγοεπισκευή εξισορροπούν τις απώλειες εσόδων

Σε λεπτή ισορροπία τα οικονομικά μεγέθη του ΟΛΠ το πρώτο εξάμηνο του 2020

Αύξηση εσόδων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά κατά 17,8% (2 εκατ. ευρώ) και στη ναυπηγοεπισκευή κατά 21,8% (1,4 εκατ. ευρώ) κατέγραψε η ΟΛΠ Α.Ε. το α’ εξάμηνο του 2020, αντισταθμίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τη μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 5,8% (4,1 εκατ. ευρώ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η σημαντική αυτή πτώση οφείλεται κυρίως στη δραματική μείωση των εσόδων από την κρουαζιέρα κατά 83,9%, από την ακτοπλοΐα κατά 32,8% και από τη διακίνηση αυτοκινήτων κατά 28,3%, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Τα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο ανέρχονται σε 20,9 εκατ., έναντι 21,9 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένα κατά 4,7%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 15,5 εκατ., μειωμένα κατά 2,2%.

Ο πρόεδρος του δ.σ. του οργανισμού κ. Yu Zenggang σχολίασε: «Παρά τον αναμφισβήτητο αντίκτυπο της Covid-19, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουμε τις παρενέργειες στα οικονομικά αποτελέσματά μας. Το β’ εξάμηνο αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο, εξαιτίας των επιπτώσεων σε κρουαζιέρα και ακτοπλοΐα· ωστόσο ενισχύουμε τις ενέργειές μας σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, ιδιαίτερα σε container και car terminal».

 

Ελέγξτε επίσης

«Ελληνικό Σύμφωνο Επιχειρηματικότητας» ζητά από την κυβέρνηση το Ε.Β.Ε.Π.

Συγκεκριμένες προτάσεις που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα «Ελληνικό Σύμφωνο για την …