Αποκατάσταση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών, με παρέμβαση της ΟΦΑΕ

Σε 24ωρη βάση τέθηκε και πάλι από τις 13 Οκτωβρίου η διέλευση των εμπορευματικών φορτηγών οχημάτων από όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας που είναι ανοιχτά  (Κήπων, Ορμενίου, Προμαχώνα, Ευζώνων, Νυμφαίας, Κρυσταλλοπηγής και Κακαβιάς).

Καθοριστικό ρόλο για την εξαίρεση των φορτηγών από την οριζόντια απαγόρευση των νυχτερινών διελεύσεων από τους συγκεκριμένους συνοριακούς κόμβους, όπως και για την άμεση ενημέρωση των συνοριακών αρχών, έπαιξε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ.  Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου κινητοποιήθηκε άμεσα για το συντονισμό όλων των αρμόδιων αρχών και για την αποκατάσταση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών σε 24ωρη βάση, κατ’ εφαρμογή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η ΟΦΑΕ δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον εξορθολογισμό της εφαρμογής και άλλων προσωρινών μέτρων που παρεμποδίζουν την ομαλή διενέργεια των εμπορευματικών μεταφορών.

Ελέγξτε επίσης

Σημαντική διάκριση για τη LogisticsWay, στα e-volution Awards 2021

Ως  η καλύτερη εταιρεία στην ενότητα Supply Chain, και ειδικότερα για το  σχεδιασμό e-commerce Logistics …