Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΟκτώ ελληνικές εταιρείες Logistics σε επιχειρηματική αποστολή στην Ισπανία

Οκτώ ελληνικές εταιρείες Logistics σε επιχειρηματική αποστολή στην Ισπανία

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε στις 7-9 Ιουνίου  επιχειρηματική αποστολή στην Ισπανία για τον κλάδο των Logistics, στην οποία συμμετείχαν οκτώ ελληνικές εταιρείες. Οι εκπρόσωποί τους επισκέφθηκαν δύο μεγάλες πόλεις της Ισπανίας με ανεπτυγμένα εμπορευματικά κέντρα, τη Βαρκελώνη και τη Σαραγόσα.

Ειδικότερα, στην επιχειρηματική αποστολή μετείχαν οι επικεφαλής και ανώτατα στελέχη των εταιρειών Goldair Cargo, Intertrans, Elikon Transport, Orphee Beinoglou, Italy Lines, DS Hellas, PTL και ΣΦΑΙΡΑ Αθηνών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των εξωστρεφών δράσεών του και καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει το επιμελητήριο στην ανάπτυξη του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας στη Ελλάδα. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η εξοικείωση των ελληνικών εταιρειών με τις υποδομές συνδυασμένων μεταφορών στην Ισπανία, η απόκτηση τεχνογνωσίας, η καταγραφή καλών πρακτικών, η ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και η δικτύωση με ισπανικές εταιρείες του κλάδου.

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Βαρκελώνης, το μεγαλύτερο ισπανικό λιμένα και έναν από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο, ενημερώθηκε για την οργάνωση και τις λειτουργίες του και περιηγήθηκε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του. Στο λιμάνι της Βαρκελώνης οι μισές προβλήτες είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, ενώ επεκτείνονται οι υποδομές του για κρουαζιερόπλοια. Επίσης η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών της Καταλονίας, το CIMALSA, και να συζητήσει με στελέχη της εταιρείας CEVA Logistics.

Στη Σαραγόσα οι Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη επισκέφθηκαν το εξειδικευμένο ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο για τον τομέα των Logistics Zaragoza Logistics Center, το οποίο  λειτουργεί σε συνεργασία με το ΜΙΤ, πραγματοποιεί σημαντικό ερευνητικό έργο και παρέχει υψηλότατου επιπέδου προγράμματα Master και Phd προετοιμάζοντας ανώτατα στελέχη διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας. Επίσης, η αποστολή περιηγήθηκε στο κέντρο Logistics PLAZA, όπου είναι εγκατεστημένες 400 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν μεγάλες επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους, ενώ επισκέφθηκε την εταιρεία JCV Shipping καθώς και το εμπορευματικό κέντρο ΤΜΖ, το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Ισπανία, το οποίο λειτουργεί ως επέκταση του λιμένα Βαρκελώνης στην ενδοχώρα, με τη μορφή ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως πύλη εισόδου διεθνών εμπορευματικών ροών προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Η εν λόγω αποστολή εντάσσεται στο έργο της Επιτροπής Logistics του επιμελητηρίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει διοργανώσει αντίστοιχη αποστολή στους λιμένες Αμβούργου και Βρέμης, καθώς και το Εθνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Transport Logistic του Μονάχου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ