Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στη συνεδρίαση του ΕΒΕΠ για το myDATA

Με τη συμμετοχή του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή (φωτό), όπως και των στελεχών της ΑΑΔΕ κ. Ρένου Καραστάθη, Αντώνη Ντίνου, Γιώργου Κουνδουράκη και Απόστολου Μπούτου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ παράλληλα αναλύθηκε εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ αποκάλυψε ότι ήδη, μέσα σε περίπου πέντε μήνες, έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα myDATA 114.000 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποβάλει 13,5 εκατ. παραστατικά. Ο κ. Πιτσιλής επισήμανε ότι η ΑΑΔΕ θα εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον σειρά νέων ψηφιακών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων στις καθημερινές συναλλαγές τους με την Εφορία, ενώ επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για τις πληττόμενες αλλά και για τις βιώσιμες επιχειρήσεις, μέσα από την επιδότηση παγίων δαπανών, τη μείωση της προκαταβολής φόρου και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης τόνισε: «Είναι απαραίτητη η επέκταση των μέτρων ανάκαμψης των επιχειρήσεων και διατήρησης της απασχόλησης σε όλη τη διάρκεια του 2021, και μάλιστα χωρίς προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης. Επίσης, είναι απαραίτητο ένα “μορατόριουμ ή μανιφέστο” χρεών και πληρωμών των συσσωρευμένων οφειλών της πανδημίας, ενταγμένο σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο ρύθμισης, το οποίο θα αποτρέπει τη δημιουργία νέων χρεών μετά την πανδημία».

ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ, myDATA

Ελέγξτε επίσης

Ιωάννης Πολίτης (LOGISTIC-i): «Επιμονή στο success story κάθε πελάτη»

Στον κλάδο της πληροφορικής, η ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία LOGISTIC-i προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις οργάνωσης και διοίκησης, …

Τα Περιοδικά μας