Ο πρόεδρος της FDL GROUP κ. Βασίλης Καρακουλάκης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη κατά την επίσημη ανακοίνωση της πρωτοποριακής συνεργασίας.

Μεγάλη συμφωνία FDL GROUP και GEEK+ για ρομπoτική και Α.Ι. στα ελληνικά logistics

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την εξωστρέφεια και εισάγει την αυτοματοποίηση στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα και στην Κύπρο προχώρησε ο όμιλος FDL GROUP. Πρόκειται για την  αποκλειστική συνεργασία του ομίλου με την κινεζική εταιρεία GEEK+ μέσω της αντιπροσώπευσής της σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία ανακοινώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Με τον τρόπο αυτό ο όμιλος καθίσταται ο πρώτος που εισάγει στην ελληνική και στην κυπριακή αγορά το εξειδικευμένο κομμάτι της ρομποτικής στα logistics, όπως και τις καινοτομικές εφαρμογές της Artificial Intelligence, που ανεβάζουν το επίπεδο των υπηρεσιών, βελτιώνουν χρόνους και κόστη και ανάγουν την εμπειρία των e-shop,  και όχι μόνο, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είμαι εδώ γιατί ήθελα να σηματοδοτήσω με την παρουσία μου την ευαρέσκεια της κυβέρνησης για ένα σημαντικό επιχειρηματικό project το οποίο υλοποιείται. Και η Foodlink, η ελληνική εταιρεία – η Fdl Group – αλλά και η κινεζική εταιρεία με την οποία γίνεται τώρα η αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα, δημιουργούν μία συνέργεια και μία σύμπραξη που μπορεί να επιφέρει πολύ σημαντική αλλαγή στα επιχειρηματικά δρώμενα της Ελλάδος. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε εδώ. Και είναι σημαντικό ότι στην Ελλάδα ακόμα και στην παρούσα κρίση που όλοι διανύουμε, τα επιχειρηματικά projects προχωρούν, οι νέες επενδύσεις προχωρούν κι εμείς είμαστε εδώ για να στηρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Καλή επιτυχία λοιπόν, και όπου μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, θα είμαστε παρόντες».

Επένδυση 5,5 δις ευρώ σε Logistics Intelligence

Ο πρόεδρος της FDL GROUP κ. Βασίλης Καρακουλάκης στην ομιλία του δήλωσε: «Στο χώρο αυτό των Logistics Intelligence έχουμε ήδη επενδύσει 2.5 εκατομμύρια και θα επενδύσουμε ακόμα 3 σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να δώσουμε ευελιξία και πρωτοποριακές λύσεις στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας με την Geek+, συνίσταται στην υποστήριξη και την προώθηση των λύσεων της, όπως είπα, στον ελληνικό χώρο και σε δεύτερη φάση στην υλοποίηση των λύσεων σε όλο το εύρος του ελληνικού Supply Chain. Πρωτοπόροι όπως πάντα, προσθέτουμε στις υπηρεσίες που δίνουμε, εκτός από λογισμικό διαχείρισης αποθηκών, και λύσεις αυτοματισμού που εξελίσσουν τον τρόπο δουλειάς. Ειδικά οι λύσεις της Geek+ στην Εφοδιαστική Αλυσίδα στοχεύουν σε κέντρα διανομών που εξυπηρετούν τη νέα τάση, δηλαδή το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Ο πρόεδρος της Geek+ Ευρώπης κ. Jackson Zhang στην ομιλία του δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον όμιλο FDL ως αποκλειστικό αντιπρόσωπό μας σε Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία μας για να παρέχουν πλήρως ολοκληρωμένες πληροφορίες και εξατομικευμένες λύσεις σε όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπρόσθετα, η μεγάλη και εκτεταμένη πελατειακή βάση του ομίλου FDL θα βοηθήσει  στην παροχή ευρείας γκάμας λύσεων ρομποτικής που εφαρμόζονται σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων βιομηχανίας».

 Σχετικά με την Geek+

Η Geek + είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που εξειδικεύεται στα smart logistics. Εφαρμόζει προηγμένες τεχνολογίες ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) για τη δημιουργία λύσεων σε μεγάλο εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλους τους κλάδους. Με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες και με περισσότερους από 300 πελάτες, η Geek+ έχει δημιουργήσει πάνω από 300 ειδικά διαμορφωμένες πατέντες για τις ανάγκες των πελατών της, με περισσότερες από 10.000 πωλήσεις εφαρμογών ρομποτικής παγκοσμίως.

Ελέγξτε επίσης

OPTIMUM: Η καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων εξασφαλίζει αύξηση της βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις

Το 98% των επιχειρήσεων δηλώνουν πως έχουν επηρεαστεί από την τρέχουσα πανδημία, σύμφωνα με πρόσφατη …