Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήManagementΜε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή υλοποιήθηκε το 1o workshop του Supply Chain...

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή υλοποιήθηκε το 1o workshop του Supply Chain Institute, με θέμα ‘’Planning’’

Με νέο concept και format και με τη συμμετοχή 80 στελεχών της αγοράς πραγματοποιήθηκε το 1ο workshop της τριλογίας του Supply Chain Institute για την εφοδιαστική αλυσίδα, στις 24 Οκτωβρίου. Οι σύνεδροι σε στρογγυλά τραπέζια των 10 ατόμων (από διαφορετικές εταιρείες ο καθένας) ανταλλάξανε απόψεις και αποκόμισαν γνώση και εμπειρία. Η ημερίδα χωρίστηκε σε δύο μέρη: Α) Forecasting και Β) Planning και S&OP.

Στην κάθε ενότητα αρχικά έγιναν παρουσιάσεις που εξέτασαν σε βάθος τις αντίστοιχες λειτουργίες, δίνοντας τεχνικές γνώσεις. Στη συνέχεια με τηλεψηφοφορία τοποθετήθηκαν όλοι σε καίρια ερωτήματα. Δύο ενδιαφέροντα case studies παρουσιάστηκαν στην κάθε νεότητα, ενώ o μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, η  “Mantis Πληροφορική”, παρουσίασε χρήσιμα tips. Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σε κάθε τραπέζι. Η ανταλλαγή απόψεων ήταν εντυπωσιακή και η συζήτηση γόνιμη. Με τη βοήθεια του facilitator κάθε τραπεζιού βγήκαν συμπεράσματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο τέλος κάθε ενότητας.

Το Supply Chain Institute τονίζει ότι τα διαδραστικά workshops δεν είναι εκπαιδευτικά σεμινάρια, αλλά συναντήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για σύγχρονες μεθόδους που έχουν εφαρμοστεί και για επιτυχημένες πρακτικές.

Είπαν για το 1o workshop:

«Ένα άψογα ενορχηστρωμένο workshop με απίστευτη ενέργεια μεταξύ των συμμετεχόντων που κατάφερε να αναδείξει την πολύ μεγάλη σημασία του planning στις επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα του supply chain. Ήταν εκπληκτικό να είμαστε περιτριγυρισμένοι από τόσο καταρτισμένα στελέχη και να μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες. Αυτό το ραντεβού θα πρέπει σίγουρα να ανανεωθεί.»

Γιώργος Γώγος, Operations Manager Greece, Cyprus & Malta, ABBVIE

  • «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετέχω ως facilitator στο workshop του Supply Chain Institute. Η δομή της διοργάνωσης δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του χώρου να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανταλλάξουν προβληματισμούς αλλά και να μεταφέρουν εμπειρίες σε νέα στελέχη. Η πολυφωνία που εκφράζεται από όλους τους συμμετέχοντες συντελεί σε μία ζωντανή, διαδραστική συνάντηση.»

Αναστασία Ανέστη, HUB Logistics and VAS Manager Greece & Israel, BEIERSDORF

  • «Μέσα από το event/ workshop για το Planning, όχι μόνο είχα τη δυνατότητα να αφουγκραστώ από κοντά τις τάσεις και καλές πρακτικές διαφορετικών industries, αλλά η παρουσίαση των case studies καθώς και οι εποικοδομητικές συζητήσεις των ομάδων, προσέδωσαν στο κοινό συσσωρευμένη και στοχευμένη γνώση για περαιτέρω μελέτη, προβληματισμό και υιοθέτηση νέων πρακτικών.»

Γιάννης Στάμος, Logistics Director, CELESTINO

  • «Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα εξαιρετικό workshop για την καρδιά και το μυαλό της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που φυσικά είναι το Planning. Ένα workshop που για πρώτη φορά εστίασε στο Sales & Operations Planning, παρουσίασε τις πρακτικές που ακολουθούν πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, μας έδωσε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς και ανέδειξε συνολικά την στρατηγική σημασία του Supply Chain για την λειτουργία όλων των πτυχών και διαδικασιών ενός σύγχρονου οργανισμού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Planning και του Supply Chain Institute, για την διοργάνωση αλλά και στους facilitators οι οποίοι είχαν κομβικό ρόλο για την επιτυχία του workshop. Money and time well invested!»

Γιάννης Κουρκούτας, Sr. Manager Regional S&OP CoE,  GEM, Alcon Laboratories Hellas

  • «Το Supply Chain Institute και η Planning καινοτομούν για μια ακόμη φορά, φέρνοντας στη αγορά interactive workshops με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και εστιάζουν σε σημαντικούς τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αξίζει στον καθένα να συμμετάσχει στις συζητήσεις με όλους αυτούς που διαμορφώνουν τις τάσεις.»

Δαμιανός Αθανασιάδης, Head of International Commercial Distribution, Stemline, A Menarini Group Company

  • «Η συμμετοχή μου στο workshop για το planning ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία. Οι πολύτιμες απόψεις που μοιράστηκαν οι συμμετέχοντες ανέδειξαν το εν λόγω workshop σε έναν αξιόλογο χώρο βελτίωσης των στρατηγικών μας σε θέματα planning, forecasting και s&op».

Γεράσιμος Φαμπιάτος, Flow Management Supervisor, ΑΒ Βασιλόπουλος

Στο workshop συμμετείχαν στελέχη των εταιριών L’OREAL Hellas, Septona, TITAN, Neoplan, EMA, Mentor-Chain, BTL, Thomopoulosstore, HFT, OK Anytime Markets, Motor Oil Hellas, Speedair, Oktabit, Beyond The Best, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Σαρακάκη, The Mart, Alcon Laboratories, Chiesi Hellas, ICS, Νικήτας Κόθρος, Coffee Island, Ελληνική Ζυθοποιΐα Αταλάντης, Κανελλάκης, Φουρναράκης, Barilla, Paliria, Public-Media Markt, Βαμβακάς, Isomat, Beiersdorf, Orpfee Beinoglou, ABBVIE, Elbisco, Celestino κ.ά.

Το workshop στήριξε ως μέγας χορηγός η «Mantis Πληροφορική» και ως χορηγός η «Εrganet».

Τα επόμενα workshop του Supply Chain Institute

Θα ακολουθήσουν τα δύο επόμενα workshops της τριλογίας, με θέμα «Warehousing» στις 14/11 και «Customer Service» στις 5/12. Δείτε στο www.scisce.eu το αναλυτικό πρόγραμμα για το 2ο workshop με θέμα “Warehousing”.

Το ινστιτούτο τονίζει ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες για να επιτευχθεί η διάδραση, ο ανοιχτός διάλογος με τους συμμετέχοντες και η άμεση απάντηση σε ερωτήματα. Τα workshops απευθύνoνται σε πάσης φύσεως επαγγελματίες εφοδιαστικής αλυσίδας (μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη) με ενδιαφέρον στους συγκεκριμένους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το σύνθημα της τριλογίας είναι: «Ακούμε, Μιλάμε, Ψηφίζουμε, Δουλεύουμε στο workshop, Μαθαίνουμε… Γινόμαστε Καλύτεροι!».

  • Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν, μεταξύ άλλων, το Logistics & Management.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ